Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Közérdekű hírek
89

A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár, valamint a zsombói Települési Értéktár Bizottság lakossági tájékoztatót tart, amelyre tisztelettel meghívom.

Az ülés ideje: 2013. november 25. (hétfő) 17:00 óra

Az ülés helye: Wesselényi Miklós Népfőiskola (6792 Zsombó, Szatymazi út 105.)

Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a járási hivatali rendszer megalakulásával összefüggésben szükségessé vált a járási hivatalok szakigazgatási szerveként működő járási földhivatalok illetékességi területének a járási hivatalok illetékességi területéhez történő igazítása
A Csongrád megyében lévő járási földhivatalok területét érintő átcsatolásokra 2013. november 21. napján kerül sor, melynek eredményeként az alábbi járási földhivatalok illetékességi területe változik (100/2013. (X.31.) VM rendelet).

Felhívom a Tisztelt Zsombói lakosok figyelmét, hogy a meglévő gázkészülékeket és csatlakozóvezetékeket fokozatosan, de legkésőbb 2016 végéig műszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgáltatni, és azt követően a készülékeknél ötévente, a csatlakozó vezetékeknél pedig tízévente kell a felülvizsgálatot megismételni. (Ezt a rendelkezést a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló 19/2012. (VII.20.) NGM rendelet – a továbbiakban: Rendelet – írja elő.)

Aranykalászos gazda OKJ-s képzést kínálunk Önnek, mivel az előkészítés alatt álló jogszabályok tovább szigorítják majd a földhasználattal, földtulajdonlással kapcsolatos jelenlegi szabályrendszert, így aki nem készül fel a változásokra könnyen jövedelem nélkül maradhat. A 2013. december 15-én hatályba lépő új földtörvény rendelkezése szerint földművesnek az számít majd: „aki Magyarországon nyilvántartásba vett belföldi természetes személy, illetve tagállami állampolgár, aki e törvény végrehajtására kiadott rendeletben meghatározott mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséggel rendelkezik”, illetve a támogatások megpályázása esetén legalább Aranykalászos gazda képzettséggel kell rendelkeznie!

Mit tegyek, ha egy gyermek félrenyel, esetleg eszméletét veszti? Mit tegyek, ha nem szuszog?
Önben felmerült már, hogy képes lenne-e megfelelően reagálni?
Ha igen, itt a helye, hogy frissítse vagy fejlessze tudását!

Az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat újra hátralékkezelő programot indít az áramdíj megfizetésével küzdő háztartások megsegítésére.

A parlagfüves területek felderítése és azok számának csökkentése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából 2012-ben kifejlesztésre került egy ún. Parlagfű Bejelentő Rendszer.
A Parlagfű Bejelentő Rendszert bárki használhatja, a helyi lakosság, a helyi társadalmi szervezetek és a vállalkozások egyaránt.


dr. Papp István címzetes egyetemi docens, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főigazgatójának - a Wesselényi Népfőiskolán 2013. február 4-án elhangzott - előadás anyaga megtalálható a letölthető anyagok között és

Változások a súlyos mozgáskorlátozottakat megillető gépjárműadó-mentesség feltételeiben.

2012. augusztus 27-től beadható pályázat a fűtési rendszerek korszerűsítése pályázati felhívásra
89
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak