Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 7. szám

Korábbi számok »
Híreink
"A Csermely Környezetvédelmi Egyesület ebben az évben indította el „A környezeti szempontú fenntarthatóság elemeinek erősítése és a helyi értékek megőrzése a tanyasi életmódban és a farmgazdálkodásban” című programját, melynek célja a tanyasi életforma környezeti szempontból fenntartható elemekkel való gazdagítása, és az esetleges környezeti károk mérséklése." A konferenciát a József Attila Közösségi Házzal együttműködésben rendezzük meg, 2009 október 16-án pénteken 11 órától. Mindenkit szeretettel várunk! A részvétel díjtalan! TOVÁBBI INFÓÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
2009. október 14-én szerdán 18 órától a "Hóhér vigyázz!" című portréfilmet vetítjük. Vendégünk lesz Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, halálraítélt. A filmet bevezeti Mészáros Csaba. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan! Emlékezzünk közösen 1956 mártírjaira! ÉLETRAJZÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
Szeretettel meghívom Önt és kedves családját, barátait a „FALUNKÉRT” JÓTÉKONYSÁGI BÁL 2009. évi rendezvényére a József Attila Közösségi Házba 2009. október 10-én (szombaton) 19.00 órára! RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
FELOLVASÓ EST NÉMETH LÁSZLÓ MŰVEIBŐL
2009. október 7-én délután 17 órakor Németh László műveiből olvasunk fel. A pályakép bemutatása után elhangzik Horváthné meghal című díjnyertes írása, mellyel a Nyugat 1925 novellaíró pályázatát nyerte meg. Várunk mindenkit szeretettel, a belépés díjtalan!
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2009. október 3-án szombaton 19 órára Az algyői Móra Ferenc Népszínház, Istennél a kegyelem – történelmi játék 13 képben (Damjanich János leveleinek felhasználásával) című vendégjátékára. Az előadást az aradi vértanúk emléknapja, nemzeti gyásznapunk alkalmából rendezzük meg! Emlékezzünk közösen! A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk! SZEREPOSZTÁSÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
HAJRÁ LOKI! - DVSC:LYON
Hazai pályán először lép pályára a Debreceni VSC a Bajnokok Ligája főtábláján! Ellenfele a francia rekordbajnok Olympique Lyon csapata lesz! 20 órától várunk minden futball rajongót: szurkoljunk együtt a sikerért! Kezdés: 20.45
SZUPERKONCERT: SZÍNPADON A FOLT FORMÁCIÓ ÉS A NICETEA ZENEKAR
A NICETEA zenekar a szegedi székhelyű Tegyükfelhogy nevű formáció utódjának tekinthető. A dallamos rockzene elkötelezettjei, akik ebben a felállásban még gyerekcipőben járnak, ám zenei képzettségük egy felejthetetlen koncertet vetítenek előre a zsombóiak számára. A FOLT együttes 2004-ben alakult, magukat "elektroakusztikus art" zenei műfajba soroló formáció. Az egyedi szövegvilágú saját szerzemények több, különböző zenei stílusból merítenek. A hol nyers, hol melankolikus, hol ábrándozó, hol provokatív dalok egy pillanatra sem hagyják ellustulni a hallgatót. Koncertjük 2009. szeptember 25-én pénteken 20 órakor kezdődik. Mindenkit szeretettel várunk! Belépő 500 HUF
JELÖLETLEN TÖMEGSÍROK: FILM AZ 1944-ES DÉLVIDÉKI MAGYARÍRTÁSRÓL
1944 őszén, illetve a következő év elején a Délvidéken a partizánok Tito tudtával egyes kutatások szerint 20 ezer, mások szerint 40 ezer magyart végeztek ki. A közelmúlt véres eseményeiről a vajdasági magyar családokban hallgattak és hallgatott a hatalom is. Az utóbbi 15-20 évben azonban egyre több tényfeltáró munka lát napvilágot. A dokumentum-játékfilm hitelesen, és megrendítően mutatja be az eseményeket. A vetítés 2009. szeptember 29-én 18 órakor kezdődik! Vendégünk az alkotó Forró Lajos, történész. Mindenkit várunk szeretettel! A belépés díjtalan!
ZÖLD KLUB: KIRÁNDULÁS BUGACRA
A Zöld Klubbal szeptember hónapban (19-én)Bugacra utazunk, ahol az ősborókásban teszünk kirándulást. Megnézzük az őshonos magyar háziállatokat, és betekintünk a tanyasi gazdálkodás szépségeibe is. Várunk minden régi és új klubtagot! Egy napi hideg élelem szükségeltetik, indulás 10 órakor a Közösségi Háztól!
VISSZA A JÖVŐBE!-AVAGY HAJRÁ DEBRECEN!
Megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája főtábláján a Debrecen labdarúgó csapata! A Közösségi Házban szurkolói klubot szervezünk, melyen a meccseket projektoros kivetítőn nézzük. A liverpooli vendégszereplésre 2009. szeptember 16-án szerdán 20.45-től kerül sor. (A közvetítési jogok körül kialakult "mizéria" miatt online próbáljuk fogni a közvetítést, és az MR1 hullámait hallgatjuk) Várunk minden szurkolót este 20 órától!!!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak