Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink

Zsombó Község Helyi Választási Bizottsága a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. október 3-i általános választásán a polgármester- és képviselő-választást eredményesnek ítélte.

Vendégeink, Horváth Dezső és Sipos Mihály, a Népfőiskola alapítói, beszélgetünk velük a kezdetekről, elmúlt évek előadásairól, jelenlegi és jövőbeni tervekről.
2010. október 9-én szombaton este 19 órai kezdettel idén is megrendezzük a "FALUNKÉRT" JÓTÉKONYSÁGI BÁLT. A bál bevételét az előző évekhez hasonlóan idén is jótékony célra ajánljuk fel! Zenél a JAFFA TRIÓ, vacsorát a JÓBARÁT VENDÉGLŐ szolgáltatja. A műsorban fellépnek a békéscsabai színház fiatal színészeiből álló ZENE AZ ÉLETÜNK musical társulat. Vacsorás belépőjegyek a Közösségi Házban 3500 forintért vásárolhatók. (Támogató jegyek 1000 és 2000 forintért válthatók) Mindenkit várunk szeretettel! Részletekért kattintson a TOVÁBB gombra!

A 2010. október 3-án tartandó helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásával kapcsolatos információkról.
TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT! - KIRÁNDULÁS A PARLAMENTBE
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.3.2.-08/2-2009-0012 ) keretében a József Attila Közösségi Ház "TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT!" címmel indított sorozatot, melynek célja a demokratikus intézményrendszer bemutatását. Ennek érdekében több csoportban kirándulásokat (intézménylátogatásokat) tervezünk, úgy, hogy a felmerülő költségeket a pályázat kereteiből finanszírozzuk. A következő, ilyen irányú programunkra 2010. október 5-én kedden kerül sor, amikor is a zsombói, nyugdíjasok számára tesszük lehetővé a Magyar Köztársaság Parlamentjének meglátogatását. A látogatás során nemcsak az épületet tekinthetjük meg, de bepillantást kaphatunk az országgyűlés munkájába is.
BUDAVÁR A MIÉNK - TÖRTÉNELMI KIÁLLÍTÁS
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2010. szeptember 29-én szerdán 18 órára A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, BUDAVÁR A MIÉNK című történelmi vándorkiállításának megnyitójára! A kiállítást megnyitja Dr. habil Zakar Péter történész, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke Közreműködnek: a zsombói művészeti iskola népi énekes növendékei. Szeretettel várjuk!

Gazdasági program végrehajtásáról szóló beszámoló ....

Zsombó Község Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve 2011. évre kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók, valamint felsőoktatási tanulmányaikat a következő tanévben megkezdeni kívánó fiatalok számára.
A pályázat benyújtásának határideje: 2010. október 29.
ŐSZI KÉZMŰVES DÉLUTÁN
2010. szeptember 26-án (vasárnap) délután 16 órától kézműves foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket! Lehetőség lesz kukoricával, tökmaggal, napraforgómaggal, falevéllel alkotni. Az érdeklődők megismerkedhetnek új kézműves technikákkal, dísz- és ajándéktárgyakat készíthetnek. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!
TÚRA KÖR ÉS ZÖLD KLUB: CÉL A CSÓVÁNYOS
A Közösségi Ház Zöld Klubjának és Túra Körének szervezésében 2010. szeptember 18-án szombaton reggel 7 órakor Magyarország egyik legszebb részére tervezünk kirándulást. A Csóványos a Börzsöny legmagasabb hegycsúcsa 938 méteres magasságával, míg Magyarországon a 19. magassága szerint. Pest és Nógrád megye határán fekszik. A hegyre számos turistaút vezet fel. A legfontosabb az Országos Kéktúra kék sáv jelzése. A turistautak végén betonból épült 28 méter magas geodéziai torony található, melynek tetejéről remek körpanoráma tárul a látogató szeme elé. Várjuk a jelentkezőket! Kicsiket és nagyokat egyaránt! Jelentkezési határidő: szeptember 15.
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak