Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink
9
RENDŐRSÉGI TOBORZÁS

2023 tábor a közösségi házban

 

 

     

Színházi karaván nap

 

2023. július 29. (szombat)

SZÍNHÁZI KARAVÁN NAP ingyenes előadásokkal  

Az Aradi Kamaraszínház Zsombón, a József Attila Közösségi Házban gyermekeknek "A kolozsvári bíró" című zenés mesejátékot, felnőtteknek "A Zördög" című pajzán komédiát adja elő élőzenével, tánccal, vigassággal.
A 16 órakor kezdődő 50 perces - "A kolozsvári bíró" című gyermekelőadás egy ismert történetet mesél el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A történet érdekessége, hogy az igazságos Mátyás mellett megjeleníti Beatrix királyné alakját, szeretetteljes házastársi vetélkedést ajánl a bölcs király nejének az igazságosztás terén.
 
A 20 órakor kezdődő "A Zördög" című Móricz-vígjátékokból összeállított felnőtteknek szóló komédiát Éder Enikő, Harsányi Attila, Katkó Ferenc és Tege Antal előadásában, a szabadkai Juhász Zenekar élő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével tekintheti meg a közönség. Az előadás egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe. Az előadás után a Juhász Zenekar tart táncházat, közreműködik Farkas Tamás és a táncosok.
 
REGISZTRÁCIÓ munkanapokon 8-16 óráig: 62/595-560 vagy 20/997 3947

Az ingyenes előadások a Déryné Program hozzájárulásával valósulnak meg.

  

  


A Zsombói Polgármesteri Hivatal 2023. július 24-től július 28-ig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyeletet sem tart. Kérem, előrelátható ügyeik intézését ennek megfelelően ütemezzék.
Csatornarákötés utólagos bejelentése

Tisztelt Lakosok!

Az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. tájékoztatása, hogy az üzemeltetési területén található felhasználók számára utólagos csatornarákötés átvételi kampányt indított.
Az ingatlantulajdonosoknak 2023. július 2-től október 31-ig van lehetőségük bejelenteni a korábban készült, de az Alföldvíz Zrt. felé be nem jelentett szennyvízcsatorna rákötéseket.
Amennyiben a rákötés és a házi csatorna minden műszaki előírásnak megfelel, akkor szabályos átvételi eljárás keretében lehetőség van legalizálni a csatlakozást.
A kampány időtartama alatt a bejelentő felhasználók mentesülnek az 50 ezer forintos kötbérfizetési kötelezettség alól.
A fenti időszakot követően, 2023. november 1-től az Alföldvíz Zrt. fokozott ellenőrzést hajt végre a be nem jelentett, illegális rákötések felderítésére.
További információk és tudnivalók az Alföldvíz Zrt. facebook oldalán és a www.alfoldviz.hu honlapon található.

Tisztelt Szülők!
A 2023. szeptember 1-jén induló tanévben a gyermekétkeztetés megszervezéséhez Zsombó Nagyközség Önkormányzatának szüksége van a szülők által tett étkezési nyilatkozatokra. Kérem Önöket, hogy az önkormányzat által küldött levélben csatolt dokumentumokat kitöltve és a gondviselő által aláírva 2023. augusztus 25. napjáig a Zsombói Polgármesteri Hivatalban Kucskáné Szabó Vanessza vagy Móra Anita köztisztviselőnek személyesen adják át vagy a hivatal falán a bejárati ajtó mellett található postaládába dobják be.
A nyilatkozatokat gyermekenként szíveskedjenek kitölteni. A nevelésbe vett gyermek, illetve a tartósan beteg gyermek után járó kedvezmény igénylése esetén a nyilatkozat mellé a kedvezményre való jogosultságot igazoló okmányt is szíveskedjenek csatolni.
Ha nem kívánják igénybe venni a gyermekétkeztetést, ezt is jelezzék az étkezési menüről szóló nyilatkozaton a d) pont bekarikázásával.
Kérem, hogy az esetlegesen fennálló tartozásukat mielőbb fizessék meg a ZSOMBÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 50468108-10012019 számú számlájára átutalással vagy a Zsombói Polgármesteri Hivatal pénztárában készpénzben.
Pénztári nyitvatartás: kedden 8.00-12.00 és 13.00-17.30 csütörtökön 8.00-12.00 között.
Felhívom a figyelmüket, hogy a Zsombói Polgármesteri Hivatal 2023. július 24-től július 28-ig igazgatási szünet miatt zárva tart.
Amennyiben 2023. augusztus 25-ig nem fizetik meg az esetleges hátralékot, úgy 2023. szeptember 1-től Zsombó Nagyközség Önkormányzatának nem áll módjában biztosítani a gyermeke(i)k részére az étkezést, továbbá az önkormányzat a fennálló tartozások megfizetése érdekében a végrehajtási eljárást kénytelen lesz megindítani.
Együttműködésüket köszönöm.
dr. Sziromi Márta
jegyző
Temetői munkavégzés bejelentése

Temetői munkavégzés bejelentése
Tisztelt Lakosok!
Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022(XII.15.) önkormányzati rendelete 15.§ (1)-(5) bekezdése alapján a temetőben végzendő építési, bontási munka kezdő időpontját és várható időtartamát a sírhely feletti rendelkezésre jogosult személy legkésőbb a munkát megelőző napon a Zsombói Polgármesteri Hivatalban köteles bejelenteni.
A bejelentés megtehető a gazdalkodas4@zsombo.hu email címen vagy a 62/595-554 telefonszámon, illetve személyesen a Hivatal pénztárában.
Móra Anita
gazdálkodási ügyintéző
9
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak