Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Közérdekű hírek
9

Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete döntött a 2023. évi rendezvényterv elfogadásáról. Mellékletben megtalálják az elfogadott rendezvénytervet.

Kedves Zsombóiak!
Most egy legtöbbünket hátrányosan érintő újonnan bevezetendő, és átmeneti intézkedésről tájékoztatom Önöket. 2023. január 30-án éjféltől Zsombó nagyközség közvilágítása lekapcsolásra kerül minden nap 0 órától 4 óráig. A kapcsolást újonnan beépítésre kerülő automaták fogják elvégezni.

Tisztelt Zsombóiak!
Tisztelt Ügyfelek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Zsombó Nagyközség Önkormányzata bankszámlaszámai 2023. január 1-től megváltoztak. Kérjük, 2023. januárjától fokozottan ügyeljenek, hogy a megfelelő, új számlaszámra küldjék az utalásokat! Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy a 2022. évi hátralékokat is ezekre a számlákra kell már befizetni.
Madárinfluenza megfigyelési körzet feloldása

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály CS/I01/00003-9/2023. számú határozatában Zsombó nagyközség teljes közigazgatási területére elrendelt “MEGFIGYELÉSI KÖRZETET”- magas patogenitású madárinfluenza (H5N1) vírus megállapítása miatt- 2023. január 19-től FELOLDJA.

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterven felüli, rendkívüli ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.
Az ülés ideje: 2023. január 26. (csütörtök) 17:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem (Zsombó, Alkotmány utca 3.)
Civil szervezetek 2023. évi támogatása

Civil szervezetek 2023. évi támogatása
A civil szervezetek támogatási kérelmeinek benyújtási határideje: 2023. január 25. (szerda).
A határidő után érkezett kérelmeket nem tudjuk figyelembe venni. A pályázati adatlap az /onkormányzat/letölthető nyomtaványok/civil szervezetek támogatása fülekre kattintva a honlapról letölthető.
Felhívjuk a pályázók figyelmét arra, hogy
Az önkormányzat a kért támogatásnál kevesebb összeget is megállapíthat illetve nem pénzbeli közvetett támogatást is megítélhet.
-az önkormányzati támogatás összege erejéig beszámolási kötelezettséggel tartozik, tételes elszámolást kell csatolnia a támogatás felhasználásról.
- ha a pályázó, az előző évben támogatásban részesült, csak akkor nyújthat be pályázatot, ha az előző évi támogatás felhasználásáról szóló tételes pénzügyi elszámolást eljuttatta a Polgármesteri Hivatal Adó-, Pénzügyi és gazdálkodási csoportjához.
A pályázatok benyújtásának általános feltételeit a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény tartalmazza. Felhívjuk a pályázó figyelmét a hivatkozott jogszabály 6 és 14 §-inak való megfelelésre valamint a 14 §-ban meghatározott nyilatkozat benyújtására, mely érvényességi feltétel is!
A 2022. évi önkormányzati támogatás felhasználásáról szóló szöveges beszámoló és a bizonylatok másolatainak benyújtási határideje 2022. január 30. (hétfő).
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a beszámoló és a bizonylatok benyújtásának elmulasztása a 2023. évi pályázatból való kizárást vonja maga után!
NAV ügyfélfogadása

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala tájékoztatja Önöket, hogy 2023. január 12-től a NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága mórahalmi ügyfélszolgálata változatlan nyitvatartás mellett új helyszínen fogadja ügyfeleit.

Ügyfélfogadás helyszíne: 6782 Mórahalom, Szegedi út 84. szám (Mórahalmi Járási Hivatal épületében) .
Ügyfélfogadás ideje: csütörtökönként 8.00 - 12.00 -ig
Közlemény gyógyszertár ideiglenes zárva tartásáról

Közlemény gyógyszertár ideiglenes zárva tartásáról

Értesítem a Tisztelt zsombóiakat, hogy Thurzó Ferenc gyógyszerész halála miatt a zsombói Thurzó Gyógyszertár bezárt a működési engedélyeztetési eljárás idejére. Jelenlegi tudásunk szerint ez várhatóan néhány napot vesz csak igénybe.

Azoknak a zsombói lakosoknak, akik ezen idő alatt nem tudják megoldani a halaszthatatlan, sürgős gyógyszereik kiváltását, igyekszünk segítséget nyújtani a tanyagondnoki szolgálaton keresztül. Kérem őket, hogy munkanapokon 14 óráig telefonon jelezzék gyógyszerkiváltási igényüket a TAJ számuk megadásával a tanyagondnokoknál:
Lukácsné Bába Angéla: 06-20-953-7766
Kiss Gábor 06-20-953-7607

Megértésüket köszönöm.

Gyuris Zsolt
polgármester
Fenyőfagyűjtés

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023. január hónapban 2 alkalmas díjmentes fenyőfa begyűjtést szervez.
A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

Fenyőfabegyűjtés időpontjai Zsombón:
2023. január 10.
2023. január 17.
Kihelyezett ügyfélszolgálat Zsombón

Az FBH-NP Kft. a 2023. január 3-án elmaradt ügyfélfogadását 2023. január 10. (kedd) napján 14.00-16.30-ig pótolja a 6792 Zsombó, Móra Ferenc utca 6. szám alatti irodában (falugazdászi iroda).
A további ügyfélszolgálati és zsákértékesítési kihelyezett ügyfélfogadás a szokásos, minden hónap első keddjén 14.00-16.30-ig lesz megtartva.
9
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak