Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 8. szám

Korábbi számok »
Híreink
ÜNNEPI HANGVERSENY
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját, 2011. március 15-én Nemzeti Ünnepünk estjén 18 órára hagyományteremtő ünnepi hangversenyére! A műsorban fellépnek a zsombói művészeti iskola növendékei és tanárai, valamint szegedi "zenélő orvosok". A belépés díjtalan! Szeretettel várjuk! Ünnepeljünk közösen!
ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS MÁRCIUS 15-ÉN
Zsombó Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ünnepi megemlékezésére az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulóján! Időpontja: 2011. március 15. 16 óra Helyszíne: József Attila Közösségi Ház, majd templomkert. Ünnepi műsort adnak a Kós Károly Általános Iskola diákjai. Ünnepi köszöntőt mond: dr. habil Zakar Péter történész, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, és Gyuris Zsolt polgármester. Ezt követően a templomkertbe vonulunk, ahol zsombói intézmények és szervezetek képviselői helyezik el koszorúikat a kopjafánál. Településünk valamennyi lakóját szeretettel várjuk! Ünnepeljünk közösen!
2011. március 11-én este 18 órától a József Attila Közösségi Ház vendége Szörényi Levente Erkel- és Kossuth-díjas zeneszerző lesz. A művész, énekes gitárosa volt a legendás ILLÉS és FONOGRÁF zenekaroknak, társszerzője többek között az ISTVÁN, A KIRÁLY c. rockoperának. A videó bejátszásokkal színesített beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan! TUDJON MEG TÖBBET SZÖRÉNYI LEVENTÉRŐL, ÉS KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
A HÁZASSÁGKÖTÉS MÉG NEM HÁZASSÁG! - HÁZASSÁG HETE
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját A HÁZASSÁG HETÉBEN, 2011. február 18-án pénteken 17 órára A HÁZASSÁGKÖTÉS MÉG NEM HÁZASSÁG! című rendezvényére! PROGRAM: BOLDOGAN ÉLTEK ÉS MEG SEM HALTAK: A Kós Károly Iskola Napraforgó bábcsoportjának előadása Nagy Bandó András verseiből, EREDMÉNYHIRDETÉS: rajzpályázat a Család évében, KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ - Simon András grafikáiból, közreműködik Sillye Jenő gitár és ének, KEREKASZTALBESZÉLGETÉS - vendégünk: Simon András négy gyermekes édesapa, és Sillye Jenő öt gyermekes édesapa - beszélgetőtárs: Mészáros Csaba A belépés díjtalan! Szeretettel várjuk!
"EGYÜTT LENNI JÓ!" - RAJZPÁLYÁZAT A CSALÁD ÉVÉBEN
A József Attila Közösségi Ház rajzpályázatot hirdet a CSALÁD ÉVÉBEN zsombói általános iskolás tanulók részére, melynek címe: “Együtt lenni jó!” Az alkotásokat bármilyen eszközzel és technikával el lehet készíteni A/3-as méretben. Beküldési határidő: 2011. február 16. A beérkezett pályaművekből 2011. február 18-án kiállítást rendezünk, ahol a legszebb alkotásokat díjazzuk!
PÁLINKAVERSENY 2011.
A Közösségi Ház immár ötödik alkalommal hirdeti meg a zsombói pálinkák szemléjét. Idén február 12-én délelőtt 10 órától zsűrizzük a beérkezett mintákat. Nevezni lehet február 11. este 18 óráig, fél liter bármilyen gyümölcspálinkával! Az eredményhirdetésre a verseny napján 14.45-kor kerül sor! A közönség számára a szomszédoló végén tesszük lehetővé a kóstolást!
VÁRJUK FÁNKSÜTŐK JELENTKEZÉSÉT!
2010. február 12-én szombaton a hagyományoknak megfelelően idén is megszervezzük a Zsombói Farsang és Szomszédoló elnevezésű rendezvényünket. A vendéglátáshoz most is várjuk fánksütőinket! Alapanyagokról (olaj, liszt) a Közösségi Ház gondoskodik, felvehető február 8-tól munkaidőben. A fánkokat a rendezvény napján 13.00-ig várjuk! Együttműködésüket előre is köszönjük!
ZSOMBÓI FARSANG ÉS SZOMSZÉDOLÓ 2011.
Télbúcsúztató rendezvényünkre 2011. február 12-én szombaton 13.00-tól várjuk vendégeinket! A jelmezes felvonulásra 14.00-tól, a téltemető tűz meggyújtására 14.30-kor kerül sor. A felvonulásra várunk minden lelkes jelmezest! A szomszédolóval egybekötött farsangunkon idén ALGYŐT látjuk vendégül, akiknek kulturális műsorát 15 órától tekinthetjük meg. A napot táncházzal zárjuk! Várunk mindenkit szeretettel! A belépés díjtalan!
BÁTKI FAZEKAS ZOLTÁN KÖNYVBEBUTATÓJA
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját BÁTKI ZOLTÁN költő „KÖNNYCSEPPEK” című legújabb verseskötetének könyvbemutatójára, 2011. február 11-én 18 órára! Közreműködik: Hűvösvölgyi Ildikó színművész, Savanyu Gergely színművész, és Bátki Fazekas Ilona Beszélgetőtárs: Mészáros Csaba igazgató A műsorban a versekre írott megzenésített dalok is elhangzanak. A kötet megvásárolható Szegeden, a Bálint Sándor Könyvesboltban, és a helyszínen, ahol a szerző dedikálja könyvét. A belépés díjtalan! Szeretettel várjuk!
KONTRASZT CSOPORT KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSA
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2011. február 1-én kedden 18 órára a szegedi KONTRASZT CSOPORT, képzőművészeti kiállításának megnyitójára. A tárlatot megnyitja dr. Máté Zsuzsanna főiskolai tanár. Közreműködik Gál Emese (gitár, ének) Kiállító művészek: Alkotók: Ancsa-Molnár Hajnalka (ikon), Bubla Éva (festmény), Farkas Katalin (batik), Fodor Katalin Ibolya (batik), Igács Eszter (fotó), Kovács Zoltán (grafika), Ökvös András (festmény). Szeretettel várunk mindenkit!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak