Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXII. évf. 1. szám

Korábbi számok »
Híreink
7
2024 farsangi mulatság

A falusi színjátszás hagyományait felelevenítő IX. Pajtaszínházi programban- melyet a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság indított útjára - Csongrád-Csanád vármegyét Zsombó képviseli. 

Csoportunk 2023 szeptemberében alakult kimondottan a Pajtaszínház programban való részvétel szándékával. Tagjaink között van zenész, festőművész, énekes, színházi jelmezkészítő és több olyan érdeklődési körrel rendelkező, akik a színjátszás által közelebb kerültek álmaik megvalósításához. Nevünk – nemes egyszerűséggel – Zsombói Színjátszók. Első előadásunk egy bájos mai mese. Szeretnénk minél több településen bemutatkozni, képezni magunkat és fejlődni, hiszen többünknek tervei vannak a színjátszás területén.

Belső körben 2024. január 22-én Zsombón, majd Budapesten a Nemzeti Színház deszkáin január 27-én, nyilvánosan pedig január 29-én 18 órakor mutatjuk be vidám, minden korosztály számára ajánlott 50 perces színdarabunkat Zsombón.

A csoport vezetője Ferenczi Ildikó, szakmai mentorunk GÖMÖRI KRISZTIÁN, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze.

https://nmi.hu/.../zsomboi-szinjatszok-a-pajtaszinhazi...

Wesselényi Népfőiskola 2023-2024

Részletes program itt:   https://kultura.zsombo.hu/wesselenyi-nepfoiskola

Előadás változás!!!!   2023. december 18. hétfőn

"Karikó Kati útja a Nobel-díjhoz"

Több tucatnyi kórokozó igyekszik megtelepedni testünkben, hogy kárunkra éljen belőlünk. Érthető, hogy a szervezetünk ellenáll, védekezik. Milyen megoldásokkal védi az emberiség magát a kórokozók ellen? Mi annak a legmodernebb módszernek a lényege, és haszna amelyet Karikó Katalin dolgozott ki? Miért jutalmazták munkáját Nobel-díjjal 2023-ban? Szabad János az itt megfogalmazott kérdésekre adott válaszokat gyűjtötte csokorba, és nyújtja át érdeklő hallgatóinak.

Előadó: Dr. Szabad János

 Programváltozás!

2023. december 18-án hétfőn, a plakáton meghirdetett helyett az alábbi előadás lesz

"Karikó Kati útja a Nobel-díjhoz"

Több tucatnyi kórokozó igyekszik megtelepedni testünkben, hogy kárunkra éljen belőlünk. Érthető, hogy a szervezetünk ellenáll, védekezik. Milyen megoldásokkal védi az emberiség magát a kórokozók ellen? Mi annak a legmodernebb módszernek a lényege és haszna, amelyet Karikó Katalin dolgozott ki? Miért jutalmazták munkáját Nobel-díjjal 2023-ban? Szabad János az itt megfogalmazott kérdésekre adott válaszokat gyűjtötte csokorba, és nyújtja át érdeklő hallgatóinak.

Előadó: Dr. Szabad János

RENDŐRSÉGI TOBORZÁS


A civil szervezetek támogatási kérelmeinek benyújtási határideje
2024. január 15-e (hétfő) 12 óra.
A határidő után érkezett kérelmeket nem tudjuk figyelembe venni.
Véradás, 2024.01.17.

Újévi színházi előadás

Működési támogatás az Összefogás Zsombóért Egyesület számára

Az Összefogás Zsombóért Egyesület, a Nemzeti Együttműködési Alap finanszírozásában meghirdetett, „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című felhívás keretében pályázatot nyújtott be és 150.000 Ft működési támogatásban részesült.

A Zsombói Polgárőr Egyesület, a Nemzeti Együttműködési Alap finanszírozásában meghirdetett, „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2023.” című felhívás keretében pályázatot nyújtott be és 150.000 Ft működési támogatásban részesült.
7
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak