Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink
Szilveszteri Bál 2011
2011. utolsó napjának éjszakájára invitálunk mindenkit! A szilveszteri rendezvényünkön Svédasztalos vacsorával, korlátlan étel- és italfogyasztással, élő zenével (Shake Band zenekar), valamint szórakoztató műsorral várjuk vendégeinket! Vacsorás belépőjegyek vásárolhatók munkaidőben a Közösségi Házban december 1-től 10-ig 8500 forintért, december 11-től 22-ig 9500 forintért. Gyerekeknek (14 éves korig) 4500 forintért. Foglalás: telefonon a 62/595-560-as számon, vagy FOLYAMATOSAN e-mailben a kultura@zsombo.hu címen! TALÁLKOZZUNK SZILVESZTER ÉJSZAKÁJÁN!
Falukarácsony
A József Attila Közösségi Ház szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2011. december 17-én szombaton 16 órára, hogy töltsük közösen a FALUKARÁCSONYT! A műsorban fellépnek gyermekeink, szüleink, nagyszüleink. Elhangoznak karácsonyi dalok, versek, mesék. A belépés díjtalan! ÜNNEPELJÜNK KÖZÖSEN, TÖLTSÜK A KARÁCSONYT BÉKESSÉGBEN!

Tájékoztatom a Tisztelt zsombói lakosságot arról, hogy a Zsombó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 107/2011. (IX.28.) KT határozatával kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2012-es fordulójában az alábbi eredmény született:
Ádventi készülődés
A hagyományokhoz híven december 10-én (szombaton) 14 órai kezdettel várunk mindenkit, akik a közelgő ünnepeket szeretnék saját kezük munkájával bensőségesebbé tenni. Kézműves foglalkozások: üvegfestés, fenyő, mézeskalács, papír, gyertya, kukoricacsuhé, dió, sóliszt, termések, szalma felhasználásával. Tegyük közösen széppé az Ünnepet! A részvétel díjtalan! Mindenkit várunk szeretettel!
András-napi Kolbász- és Hurkatöltő Verseny
A József Attila Közösségi Ház kolbász- és hurkatöltő versenyt hirdet András naphoz kapcsolódóan 2011. november 26-án déli 12 órára! Várjuk, baráti társaságok, családok, cégek, civil szervezetek jelentkezését! Nevezési díj 5000 forint, amiért a 3 kg kolbásznak való és 3 kg hurkának való darált húst, valamint 10 m belet biztosítunk! Minden másról (eszközök, fűszerek, főtt rizs, stb.) a csapatoknak kell gondoskodnia! Az elkészített kolbásszal és hurkával a csapatok szabadon rendelkeznek! A versenyre csupán kóstolót kell bemutatni! A mintákat a falukemencében sütjük ki. Az esti jó hangulatról pedig Radics Bálint és társa gondoskodik. A nevezéseket 2011. november 24-én 18 óráig várjuk!
Katalini-táncház 2011.
A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezzük a Katalin-napi táncházat. A program 2011. november 25-én pénteken 18 órakor indul a Kender zenekarral. Fellépnek: Boróka Néptáncsoport, Kremper-Kerekes Enikő, a Kós Károly Művészetoktatási Intézmény népi ének szakos tanulói. Az estet táncházzal zárjuk, amelyre mindenkit várunk szeretettel! Belépő: 500 forint

Zsombó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közmeghallgatással egybekötött munkaterven felüli (rendkívüli) ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.
Az ülés ideje: 2011. november 30. (szerda) 16 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Házasságkötő terem
Liszt és a cigányzene

A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és Kedves Családját a Liszt és a cigányzene című Nagy Imre Erik karmester és zeneszerző, valamint Bátki Fazekas Zoltán operaénekes zenés előadására, 2011. november 23-án 18 órára! A belépés díjtalan! Szeretettel várjuk!


Fájó szívvel tudatjuk, hogy Nagy-Biblia Ferenc 61 éves korában váratlanul elhunyt.
Temetése 2011. november 17-én, 14 órakor lesz a zsombói temetőben. Gyászmise 13 órakor.

Forró paprikás krumpli, kakaós és baracklekváros palacsinta volt a mai menü, a hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézményében. A finom falatokat a Szent Imre Katolikus Általános Iskola hat diákjának, tanáruknak Lázár Jánosnak, és a zsombói plébánosnak, Gyenes Csaba atyának köszönhették meg a gondozottak.
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak