Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink
I. MIKULÁS KUPA
2010. december 4-én 14 órára első alkalommal hirdetjük meg a Mikulás Kupa elnevezésű sportdélutánunkat. A rendezvény célja, hogy e jeles nap alkalmából a zsombói felnőttek, újra gyermekként vessék bele magukat a játékba. A sportfeladatokat csapatokban kell teljesíteni. Egy-egy csapat 12 fős, melyben a nemek aránya nincs meghatározva. A starthoz álló felkért csapatok: polgármesteri hivatal, óvoda, iskola, civilek, vállalkozók. Találkozzunk az iskola tornatermében 13.30-kor, és töltsünk együtt egy jó hangulatú délutánt. Szurkolókat is szívesen várunk! (A csapatok résztvevői ingyenes belépés mellett vehetnek részt az esti MIKULÁS RETRO DISCOBAN, ahol a verseny eredményhirdetését rendezzük!)

Tájékoztatom a Tisztelt zsombói lakosságot arról, hogy a Zsombó Község Önkormányzata Képviselőtestületének 136/2010. (IX.13.) KT határozatával kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2011-es fordulójában az alábbi eredmény született:
A FEHÉR VÉRTANÚ - DOKUMENTUMFILM MINDSZENTY JÓZSEF ÉLETÉRŐL
"Koltay Gábor legújabb alkotása fikciós elemekkel gazdagon átszőtt dokumentumfilm, amely a történelmi környezetbe illesztve sokoldalúan bemutat egy megalkuvás nélküli, hittel folytatott küzdelmes életutat. A film főszereplője Sipos Imre - a Pesti Magyar Színház színész-rendezője - végigjárja a bíboros életének legfontosabb helyszíneit, gyűjti az adatokat, élményeket, hogy aztán a szellemi mozaikkockák összerakásával válaszolni tudjon a kérdésre: Ki is hát Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, az utolsó hercegprímás?" A filmet 2010. december 2-án csütörtök este 18 órakor vetítjük a Közösségi Házban. Vendégünk Lezsák Sándor a Mindszenty Társaság elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint a rendező Koltay Gábor. A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!
TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT - LÁTOGATÁS A ZSOMBÓI POLGÁRMESTERI HIVATALBA
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.3.2.-08/2-2009-0012 ) keretében a József Attila Közösségi Ház "TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT!" címmel indított sorozatot, melynek célja a demokratikus intézményrendszer bemutatását. Ennek érdekében több csoportban intézménylátogatásokat szervezünk. A következő, ilyen irányú programunkra 2010. december 1-én szerdán reggel 7.30 órakor kerül sor, amikor is általános iskolásokkal a zsombói Polgármesteri Hivatalba látogatunk. A program során a gyerekek nemcsak a hivatal, de az önkormányzat munkájába is betekintést nyerhetnek.

A megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság intézkedése alapján megkezdődött a felkészülés a rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező katasztrófavédelmi feladatok ellátására.
Az alábbiakban hasznos tanácsok találhatóak a télen közlekedőknek.
ZSUZSI - PARASZTKOMÉDIA HÁROM FELVONÁSBAN
„Barta Lajos alakjai nem pusztán egy adomának vagy egy érdekfeszítő történetképnek szereplői, de emberek, akik magukkal hozzák messze évek, messze tájak leheletét. (…) Realista író? Impresszionista? Szimbolista? Milyen nehéz őt beskatulyázni, mert egyik sem és mindegyikből van benne valami. Realista: a részletek pontos és alázatos észrevételében; impresszionista: a gyors és izgatott színrakásban; szimbolista: a mondanivalójában” – írta Kosztolányi Dezső az 1916-os ősbemutató kapcsán. Az algyői Móra Ferenc Népszínház zsombói vendégjátékára 2010. november 30-án 16 órakor a Vasárnapi Pódium sorozatunk keretén belül kerül sor. A belépés díjtalan! Mindenkit várunk szeretettel, aki tartalmas vasárnap délutáni kikapcsolódásra vágyik!
KATALIN NAPI TÁNCHÁZ 2010.
A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezzük a Katalin napi táncházat. A program 2010. november 27-én szombaton 18 órakor indul a délvidéki VÉKA ZENEKAR népzenei koncertjével. Ezt követően zsombói BORÓKA NÉPTÁNCCSOPORT gyermekei lépnek fel. Az estet táncházzal zárjuk, melyen NOKTA GÁBOR tanít táncot. Várunk mindenkit szeretettel! Belépő: 500 forint
TANYA SZÍNPAD: FELLÉP A SZAMÓCA SZÍNJÁTSZÓ KÖR
A zsombói Wesselényi Népfőiskola Tanya Színpad sorozatának következő fellépője, 2009. november 25-én csütörtökön 18 órától a Szamóca színjátszókör lesz. A gyerekekből álló csoport rendszeres fellépője településünk rendezvényeinek. Előadásuk címe: Kamupipőke, mely az ismert mese "kifordított" változata. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!
KOLBÁSZ- ÉS HURKATÖLTŐ VERSENY 2010.
A József Attila Közösségi Ház kolbász- és hurkatöltő versenyt hirdet András naphoz kapcsolódóan 2010. november 20-án déli 12 órára! Várjuk, baráti társaságok, családok, cégek, civil szervezetek jelentkezését! Nevezési díj 3000 forint, amiért a 3 kg kolbásznak való és 3 kg hurkának való darált húst, valamint 10 m belet biztosítunk! Minden másról (eszközök, fűszerek, stb.) a csapatoknak kell gondoskodnia! Az elkészített kolbásszal és hurkával a csapatok szabadon rendelkeznek! A versenyre csupán kóstolót kell bemutatni! A mintákat a falukemencében sütjük ki. Az esti jó hangulatról pedig Radics Bálint és zenekara gondoskodik. A NEVEZÉSEKET 2010. NOVEMBER 19-IG VÁRJUK!
"Jó estét kívánok! Bereményi Géza vagyok!" címmel irodalmi estet szervezünk a Kossuth-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező részvételével. A rendezvényen a szerző saját életéről, irodalomról, filmről, zenéről, barátokról beszéli el tapasztalatait. Várunk mindenkit szeretettel 2010. november 16-án 18 órakor a Közösségi Házba! A programot a TÁMOP 3.2.4.-08/1 Tudásdepó-Expressz program támogatja.
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak