Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink

Tudja Ön, hogy mennyi az a legtöbb palacsinta sütő, amennyivel egy ember egyszerre palacsintát tud sütni?

Egy páratlan esemény részese lehet 2011. szeptember 27-én a Szent Imre Katolikus Általános Iskola sportpályáján.

Zsombó Község Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom a zsombói Bóbita Bölcsőde ünnepélyes átadására!

Az ünnepélyes átadás helye: Zsombó, Béke utca 4.

deje: 2011. szeptember 27-e (kedd) 11:00 óra

RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEM ÓRA BUDA ÁDÁM ÉNEKMONDÓVAL
Buda Ádám Tinódi lant - díjas énekmondó. Régi zenét, népzenét és történeti énekeket tanít. Műsora alatt a hallgató valóságos időutazáson vesz részt az államalapítás korától egészen napjainkig a különböző régi balladák, históriás énekek és népdalok, valamint megzenésített versek révén. A rendhagyó történelem órán megszólal többek között a koboz, a tekerőlant, az udon, a reneszánsz lant, a dombra, és furulya is. Várunk mindenkit a Közösségi Házba 2011. szeptember 21-én szerdán délelőtt 10 órára. A belépés díjtalan! A rendezvényt a TÁMOP 3.2.4.-08/1 Tudásdepó-Expressz program támogatja.
ŐSZI KÉZMŰVES DÉLELŐTT
2011. szeptember 17-én (szombat) délelőtt 10 órától kézműves foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket! Lehetőség lesz kukoricával, tökmaggal, napraforgómaggal, falevéllel alkotni. Az érdeklődők megismerkedhetnek új kézműves technikákkal, dísz- és ajándéktárgyakat készíthetnek. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!
DEÁK ZOLTÁN FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA - KÉSŐBBI IDŐPONTBAN!
A KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ AZ EREDETI IDŐPONTBAN ELMARAD, KÉSŐBBI IDŐPONTBAN VALÓSUL MEG! A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2011. szeptember 14-én szerdán 18 órára a Deák Zoltán, festőművész kiállításának megnyitójára. A művész 1969-ben született Debrecenben. Pályáját nem a festészet területén kezdte de mindig fontos szerepet játszott életében a képzőművészet. Foglalkozott párhuzamosan zenével, klasszikus gitározást, fizikát és csillagászatot tanult. Az ELTE TTK-n diplomázott. Jelenleg tanárként dolgozik a Szegedi Tudományegyetem Rajz Tanszékén. Sok kitérő után az utóbbi években kezdett újra a festészettel foglalkozni, jelenleg életének legmeghatározóbb része. Festészete középpontjában az ember áll, próbálja minél több aspektusból bemutatni a hétköznapok észrevétlen, elfeledett pillanatai közepette.
Időpontja: 2011. július 17-23. Helyszín: Lakitelek Népfőiskola Szállás: jurtákban, hálózsákban Étkezés: napi háromszor Résztvevők: 7-14 éves általános iskolás gyermekek Szervező: József Attila Közösségi Ház és Könyvtár Tartalma: kézműves foglalkozások, sport, kirándulások, közösségépítő játékok Részvételi díj: 10 ezer Ft/gyerek, testvéreknek 50% kedvezmény!!! Táborvezető: Mészáros Csaba, igazgató Kísérő pedagógusok: Fogasné Matula Zsuzsanna, Lajkó Nikolett, Táborosi Renáta Jelentkezési Határidő: 2011. július 1.
NYÁRI TÁBOR I.
Időpontja: 2011. július 11-15. Helyszín: Wesselényi Népfőiskola, Zsombó Jellege: napközis tábor (érkezés 9 órakor, távozás 17 óra) Lehetőség: ha a szülő csak valamelyik napra/napokra szeretné hozni a gyermeket Étkezés: napi háromszor Résztvevők: 7-14 éves általános iskolás gyermekek Szervező: József Attila Közösségi Ház és Könyvtár Tartalma: kézműves foglalkozások, sport, kirándulások, közösségépítő játékok Részvételi díj: 2500 Ft/gyerek/nap Táborvezető: Mészáros Csaba, igazgató Jelentkezési Határidő: 2011. július 1.

Tájékoztató szülői értekezletek lesznek a 2011-2012.tanévről az iskolában. Részletek...
2011. június 25-26-án újra itt a Falunapok rendezvénysorozat! Ízelítő a programokból: Önkormányzati foci a Zsombó Vándorkupáért, Pörköltfőző verseny, Zsombó Parádé, Motoros programok, Fogatos találkozó, Aratók felvonulása, Parlando énekegyüttes operettműsora, nemzetközi néptáncosok bemutatója, hajnalig tartó zenés-táncos mulatság. Sztárvendégek: Janicsák Veca, Vastag Csaba, Pataky Attila. Mindenkit szeretettel várunk a sportpályán! Részletes programért kattintson a TOVÁBB gombra!
Ha befejezted a vizsgaidőszakod? Ha szeretnél egy tartalmas hetet eltölteni? Ha érdekel a média, a felsőoktatás helyzete, az ifjúsági korosztály lehetőségei, a határon túli magyarság élete, valamint a kultúra, jelentkezz a zsombói Wesselényi Szabadegyetem hallgatójának 2011. június 19-24 között. A szabadegyetem szállással, napi háromszori étkezéssel, kirándulásokkal, előadásokkal INGYENES! Jelentkezz június 15-ig! További info: www.kultura.zsombo.hu oldalon, a kultura@zsombo.hu címen vagy a 62/595-560-as telefonszámon. A résztvevők száma korlátozott! Részletekért kattints a TOVÁBB gombra!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak