Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 7. szám

Korábbi számok »
Híreink

2009-ben ismét falugyűlés Zsombón
BUDAPEST ACOUSTIC BAND KONTERTJE ZSOMBÓN
A Budapest Acoustic Band két akusztikus gitár, ének, ütőhangszeres felállással játszik. Zenéjük ötvözi a blues, a jazz és a virtuóz latinos stílusokat. Műsorukban saját szerzeményeik mellett a Beatles, Eric Clapton, Sting, a Led Zeppelin és Jimi Hendrix közismert dallamai is megszólalnak. Várunk mindenkit 2009. március 20-án pénteken 19 órára! Belépő:700 forint Keresse a plakátot a képek között!
JÉGA SZABÓ LÁSZLÓ KIÁLLÍTÁSA
A zsombói József Attila Közösségi Ház szeretettel meghívja Önt és családját Jéga Szabó László „A semmi ágán ül szívem…” című önálló kiállításának megnyitójára 2009. március 18-án, szerdán 18 órára. A kiállítást megnyitja: Barkos Bea képzőművész A kiállítás megtekinthető: 2009. március 18-tól április 10-ig keddtől péntekig 9 és 20 h között.
VILLANTÓ 2009.
Közösségi Ház március 21. 14 óra Jelentkezni lehet: ének, hangszeres zene, tánc, vers, próza, bűvészmutatvány, humor és bármi más egyéb kategóriákban! Jelentkezési határidő: 2009. március 20-ig személyesen a Közösségi Házban, telefonon az 595-560-as számon vagy e-mailben a kultura@zsombo.hu címen. MOST TIÉD A SZÍNPAD!
FELOLVASÓ EST: KÓS KÁROLY MŰVEIBŐL
Március hónapban Kós Károly műveiből olvasunk fel. Az összejövetelre 11-én 17 órától kerül sor. Mindenkit szeretettel várunk! "Kilencvennégy évet élt a magyar szellem ezermestereként az oly változó életű, oly sokarculatú, oly nehéz sorsú Erdélyben. Meg lehetne állapítani előkelő helyét művészettörténetünkben is, a romániai magyarság közéletében is. Az írók arcképcsarnokában irodalmi rangjáról kell beszélni. Ez a rang pedig szépségteremtő halhatatlanjaink közt jelöli ki a helyét."
GÉCZI ERIKA (A KORMORÁN ZENEKAR ÉNEKESNŐJE) ÖNÁLLÓ KONCERTJE
2009. február 27-én pénteken este 19 órától a zsombói József Attila Közösségi Házban ad önálló koncertet Géczi Erika, a Kormorán zenekar énekesnője. A műsoron az együttes dalain kívül hallhatóak lesznek a művésznő saját szerzeményei is. A rendezvény az OKM PANKKK program keretében valósul meg. A belépő 600 forint. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
ZÖLD KLUB: A SZÚNYOG ÉS AZ EMBER
2009. február 21-én (szombeton) 10 órakor lesz a Közösségi Ház Zöld Klubjának következő összejövetele. Ez alkalommal "A szúnyog és az ember" címmel tartunk projektoros előadást. Várunk minden régi és új klub tagot! A belépés díjtalan!
A KÖZÖSSÉGI HÁZ TŰZZOMÁNC SZAKKÖRÉNEK KIÁLLÍTÁSA
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár 2008. szeptemberében - a tápéi Tűzzománc Tanodával együttműködve - hirdette meg tűzzománc szakkörét. 2009. február 20-án (pénteken) 18 órakor nyitjuk meg a tanfolyam legszebb alkotásaiból nyíló kiállításunkat. A tárlaton Heidt Istvánné, Sáringer Sándorné, Kissné Papdi Edina, Magony József, Táborosi Boglárka, Táborosi Koppány, Harcsa Pintér Noémi, Mészárosné Faragó Irén valamint Nagy Györgyné munkái lesznek láthatóak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
FELOLVASÓ EST: KRÚDY GYULA MŰVEIBŐL
Az Illyés Gyula Olvasókör szervezésében 2009. február 18-án 17 órakor felolvasó estet tartunk Krúdy Gyula műveiből. A rendezvényen részletek hangoznak el az Álmoskönyv illetve a Szinbád novellákból. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan! Ajánljuk figyelmükbe az alábbi linket!
FARSANG és SZOMSZÉDOLÓ 2009.
FARSANG-SZOMSZÉDOLÓ-PÁLINKAVERSENY Február 14-én szombaton tartjuk hagyományos farsangi rendezvényünket. (felvonulással, téltemető tűzzel) Várjuk a jelmezeseket, akik délután 13 óra magasságában gyülekezzenek a Közösségi Háznál! Idén is várjuk lelkes fánksütők jelentkezését, akik áldozatos munkájukkal hozzájárulnak az esemény sikeréhez (a sütéshez lisztet és olajat biztosítunk, jelentkezni személyesen, telefonon:595-560 számon, vagy kultura@zsombo.hu címen lehet). A szomszédoló keretében Újszentiván település tart kulturális műsort a Közösségi Házban. Ezen a napon pálinkaversenyt is hirdetünk, melyre február 13-ig várjuk a termelők pálinkáit (fél liter). Várunk tehát mindenkit a Közösségi Házhoz, búcsúztassuk együtt a telet, tiszteljük meg szomszédoló településünket érdeklődésünkkel! A rendezvény díjmentes!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak