Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXII. évf. 1. szám

Korábbi számok »
Híreink
NYÁRI TÁBOR I.
Időpontja: 2011. július 11-15. Helyszín: Wesselényi Népfőiskola, Zsombó Jellege: napközis tábor (érkezés 9 órakor, távozás 17 óra) Lehetőség: ha a szülő csak valamelyik napra/napokra szeretné hozni a gyermeket Étkezés: napi háromszor Résztvevők: 7-14 éves általános iskolás gyermekek Szervező: József Attila Közösségi Ház és Könyvtár Tartalma: kézműves foglalkozások, sport, kirándulások, közösségépítő játékok Részvételi díj: 2500 Ft/gyerek/nap Táborvezető: Mészáros Csaba, igazgató Jelentkezési Határidő: 2011. július 1.

Tájékoztató szülői értekezletek lesznek a 2011-2012.tanévről az iskolában. Részletek...
2011. június 25-26-án újra itt a Falunapok rendezvénysorozat! Ízelítő a programokból: Önkormányzati foci a Zsombó Vándorkupáért, Pörköltfőző verseny, Zsombó Parádé, Motoros programok, Fogatos találkozó, Aratók felvonulása, Parlando énekegyüttes operettműsora, nemzetközi néptáncosok bemutatója, hajnalig tartó zenés-táncos mulatság. Sztárvendégek: Janicsák Veca, Vastag Csaba, Pataky Attila. Mindenkit szeretettel várunk a sportpályán! Részletes programért kattintson a TOVÁBB gombra!
Ha befejezted a vizsgaidőszakod? Ha szeretnél egy tartalmas hetet eltölteni? Ha érdekel a média, a felsőoktatás helyzete, az ifjúsági korosztály lehetőségei, a határon túli magyarság élete, valamint a kultúra, jelentkezz a zsombói Wesselényi Szabadegyetem hallgatójának 2011. június 19-24 között. A szabadegyetem szállással, napi háromszori étkezéssel, kirándulásokkal, előadásokkal INGYENES! Jelentkezz június 15-ig! További info: www.kultura.zsombo.hu oldalon, a kultura@zsombo.hu címen vagy a 62/595-560-as telefonszámon. A résztvevők száma korlátozott! Részletekért kattints a TOVÁBB gombra!
KÉZMŰVES ÉS KERÁMIA TANSZAK ÉV VÉGI KIÁLLÍTÁSA
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár, valamint a Kós Károly Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját 2011. június 7-én kedden 18 órára a Képző-és Iparművészeti ág Kézműves és Kerámia Tanszak év végi kiállításának megnyitójára. A tárlatot megnyitja Szabó András festőművész/művésztanár. Közreműködnek a művészeti iskola növendékei. Szeretettel várjuk!
TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT – KISCSOPORTOS ELŐADÁSOK
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.3.2.-08/2-2009-0012 ) keretében a József Attila Közösségi Ház "TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT!" címmel indított sorozatot, melyben most kiscsoportos foglalkozás keretében hallhatnak előadásokat az érdeklődők. Vendégeink: Dr. Bene Tamás jogász, aki "Alapvető állampolgári jogok és kötelezettségek" címmel, míg Kiss Gábor Ferenc történész, "Demokratikus és diktatórikus állami berendezkedések a történelemben" címmel tart előadást. A program ingyenes!
TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT – LÁTOGATÁS A MEGYEHÁZÁRA
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.3.2.-08/2-2009-0012 ) keretében a József Attila Közösségi Ház "TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT!" címmel indított sorozatot, melynek célja a demokratikus intézményrendszer bemutatását. Ennek érdekében több csoportban kirándulásokat (intézménylátogatásokat) tervezünk, úgy, hogy a felmerülő költségeket a pályázat kereteiből finanszírozzuk. 2011. május 31-én kedden 10 órától a zsombói általános iskolás gyermekek számára tesszük lehetővé hogy tanulmányi kirándulás keretében látogassanak a Csongrád Megyei Önkormányzathoz és Kormányhivatalt.
RÁM-SZAKADÉK 2.0
A Rám-szakadék Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik. Hazánk egyik legvadregényesebb turisztikai célpontjában kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon túrázhatunk. A túrát 2011. május 29-én tervezzük. Indulás reggel 8 órakor a Közösségi Háztól. Költségek a jelentkezők létszámától függően! Várunk gyerekeket, felnőtteket, családokat!
GYERMEKNAP 2011.
Egész napos programokkal várunk kicsiket és nagyokat 2011. május 28-án a sportpályára! 9 órától kipróbálhatják kézügyességüket a kézműves foglalkozások valamelyikében. Délelőtt és délután folyamatosan kínálunk sport és ügyességi játékokat, vetélkedőket. Regisztrált részvevőknek ebédet (virsli, kenyér, palacsinta) biztosítunk. Lesz mesejáték, és fellép a Léghajó Meseszínház! Mindenkit Szeretettel várunk!
IGÉZŐ SZEMEK - KIÁLLÍTÁS PANCZA ISTVÁN RAJZAIBÓL
Pancza István településünk megbecsült lakója, de azt kevesen tudják, hogy szabadidejében szívesen foglalkozik képzőművészettel. Májusi tárlatunkon az ő rajzaiból nyitunk kiállítást. Köszöntőt mond Horváth Dezső újságíró, közreműködik Bátki Fazekas Zoltán operaénekes. Várunk mindenkit szeretettel 2011. május 24-én este 18 órakor a Közösségi Ház 2-es klubjába!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak