Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXII. évf. 1. szám

Korábbi számok »
Tanyagondnoki Szolgálat

Zsombó a Homokháti Önkormányzatok Kistérségfejlesztési Társulás által nyert pályázati program keretében jutott tanyagondnoki képzési és foglalkoztatási lehetőséghez. Így 2004. őszétől két, 2008-tól három tanyagondnok dolgozik a településen.

2005. április végén, a motorok átvétele után, önállóan, különválva a Házi Segítségnyújtó Intézménytől, megosztva a külterületet, részben más feladatot kaptak. Fő hangsúly továbbra is a segítségnyújtás: bevásárlás, fűvágás, kerítés-, kapu-, ajtójavítás, esőcsatorna tisztítás, gyógyszeríratás, kiváltás, orvos, védőnő szállítás, fürdetésre-tisztálkodásra ki- és behozás, fürdetés, borotválás, hajvágás, az önkormányzatnál ügyintézés, szén és fa beszerzés, felvágás, behordás.

Ezeken kívül tájékozódnak azoknak az embereknek a helyzetéről (szociális, egészségügyi) akik még nem kérik a segítségüket, de rászorulnának. Részt vesznek továbbá a nagyközség területén a lakosság többségét érintő, faluképet, közérzetet javító programokban pl.: utca névtáblák elkészítése és kihelyezése, közterületre szemétgyűjtők kihelyezése, belvíz esetén segítségnyújtás, iskolai játszóudvar elkészítésében valamint óvodai kerítés elkészítésében közreműködés stb.

2009-ben pályázati forrás bevonásával egy Mercedes kisbusz vásárlásával javult a szolgálat számára rendelkezésre álló gépjárműpark.

A Tanyagondnoki Szolgálat által nyújtott szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.

A szolgáltatás iránt érdeklődők a tanyagondnokokat keressék az alábbi telefonszámokon:

Lukácsné Bába Angéla 06-20-953-7766
Bakó Judit Viktória 06-20-953-7607
Kothencz István 06-20-806-8870

 

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak