Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Közérdekű hírek
3
PoliceMail hírlevél


MÁTÓL HŐSÉGRIASZTÁS
Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos 2023. augusztus 21-én (hétfő) 14.00 órától kezdődően 2023. augusztus 24. (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére.
Másodfokú riasztást akkor adnak ki, ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri vagy meghaladja a napi 25 celsius fokot vagy a napi középhőmérséklet legalább egy napra eléri a 27 celsius fokot.
Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetett csoportok a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelni a folyadékbevitelre, érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők, zsíros ételek fogyasztását.
Ajánlott bő, szellőző ruházattal és naptejjel védekezni a leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon mindenki árnyékba. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban!
Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal tanácsai a hőségriasztással kapcsolatban az alábbi táblázatok tartalmazzák.
RENDŐRSÉGI TOBORZÁS


A Zsombói Polgármesteri Hivatal 2023. július 24-től július 28-ig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyeletet sem tart. Kérem, előrelátható ügyeik intézését ennek megfelelően ütemezzék.
Csatornarákötés utólagos bejelentése

Tisztelt Lakosok!

Az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. tájékoztatása, hogy az üzemeltetési területén található felhasználók számára utólagos csatornarákötés átvételi kampányt indított.
Az ingatlantulajdonosoknak 2023. július 2-től október 31-ig van lehetőségük bejelenteni a korábban készült, de az Alföldvíz Zrt. felé be nem jelentett szennyvízcsatorna rákötéseket.
Amennyiben a rákötés és a házi csatorna minden műszaki előírásnak megfelel, akkor szabályos átvételi eljárás keretében lehetőség van legalizálni a csatlakozást.
A kampány időtartama alatt a bejelentő felhasználók mentesülnek az 50 ezer forintos kötbérfizetési kötelezettség alól.
A fenti időszakot követően, 2023. november 1-től az Alföldvíz Zrt. fokozott ellenőrzést hajt végre a be nem jelentett, illegális rákötések felderítésére.
További információk és tudnivalók az Alföldvíz Zrt. facebook oldalán és a www.alfoldviz.hu honlapon található.
3
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak