Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink
A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH KIÁLLÍTÁSA
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2010. május 6-án csütörtökön 18 órára A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH csoportos képzőművészeti kiállítására. A tárlatot megnyitja Maróti Antalné, a zsombói Kós Károly iskola igazgatója. A kiállítás megtekinthető 2010. május 21-ig. A tárlat kiemelt támogatója Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Szeretettel várjuk!
"ÉDESANYÁM VIRÁGOSAT ÁLMODTAM" - RAJZPÁLYÁZAT
A József Attila Közösségi Ház “Édesanyám virágosat álmodtam” címmel rajzpályázatot hirdet zsombói általános iskolás tanulók részére, melynek témája az édesanyák és a nagymamák! Az alkotásokat bármilyen eszközzel és technikával el lehet készíteni A/3-as méretben. Beküldési határidő: 2010. április 23. A beérkezett pályaművekből 2010. Anyák napján kiállítást rendezünk, ahol a legszebb alkotásokat díjazzuk is. (HURRÁ NYARALUNK! 2 PONT)
vASÁRNAPI PÓDIUM: ISTVÁN, KOPPÁNY ÉS A TÖBBIEK
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár, valamint a Kós Károly Alapfokú Művészeti Intézmény magánének tanszakja tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2010. április 25-én vasárnap 16 órára „ISTVÁN, KOPPÁNY ÉS A TÖBBIEK” című könnyűzenei koncertjére! Fellépnek: Aufmuth Lili, Gál Bence, Kneip Anna, Kneip Rita, Rác Szabó Emese, Gábor Tamás, Nagy Jennifer, Rácz Viktória, Szivák Klára, Tóth Renáta Zongorán kísér: Elekné Sándor Szilvia Felkészítő tanár: Veréb Judit Szeretettel várjuk! A belépés díjtalan!
SZALAI ATTILA KARIKATURISTA KIÁLLÍTÁSA
2010. április 22-én 18 órakor Szalai Attila délvidéki karikaturista kiállítását nyitjuk meg a Közösségi Házban! Sajátos rajzstílusa mind a politikai tárgyú, mind az egyszerű kisembert érintő témáknál kifejezésre jut. Mindenkit szeretettel várunk! A tárlat két hétig látható!
IRÁNY A RÁM-SZAKADÉK
A Rám-szakadék Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik. Hazánk egyik legvadregényesebb turisztikai célpontjában kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon túrázhatunk. A túrát 2010. április 18-án tervezzük. Indulás reggel 8 órakor a Közösségi Háztól. Költségek a jelentkezők létszámától függően! Várunk gyerekeket, felnőtteket, családokat!
CSALÁDI FUTÓVERSENY
Nevezni lehet április 16. este 18 óráig a Közösségi Házban, telefonon a 62/595-560-as telefonszámon, vagy a kultura@zsombo.hu címen. Rajt a Közösségi Háztól. HURRÁ NYARALUNK! Szorozd be pontjaid számát családtagjaid számával! (Annyiszor 2 pontot adunk, ahány családtag részt vesz a futóversenyen!) Útvonal: Közösségi Ház - Móra utca – Szent Mihály utca - Deák utca - Gárdonyi utca - Móricz utca - Közösségi Ház Mindenkit várunk szeretettel!
DALOSTALÁLKOZÓ
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár valamint a Bokréta Népdalkör ezúton is szeretettel meghívja V. Dalos találkozójára 2010. április 17-én 16 órára! Fellépnek: Balotaszállási Asszonykórus, Bordányi Borostyán népdalkör, Székivirág népdalkör, Kiskundorozsma, Horgosi asszonykórus és citerazenekar, Zsombói ovis néptáncosok, Zsombói Bokréta dalkör. A dalostalálkozó kísérőrendezvényeként idén is meghirdettük a zsombói borversenyt. A közönség a borokat ezen a napon 15 órától kóstolhatja meg és szavazhat az általa legfinomabbnak ítélt borra. A belépés díjtalan!
V. ZSOMBÓI BORVERSENY
A zsombói József Attila Közösségi Ház ötödik alkalommal hirdeti meg borversenyét, melyre 2010. április 17-én kerül sor. A minták leadási határideje április 16. péntek 18.00 óra, helye a Közösségi Ház. A bormintákat nevezni lehet fajtánként 2db 0,75 l-es üvegpalackban. Nevezési díj fajtánként 500 forint. A közönség a borokat a dalostalálkozó előtt értékelheti. Várjuk jelentkezését! érdeklődni lehet: www.kultura.zsombo.hu, kultura@zsombo.hu, 62/595-560
"SÍPPAL DOBBAL NÁDIHEGEDEŰVEL"
2010. április 13-án 9.40-kor Birinyi József népzenész, népzenekutató. (Több mint húsz történeti és népi hangszeren játszik, népzenegyűjtéssel, kutatással, tanítással, hangszerkészítéssel, koncertezéssel, népzenei, néprajzi filmezéssel foglalkozik, 850 darabból álló népi hangszer gyűjteménye van.) lesz a közösségi ház vendége. A gyerekeknek szóló előadáson különböző népi hangszereket ismerhetünk meg. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan! A rendezvényt a TÁMOP 3.2.4.-08/1 Tudásdepó-Expressz program támogatja.
ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár valamennyi munkatársa nevében Áldott Húsvéti Ünnepeket Kíván: Mészáros Csaba, igazgató
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak