Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXII. évf. 1. szám

Korábbi számok »
Híreink
Zöld Klub: téli madárvendégeink

Az újévben is várjuk az érdeklődőket (gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt) a januári Zöld Klubunkba, ahol most a Téli madárvendégeinkről lesz szó: milyen madarak telelnek környezetünkben, mit esznek, hogyan élik túl a hideget, stb.; emellett madáreleség összegyúrása faggyúból és tányérricából., amelyet utána hazavihetnek kiakasztani a madaraknak. A foglalkozást Csehó Gábor vezeti.

A foglalkozás 2012. január 28-án (szombaton) lesz 10 órától a Közösségi Házban.

Várunk minden természetszeretőt!


Magasabb összegű családi pótlékban, illetve fogyatékossági támogatásban részesülő személyek továbbra is igénybe vehetik INGYENESEN a településünkön működő támogató szolgáltatást.
Fodor Elek illusztrált verses kiállításmegnyitója

A magyar kultúra napjához közeledve Fodor Elek marosvásárhelyi költő hozza el községünkbe verseit, melyet illusztrált formában tekinthetnek meg az érdeklődők. A megnyitó

2012. január 19-én 18 órakor lesz,

melyen Szalma Imréné szaval el Fodor Elek versei közül kettőt, melyre szeretettel várunk minden irodalom iránt érdeklődőt.

A belépés díjtalan!

"A távolba elmerengve félek
Őszömnek nézni, benne bú lapul,
A sok levél hull, arany színben érnek
A fagyos földre, s rájuk pára hull."

Fodor Elek: Élet őszben

 


Szeretettel meghívjuk Zsombó község nyugdíjasait az SZKTT ESZI Szociális Szolgáltató Központ Nyugdíjas Klubjának 2012. 02. 08-án 14 órai kezdettel megrendezésre kerülő, alakuló összejövetelére.

Február hónaptól május végéig, hetente egy alkalommal,a történelmi Magyarország tájegységeinek néptáncaival barátkozhatnak a táncos lábú, néphagyományok iránt érdeklődők.

Zsombó Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet zsombói székhelyű és a településen tevékenykedő társadalmi szervezetek számára elnyerhető, vissza nem térítendő támogatásra.

Szilveszteri Bál 2011
2011. utolsó napjának éjszakájára invitálunk mindenkit! A szilveszteri rendezvényünkön Svédasztalos vacsorával, korlátlan étel- és italfogyasztással, élő zenével (Shake Band zenekar), valamint szórakoztató műsorral várjuk vendégeinket! Vacsorás belépőjegyek vásárolhatók munkaidőben a Közösségi Házban december 1-től 10-ig 8500 forintért, december 11-től 22-ig 9500 forintért. Gyerekeknek (14 éves korig) 4500 forintért. Foglalás: telefonon a 62/595-560-as számon, vagy FOLYAMATOSAN e-mailben a kultura@zsombo.hu címen! TALÁLKOZZUNK SZILVESZTER ÉJSZAKÁJÁN!
Falukarácsony
A József Attila Közösségi Ház szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2011. december 17-én szombaton 16 órára, hogy töltsük közösen a FALUKARÁCSONYT! A műsorban fellépnek gyermekeink, szüleink, nagyszüleink. Elhangoznak karácsonyi dalok, versek, mesék. A belépés díjtalan! ÜNNEPELJÜNK KÖZÖSEN, TÖLTSÜK A KARÁCSONYT BÉKESSÉGBEN!

Tájékoztatom a Tisztelt zsombói lakosságot arról, hogy a Zsombó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 107/2011. (IX.28.) KT határozatával kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2012-es fordulójában az alábbi eredmény született:
Ádventi készülődés
A hagyományokhoz híven december 10-én (szombaton) 14 órai kezdettel várunk mindenkit, akik a közelgő ünnepeket szeretnék saját kezük munkájával bensőségesebbé tenni. Kézműves foglalkozások: üvegfestés, fenyő, mézeskalács, papír, gyertya, kukoricacsuhé, dió, sóliszt, termések, szalma felhasználásával. Tegyük közösen széppé az Ünnepet! A részvétel díjtalan! Mindenkit várunk szeretettel!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak