Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 7. szám

Korábbi számok »
Híreink
SZURKOLÓI BUSZT INDÍTUNK A PORTUGÁLOK ELLENI MECCSRE
Sorsdöntő világbajnoki selejtező mérkőzések előtt áll a Magyar Labdarúgó Válogatott. Szurkoljunk együtt a régóta várt sikerért! A portugálok elleni mérkőzésre a szurkolói busz 2009. szeptember 9-én 17 órakor indul a Közösségi Háztól. A jegyek átvehetőek a házban! A buszköltséget az induláskor szedjük! További info: személyesen a Közösségi Házban, telefonon a 62/595-560-as telefonszámon, vagy a kultura@zsombo.hu e-mailen!
ÚJABB SIKERES PÁLYÁZAT: 11 MILLIÓ FORINT ÉRKEZIK A ZSOMBÓI KÖZMŰVELŐDÉSBE
Deszk Község Önkormányzata, az Algyői Faluház, Könyvtár és Tájház, a röszkei Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár és a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtár sikerrel pályázott az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében az ’Építő közösségek - közművelődési intézmények az egész életen át tartó tanulásért’ előirányzat forrásaira. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 47.320.728 Ft. A négy település közművelődési intézményei a projekt során konzorciumi együttműködésben törekszenek szolgáltatásaik fejlesztésére, a helyi közoktatási intézményekkel való együttműködés megteremtésére és az iskolán kívüli tanulási folyamatok előmozdítására. A projekt kivitelezése: 2009. július 1.- 2011. június 30. A projekt során táborokat, kompetenciafejlesztő foglalkozásokat, szakköröket és a demokratikus intézményrendszer bemutatását tervezzük megvalósítani. A pályázat keretében a zsombói József Attila Közösségi Ház 11.797.965 forintot tud a helyi közművelődésbe fektetni.
SZÁMÍTÁSTECHNIKAI TANFOLYAM A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
A Közösségi Ház elindítja ingyenes számítástechnikai tanfolyamait, amelyet a község minden lakója igénybe vehet. Több tanfolyam is indul: kezdők és haladók részére egyaránt. Kezdőknek az órákon a következőket mutatjuk be: a számítógép bekapcsolása, a Windows, a Word, az Excel használata, kezelése, az Internet használata, keresés, eSzolgáltatás (Ügyfélkapu, ABEV-adóbevallás küldése az Interneten, internetes bankolás). Haladók számára az Internet és az e Szolgáltatás lesz az órák anyaga. Várunk minden érdeklődőt! Jelentkezni lehet a Közösségi Házban személyesen vagy az 595-560-as telefonszámon. A tanfolyam a KIHOP-2009. pályázat keretében valósul meg!
CITERAKIÁLLÍTÁS A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
2009. szeptember 8-án, kedden 18 órakor Radics Bálint népzenész, hangszerkészítő gyűjteményéből nyitunk citerakiállítást. A citera magyar népi húros hangszer, melyet a kiállítás változatos módon mutat meg. A megnyitón közreműködik a Bokréta Népdalkör. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! (Rövidesen indul a Közösségi Ház citera szakköre, melyre várjuk az érdeklődőket!)
FELOLVASÓ EST: JANIKOVSZKY ÉVA MŰVEIBŐL
2009. szeptember 2-án 17 órától Janikovszky Éva írásaiból olvasunk fel. Elhangoznak: Ha én felnőtt volnék, Kire ütött ez a gyerek, Örülj, hogy fiú és az Örülj, hogy lány című művek. Az írónő a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom egyéni hangvételű, népszerű alkotója volt. Munkásságát József Attila- és Kossuth-díjjal is elismerték. A rendezvényre szeretettel várunk mindenkit! A belépés díjtalan!
SZEZONNYITÓ - VASÁRNAPI PÓDIUM: ORSZÁGOK, NÉPEK, TÁNCOK
A vasárnapi pódium sorozatunk második előadásában a VIII. Nemzetközi Megyejáró Fesztivál néptánc programja szerepel. A fellépőink között szerepel a Tanec Néptánc Együttes – Bulgáriából, a Beskid Néptánc Együttes – Lengyelországból, valamint a Melissohori Ifjúsági Néptánc Együttes – Görögországból. A műsorból nemcsak a fellépő nemzetiségek táncait ismerhetjük meg, de bepillantást kaphatunk kultúrájukba, szokásaikba is. Várunk tehát mindenkit a nyári és vasárnapi pihenő után, 2009. augusztus 30-án vasárnap délután 16 órára a Közösségi Házba! A belépés díjtalan!
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár 2009. augusztus 4-15-ig szabadság miatt zárva tart! Nyári szünet utáni első munkanap augusztus 18. Radnóti Miklós Naptárának ide illő soraival kívánunk mindenkinek tartalmas nyári pihenőt! (A versért kattintson a TOVÁBB gombra!)
KIRÁNDULÁS SZOLNOKRA A BOKRÉTA DALKÖRREL
A Bokréta Dalkör kirándulást szervez augusztus 1-jén (szombaton) Szolnokra, a Tiszaligeti strandra. Program: Nyugdíjas Klubok Kulturális Fesztiválja és fürdés. Költség belépővel: 2.500,-Ft, Indulás reggel: 5.30-kor, Jelentkezni lehet a Közösségi Házban vagy Bánfiné Gyöngyinél (20/5304828)
IDŐPONTJA: 2009. július 16-22. KIKET VÁRUNK: Általános iskolás korú gyerekeket HELYSZÍNE: Wesselényi Népfőiskola,(Zsombó Szatymazi út 105.) ELHELYEZÉS: kőépületben, alvás matracokon hálózsákban, ÉTKEZÉS: napi háromszori étkezés, (meleg ebéd) KÖLTSÉGE:10 ezer forint (háromszori részletfizetési lehetőség) SZERVEZŐ: József Attila Közösségi Ház JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2009. július 10. MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK! A részletekért kattintson a TOVÁBB gombra!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak