Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 7. szám

Korábbi számok »
Híreink
GYERMEKNAP 2009. – GYERMEKTÁNCHÁZ A MENTÉS MÁSKÉNT TRIÓVAL
"Zenéjük a magyar népzene legősibb rétegeiből táplálkozik, annak elemi formáiból építkezik. Ivánovics Tünde énekhangja, Fábri Géza kobozjátéka és Lipták Dániel hegedűdallamai egybefonódva egyedi, mégis hagyományhű hangzást alkotnak. Egyszerű eszközeiket mélyen kihasználva, gondosan kidolgozott, virtuóz, de őszinte előadásmóddal keltik életre a hagyományos muzsikát." Gyermeknap alkalmából 2009. május 30-án szombaton 16 órakor a sportpályán gyermekeknek szóló muzsikával és táncházzal jelentkeznek. Mindenkit szeretettel várunk!
GYERMEKNAP 2009. – FÁBIÁN ÉVA GYERMEKKONCERTJE
"Fábián Éva jubileumi nagylemeze (melynek címe: Nagy slágerek kicsiknek) újra gyermekszívek ezreit dobogtatja meg. Mind színvonalával, mind igényességével iránymutató lehet a gyermekpop műfajában, ahol 6-12 éves gyermekek mellett az egész család örömét lelheti benne. A gyerekek szeretik és értékelik a jó zenét, szöveget. A szülõk pedig különösen hálásak, ha gyerekeik nem csak a TV és a komputer előtt ülnek, hanem megmozgatják fantáziavilágukat, és pozitív irányban formálják az ízlésüket." Zsombói koncertjére a gyermeknap alkalmából 2009 május 30-án 11 órakor kerül sor a sportpályán. Mindenkit szeretettel várunk!
GYERMEKNAP 2009. – TINI DISCO
A gyermeknapi rendezvény előestéjén 2009. május. 29-én pénteken 18 órától fiataloknak szóló TINI DISCO-t szervezünk. A zenét Dj: Reyez (Szécsi Marci) szolgáltatja. A rendezvény alatt büfé üzemel. Belépő: 400 forint
KERESZTÉNY EMBER KÖZÉLETI FELELŐSSÉGÉRŐL
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2009. május 28-án csütörtökön 18 órára Gyulay Endre, nyugalmazott megyéspüspök „Keresztény ember közéleti felelősségéről” című előadására, melyben a Biblia társadalmi tanításáról esik majd szó. A rendezvény a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány támogatásával valósul meg. A belépés díjtalan! Szeretettel várjuk!
UEFA BAJNOKOK LIGÁJA DÖNTŐ
2009. május 27-én rendezik az idei év bajnokok ligája döntőjét. Az Fc Barcelona és a Manchester United csapatai garanciát jelentenek a jó szórakozásra. Jöjjön el és nézzük együtt a közösségi ház udvarán felállított kivetítőn. A meccs alatt büfé üzemel. Várunk minden football rajongót 20 órától!
BOLL WEEVIL FOLK BLUES GANG - KONCERT
A zenekar az ország kisszámú archaikus népi bluest játszó formációinak egyike. A korai fekete muzsika kettősségének köszönhető, hogy a blues – miközben a könnyűzene legfontosabb gyökerévé vált – megőrizhette a minden népzenére jellemző tisztaságot és közvetlenséget. A Boll Weevil az országban egyedülálló módon a korai fekete népzene műfaji és hangulati változatosságának teljes bemutatására törekszik. Repertoárukban a blues mellett fontos szerepet kap a korai gospel, a spirituálé, a népballada és a ragtime műfaja. Egyik legfőbb céljuk, hogy megmutassuk, hogy a blues nemcsak a levertség és a bánat, de legalább annyira az öröm, a boldogság zenéje is. A koncert 2009. május 21-én, csütörtökön 19 órakor kezdődik. Belépő 500 forint Mindenkit szeretettel várunk! A rendezvény az OKM PANKKK program keretében valósul meg.
"VAN AKI FORRÓN SZERETI"- PLAKÁTKIÁLLÍTÁS A GLOGÁLIS FELMELEGEDÉSRŐL
A József Attila Közösségi Ház szeretettel meghívja a "Van aki forrón szereti"- című plakátkiállításra, a glogális felmelegedés veszélyeit jeleníti meg, a plakát műfajára jellemző kreatív, figyelemfelhívó módon. A tárlatot 2009. május 15-én pénteken 18 órakor nyitjuk, a közösségi ház 2-es klubjában. Megnyitóbeszédet mond Loksa Gábor, a Szent István Egyetem oktatója, valamint Bartos Mónika, környezetvédelmi agármérnök. A kiállítás a Magyar Plakáttársasággal együttműködve jön létre.
FELOLVASÓ EST: TAMÁSI ÁRON MŰVEIBŐL
Május hónapban Tamási Áron műveiből olvasunk fel. Az összejövetelre 13-án 17 órától kerül sor. Mindenkit szeretettel várunk! Amihez Tamási Áron hozzáért, az menten megszépült. Székely volt, és ez meghatározta látásmódját is, stílusát is. A székely hagyományok, a székelyföldi hegyek és erdők, a gyermekkorban lélekbe szívódott mesék, balladák és nem utolsósorban tréfák, játékok, szelíd ugratások ugyanúgy mindvégig befolyásolták képzet- és képzeletvilágát, mint nyitott szemű érdeklődése minden iránt és csukott szemű hajlandósága a misztikumokra.
KLUB68: EZEK A FIATALOK CÍMŰ FILMET VETÍTJÜK
A klub 68 e havi összejövetelén 2009. április 30-án csütörtökön az EZEK A FIATALOK című filmet vetítjük. /A tartalomból: a film a hatvanas évek fiataljairól szól, az akkori 18 évesekről, akik - mint minden időszak felnövekvő generációja - a pályaválasztás felelősségével, a nemzedéki kérdés problémáival és a szerelem zsongító érzésével, nem utolsósorban pedig az emiatti érzelmi viharok gondjaival vannak elfoglalva. A mai fiatalok pedig igazán rácsodálkozhatnak: milyenek voltak szüleik, nagyszüleik ideáljai anno... A szülők és nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót. forrás: www.port.hu/ Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!
PAFF, A NAGY HO-HO-HO-HO, MIKI MANÓ ÉS BARÁTAI
2009. április 23-án csütörtökön 10 órától Orbán Józsi, a 100 folk celsius zenekar énekese ad gyermekkoncertet a Közösségi Házban. A belépő 500 forint. A rendezvény az OKM PANKKK program keretében valósul meg. Érdeklődjenek a óvodai csoportvezetőknél, és osztályfőnököknél, valamint a Közösségi Házban! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak