Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink
8
bútorfestő szakkör

Augusztusi- szeptemberi könyvtári programjaink

         

 

Dalostalálkozó 23.09.09.

Pál utcai fiúk kiállítás és filmvetítés

 

PoliceMail hírlevél

Hol van az a nyár? - nyárbúcsúztató

 

 

HUMOROS FŐZŐ SHOW VAJTÓ LÁSZLÓVAL, A "VAJTÓ ÉS A VILÁG" NEMZETKÖZI TURISZTIKAI MAGAZIN GASZTRO-MŰSORVEZETŐJÉVEL.

Zsombón - a közösségi ház udvarában - humoros Stand Up hangulatú interaktív főzés keretein belül készíti el a mézes kajszis saslikot Barbie salátával, melyből a résztvevők kostolót kapnak :)

 


MÁTÓL HŐSÉGRIASZTÁS
Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos 2023. augusztus 21-én (hétfő) 14.00 órától kezdődően 2023. augusztus 24. (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére.
Másodfokú riasztást akkor adnak ki, ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri vagy meghaladja a napi 25 celsius fokot vagy a napi középhőmérséklet legalább egy napra eléri a 27 celsius fokot.
Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetett csoportok a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelni a folyadékbevitelre, érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők, zsíros ételek fogyasztását.
Ajánlott bő, szellőző ruházattal és naptejjel védekezni a leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon mindenki árnyékba. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban!
Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal tanácsai a hőségriasztással kapcsolatban az alábbi táblázatok tartalmazzák.
Helyi adófizetési kötelezettség

8
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak