Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 6. szám

Korábbi számok »
Híreink
2010. június 26-27-én újra itt a Falunapok rendezvénysorozat! Ízelítő a programokból: Önkormányzati foci a Zsombó Vándorkupáért, Pörköltfőző verseny, Zsombó Parádé, Motoros programok, Jó ebédhez szól a nóta, Aratók felvonulása, Musical délután, Sztárvendégek: Matyi és a hegedűs, Miller Zoltán, Fiesta, Crystal, Csepregi Éva, Utcabál, Tűzijáték. Mindenkit szeretettel várunk a sportpályán! Részletes programért kattintson a TOVÁBB gombra!
ZSOMBÓI FALUNAPOK 2010. - PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY
A falunapi pörköltfőző versenyt idén június 26-án szombaton 9 órától a sportpályán rendezzük meg. Nevezési díj: 13 ezer forint, ami fedezi a 10 kg összedarabolt, kicsontozott hús árát. A húst a verseny napján 8.00 és 8.30 között, a Közösségi Ház udvarán lehet átvenni! Egyéb a főzéshez szükséges kellékeket (bogrács, égőfej, fűszerek stb.) mindenki hozzon magával. A pörkölt felhasználásával a szakács szabadon rendelkezik! Zsűri elnöke: Ocskó Miklós, konyhafőnök 100 éves fogadó, Szatymaz. Várjuk, baráti társaságok, rokonságok, cégek, szomszédsági közösségek nevezését! Jelentkezési határidő: június 23. szerda!!! a Közösségi Házban személyesen, telefonon a 595-560-as számon, vagy e-mailben a kultura@zsombo.hu címen.
ZSOMBÓI FALUNAPOK 2010. - ZSOMBÓ PARÁDÉ
Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezzük június 26-án szombaton 11 órától a ZSOMBÓ PARÁDÉ elnevezésű felvonulásunkat Zsombó utcáin. Gyülekező a sportpálya mellett 10.30-tól. Nevezni lehet különböző járművekkel: öreg autók, motorok, díszített kerékpárok,mezőgazdasági gépek, görkorcsolyások, gördeszkások, fogatok, saját készítésű és extrém járművek, vonulnak el zenés felvezetéssel az érdeklődő lakosság és a zsűri értő szeme előtt. Várjuk mindenki nevezését, aki elég bátorságot érez ahhoz, hogy felvonuljon járművével. A zsűri az eredetiséget, ötletességet, a stílus hűséget értékeli különböző kategóriákban. Találkozzunk a STARTNÁL!!!
CSEPREGI ÉVA - ZSOMBÓI FALUNAPOK 2010.
Csepregi Éva egyike a máig legnépszerűbb hazai előadóknak. Pályafutását a Kócbabák nevű trióban kezdte az 1972-es Ki Mit Tud?-on. 1977-ben hivatalosan is csatlakozott a Neoton Família együtteshez, mely a magyar könnyűzenei élet legsikeresebb formációjává vált. Az ezredfordulón kibontakozó RETRO hangulatban ismét sok meghívásnak tesz eleget. Az idei falunapokon önálló műsora vasárnap (június 27-én) 20.00 órakor kezdődik.
CRYSTAL - ZSOMBÓI FALUNAPOK 2010.
A magyar Crystal együttes 1998-ban alakult. Az első lemezük 2000-ben jelent meg Két utazó címmel. A bemutatkozó album rövid időn belül platinalemez lett, valamint a zenekar frontemberét az év zeneszerzőjének választották (Artisjus díj) Második lemezük a Fújja el a szél, három hét alatt aranylemez, majd egy éven belül platinalemez lett. Mindkét album elnyerte az év hazai popalbumának járó Arany Zsiráf-díjat. Harmadik lemezük a Trilógia (Aranylemez), és erről az albumról a Sosem múlik el dal lett 2005-ben a legjátszottabb magyar rádiós sláger. A legfrissebb lemez címe : Világok Hangjai. Az egyedi hangzás világú zenekar zsombói műsora 2010. június 27-én vasárnap 19 órakor kezdődik a sportpályán.
FIESTA - ZSOMBÓI FALUNAPOK 2010.
A Fiesta zenekar 2000-ben alakult új színt adva a magyar zenei palettának. Latinos hangzásviláguk gyorsan belopta a közönség szívébe magát. Azóta túlvannak 6 lemez kiadásán, melyből három platinalemez lett. Az együttes 2008-ban bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, ahol sikerrel képviselték hazánkat. A formáció 2010. június 26-án 20.30-kor lép fel a zsombói sportpályán.
Matyi és a Hegedűs 2003-ban robbant be a mulatós popzene rajongóinak mindennapjaiba. Azóta túl vannak 6 lemez elkészítésén melyből kettő platinalemezen. A zenekar a tőle jól megszokott pörgős, mulatós, jókedvű nótáival garantáltan feldobja a bulik hangulatát! A Zombói Falunapokon 2010. június 26-án szombaton 19 órakor lépnek fel.
MILLER ZOLTÁN - ZSOMBÓI FALUNAPOK 2010.
A Gór Nagy Mária Színi-tanodába befejezése után 1995-ben megalapította az Emberek nevű zenekarát, mellyel három albumot adtak ki, ebből kettő aranylemez lett. Az együttes olyan sikeres számokat tudhat magáénak, mint a Mama indulnom kell; Tábortűz; Süt a nap. 2000-ben eMeRton díjat kapott, mint az Év legjobb musical énekese. Tíz éve van a színészi pályán. Számos sikert tudhat a magáénak. Legismertebb szerepei között találjuk a Madách Színház Operaház Fantomjának címszerepét is. Ő a Magyar Televízió A Csináljuk a fesztivált! II. szériájának győztese is. Zsombói fellépésére a Falunapok keretében 2010. június 26-án 19.45 órakor kerül sor.
Ősz Gabriella a Roxínház tagja. Számos sikeres fellépést tudhat maga mögött mind a könnyű, mind a komolyabb zenei műfajokban. Zsombói műsorában népszerű dallamokat énekel a musical, a pop, és a rock műfajaiból. Mindenkit vár szeretettel 2010. június 27-én 21 órától.
A 2010. évi falunapok gyermekműsorát a Csongrád megyében méltán népszerű Pán&Péter gitárduó biztosítja. Műsorukban a közkedvelt, igényes gyerekdalok mellett (Halász Judit, Kaláka, Bródy) saját szerzeményeket is játszanak. A műsor igazodik az adott korosztály igényeihez és a megfelelő alkalomhoz. A gyerekek a műsor aktív résztvevői és részesei is egyben, mivel bevonják őket az előadásba. Várjuk a gyerekeket és szüleiket a sportpályára június 27-én vasárnap 14.30-ra!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak