Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 8. szám

Korábbi számok »
Híreink
WASS ALBERT KARÁCSONYA -IRODALMI EST
Újabb irodalmi est a Közösségi Házban! Ezúttal Wass Albert karácsonya címmel szervezünk előadást Turcsány Péter Kölcsey-díjas költő, a Kráter Kiadó (Wass Albert magyarországi kiadója) elnökének részvételével. Az összejövetelen a költő életéről kaphatunk keresztmetszetet, valamint elhangoznak Wass Albert karácsonyi versei is. A programot Szutor Ágnes népdalénekes mezőségi dalokkal teszi még emlékezetesebbé. Várunk mindenkit szeretettel 2010. december 16-án 18 órakor a Közösségi Házba! A programot a TÁMOP 3.2.4.-08/1 Tudásdepó-Expressz program támogatja. A belépés díjtalan!
IKON, ABLAK AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGRA - KIÁLLÍTÁS
Ikon, ablak az örökkévalóságra címmel rendezzük meg a hódmezővásárhelyi Szt. Lukács Ikonfestő Baráti Kör kiállítását a zsombói Közösségi Házban. A megnyitóra 2010. december 15-én 18 órai kezdettel kerül sor. A tárlatot ajánlja Jószai Sándor a csoport vezetője. Közreműködik Kispéter Gábor és Kothencz István. Mindenkit várunk szeretettel! A tárlat 2011. január elejéig tekinthető meg a 2-es klubban.
ÁDVENTI KÉSZÜLŐDÉS
A hagyományoknak megfelelően idén december 11-én (szombaton) 16 órai kezdettel várunk mindenkit, akik a közelgő ünnepeket szeretnék saját kezük munkájával bensőségesebbé tenni. Kézműves foglalkozások: tűzzománcozás, üvegfestés, fenyő, mézeskalács, papír, gyertya, kukoricacsuhé, dió,sóliszt, termések, szalma felhasználásával. Tegyük közösen széppé az Ünnepet! A részvétel díjtalan! Mindenkit várunk szeretettel!
RETRO MIKULÁS DISCO - APÁD, ANYÁD IDEJÖJJÖN!
December 4-én szombaton 19 órától várjuk mindazokat, akik a 60-as 70-es 80-as évek zenéjére szeretnének egy jót bulizni. A zenét Dj Wagner+Adaitibi szolgáltatja. Lesz karaoke, táncverseny. A délutáni Mikulás Kupa eredményhirdetését 22 órakor tervezzük. A rendezvény alatt büfé üzemel! Mindenkit szeretettel várunk! Belépő: 600 forint
I. MIKULÁS KUPA
2010. december 4-én 14 órára első alkalommal hirdetjük meg a Mikulás Kupa elnevezésű sportdélutánunkat. A rendezvény célja, hogy e jeles nap alkalmából a zsombói felnőttek, újra gyermekként vessék bele magukat a játékba. A sportfeladatokat csapatokban kell teljesíteni. Egy-egy csapat 12 fős, melyben a nemek aránya nincs meghatározva. A starthoz álló felkért csapatok: polgármesteri hivatal, óvoda, iskola, civilek, vállalkozók. Találkozzunk az iskola tornatermében 13.30-kor, és töltsünk együtt egy jó hangulatú délutánt. Szurkolókat is szívesen várunk! (A csapatok résztvevői ingyenes belépés mellett vehetnek részt az esti MIKULÁS RETRO DISCOBAN, ahol a verseny eredményhirdetését rendezzük!)

Tájékoztatom a Tisztelt zsombói lakosságot arról, hogy a Zsombó Község Önkormányzata Képviselőtestületének 136/2010. (IX.13.) KT határozatával kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2011-es fordulójában az alábbi eredmény született:
A FEHÉR VÉRTANÚ - DOKUMENTUMFILM MINDSZENTY JÓZSEF ÉLETÉRŐL
"Koltay Gábor legújabb alkotása fikciós elemekkel gazdagon átszőtt dokumentumfilm, amely a történelmi környezetbe illesztve sokoldalúan bemutat egy megalkuvás nélküli, hittel folytatott küzdelmes életutat. A film főszereplője Sipos Imre - a Pesti Magyar Színház színész-rendezője - végigjárja a bíboros életének legfontosabb helyszíneit, gyűjti az adatokat, élményeket, hogy aztán a szellemi mozaikkockák összerakásával válaszolni tudjon a kérdésre: Ki is hát Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, az utolsó hercegprímás?" A filmet 2010. december 2-án csütörtök este 18 órakor vetítjük a Közösségi Házban. Vendégünk Lezsák Sándor a Mindszenty Társaság elnöke, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint a rendező Koltay Gábor. A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!
TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT - LÁTOGATÁS A ZSOMBÓI POLGÁRMESTERI HIVATALBA
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.3.2.-08/2-2009-0012 ) keretében a József Attila Közösségi Ház "TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT!" címmel indított sorozatot, melynek célja a demokratikus intézményrendszer bemutatását. Ennek érdekében több csoportban intézménylátogatásokat szervezünk. A következő, ilyen irányú programunkra 2010. december 1-én szerdán reggel 7.30 órakor kerül sor, amikor is általános iskolásokkal a zsombói Polgármesteri Hivatalba látogatunk. A program során a gyerekek nemcsak a hivatal, de az önkormányzat munkájába is betekintést nyerhetnek.

A megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság intézkedése alapján megkezdődött a felkészülés a rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező katasztrófavédelmi feladatok ellátására.
Az alábbiakban hasznos tanácsok találhatóak a télen közlekedőknek.
ZSUZSI - PARASZTKOMÉDIA HÁROM FELVONÁSBAN
„Barta Lajos alakjai nem pusztán egy adomának vagy egy érdekfeszítő történetképnek szereplői, de emberek, akik magukkal hozzák messze évek, messze tájak leheletét. (…) Realista író? Impresszionista? Szimbolista? Milyen nehéz őt beskatulyázni, mert egyik sem és mindegyikből van benne valami. Realista: a részletek pontos és alázatos észrevételében; impresszionista: a gyors és izgatott színrakásban; szimbolista: a mondanivalójában” – írta Kosztolányi Dezső az 1916-os ősbemutató kapcsán. Az algyői Móra Ferenc Népszínház zsombói vendégjátékára 2010. november 30-án 16 órakor a Vasárnapi Pódium sorozatunk keretén belül kerül sor. A belépés díjtalan! Mindenkit várunk szeretettel, aki tartalmas vasárnap délutáni kikapcsolódásra vágyik!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak