Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 7. szám

Korábbi számok »
A kultura.zsombo.hu hírei
1
Zsombói Színjátszó Kör

JELENTKEZŐKET VÁRUNK a Zsombói Színjátszó Körbe!

Elindítjuk Zsombón a színjátszást, melyhez hatalmas segítséget kapunk mentorunktól Gömöri Krisztiántól, a Szegedi Nemzeti Színház elismert színészétől. 2023. október 15-e környékén indulnak a próbák.

A kiválasztott 20-25 perces előadás darabját 2024. január 28-án Budapesten, a Nemzeti Színházban adjuk elő a Pajtaszínházi szemlén.

Kortól függetlenül bárki jelentkezhet színésznek!!!! Sokat számít egy énekhang, egy monológ, egy bájos mosoly vagy akár 2-3 mondat is.

Legyetek bátrak, jelentkezzetek!

 
Déryné Társulat: Kék róka

 2023.09.29. 19:00 óra, INGYENES előadás!

Nyár van, az erdő zöld. A délutáni napfény besüt a nyári lak ablakán. Minden idilli. Kivéve, hogy a feleség, Cecile, már megint nincs itthon. Vadászni ment, állítólag egy kék rókagarnitúrát keres. Már többször próbált rátalálni, de még mindig nem látta meg az igazit.

Aki azt gondolná, hogy egy egyszerű szerelmi háromszög bontakozik ki mindebből, az nagyon téved. Itt a vádló nem a férj, a szerelmes nem a szerető, és a vélt szerető nem az, akire a férj számít. A háromszög pedig minimum ötszög. Ezen a fülledt nyári délutánon mindenki vágyik valakire. Mind az öten az elérhetetlen kék róka után sóvárognak: varázslatra, valóságon túli világra vágynak, ezt keresik a másikban, ezt nem találja egyikük sem a hétköznapokban.
Az előadás során egyik szereplő fejéből vándorlunk a másikba, hogy végül feltérképezzük a teljes szerelmi képletet. Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikere izgalmas felfedezést ígér mindazoknak, akik szeretnek mások szívébe belelátni.
Fotók: Érdi Róbert
Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósul meg.
 

 

2023 Egészséghét

Idősek napja alkalmából

 

 

Felhívás, dokumentum gyűjtés

 

Kiállítás, Pedro Grama

Dalostalálkozó 23.09.09.

Augusztusi- szeptemberi könyvtári programjaink

         

 

Pál utcai fiúk kiállítás és filmvetítés

 

Hol van az a nyár? - nyárbúcsúztató

 

 

HUMOROS FŐZŐ SHOW VAJTÓ LÁSZLÓVAL, A "VAJTÓ ÉS A VILÁG" NEMZETKÖZI TURISZTIKAI MAGAZIN GASZTRO-MŰSORVEZETŐJÉVEL.

Zsombón - a közösségi ház udvarában - humoros Stand Up hangulatú interaktív főzés keretein belül készíti el a mézes kajszis saslikot Barbie salátával, melyből a résztvevők kostolót kapnak :)

 

1
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak