Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Híreink
100
NAGYOTMONDÓ TÓBIÁS - MESEJÁTÉK
A meséből - mely Nekeresdföldön, június 52-én játszódik - megtudhatjuk, hogy a főhős, a galád Nagyotmondó Tóbiás, hogyan csapja be a jóságos madarat, Varjú Vilmát, a kissé bolondos, filozófus nyulat Csupa Hepehupa Fülöpöt, továbbá az együgyű parasztot, Földhözragadt Frigyest, valamint a rátarti, kevély IV. Jenő királyt. A vicces történet szálai Nagyotmondó Tóbiás "jóvoltából" alaposan összekuszálódnak, de az előadás végére... Ezt már csak akkor tudhatjátok/tudhatják meg, ha megnézitek/megnézik az előadást. Lesz sok móka, kacagás, jó zenék, fergeteges hangulat. Minderre garancia a BIBUCZI Meseszínház eddigi több száz sikeres előadása szerte az országban. Az előadásra 2009. június 11-én csütörtökön 15 órakor kerül sor. A belépés Zsombó Községi Önkormányzatának köszönhetően ingyenes. Mindenkit szeretettel várunk!
"A budapesti templomokban ma délelőtt megkondultak a harangok, a gyártelepek megszólaltatták szirénáikat és a borongós őszies levegőben tovahömpölygő szomorú hanghullámok a nemzeti összeomlás fájdalmas gyászát jelentették... Ma tehát elszakították tőlünk a ragyogó magyar városokat a kincses Kolozsvárt, a Székelyföldet, a Rákócziak Kassáját, a koronázó Pozsonyt, az iparkodó Temesvárt, a vértanúk városát Aradot és a többit mind, felnevelt kedves gyermekeinket, a drága, szép magyar centrumokat. Ma hazátlanná tettek véreink közül sok millió hű és becsületes embert... A város és az ország némán, méltóságteljesen, de komor daccal tüntetett az erőszakos béke ellen. Egész Budapest a gyászünnep hatása alatt állott." /korabeli tudósítás/ Juhász Gyula: Trianon című versét a továbbra kattintva olvashatja el!
Egész napos programokkal várunk kicsiket és nagyokat 2009. május 30-án a sportpályára! 9 órától kipróbálhatják kézügyességüket a kézműves foglalkozások valamelyikében. 10 órától családi stafétával várjuk a családokat. FÁBIÁN ÉVA interaktív gyermekműsorába 11 órától lehet bekapcsolódni. Délelőtt és délután folyamatosan kínálunk sport és ügyességi vetélkedőket. A nap végén, 16 órától gyermek táncházat rendezünk a MENTÉS MÁSKÉNT TRIÓVAL. Mindenkit Szeretettel várunk! Részletes programért kattintson a tovább gombra!
GYERMEKNAP 2009. – GYERMEKTÁNCHÁZ A MENTÉS MÁSKÉNT TRIÓVAL
"Zenéjük a magyar népzene legősibb rétegeiből táplálkozik, annak elemi formáiból építkezik. Ivánovics Tünde énekhangja, Fábri Géza kobozjátéka és Lipták Dániel hegedűdallamai egybefonódva egyedi, mégis hagyományhű hangzást alkotnak. Egyszerű eszközeiket mélyen kihasználva, gondosan kidolgozott, virtuóz, de őszinte előadásmóddal keltik életre a hagyományos muzsikát." Gyermeknap alkalmából 2009. május 30-án szombaton 16 órakor a sportpályán gyermekeknek szóló muzsikával és táncházzal jelentkeznek. Mindenkit szeretettel várunk!
GYERMEKNAP 2009. – FÁBIÁN ÉVA GYERMEKKONCERTJE
"Fábián Éva jubileumi nagylemeze (melynek címe: Nagy slágerek kicsiknek) újra gyermekszívek ezreit dobogtatja meg. Mind színvonalával, mind igényességével iránymutató lehet a gyermekpop műfajában, ahol 6-12 éves gyermekek mellett az egész család örömét lelheti benne. A gyerekek szeretik és értékelik a jó zenét, szöveget. A szülõk pedig különösen hálásak, ha gyerekeik nem csak a TV és a komputer előtt ülnek, hanem megmozgatják fantáziavilágukat, és pozitív irányban formálják az ízlésüket." Zsombói koncertjére a gyermeknap alkalmából 2009 május 30-án 11 órakor kerül sor a sportpályán. Mindenkit szeretettel várunk!
GYERMEKNAP 2009. – TINI DISCO
A gyermeknapi rendezvény előestéjén 2009. május. 29-én pénteken 18 órától fiataloknak szóló TINI DISCO-t szervezünk. A zenét Dj: Reyez (Szécsi Marci) szolgáltatja. A rendezvény alatt büfé üzemel. Belépő: 400 forint
KERESZTÉNY EMBER KÖZÉLETI FELELŐSSÉGÉRŐL
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2009. május 28-án csütörtökön 18 órára Gyulay Endre, nyugalmazott megyéspüspök „Keresztény ember közéleti felelősségéről” című előadására, melyben a Biblia társadalmi tanításáról esik majd szó. A rendezvény a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány támogatásával valósul meg. A belépés díjtalan! Szeretettel várjuk!
UEFA BAJNOKOK LIGÁJA DÖNTŐ
2009. május 27-én rendezik az idei év bajnokok ligája döntőjét. Az Fc Barcelona és a Manchester United csapatai garanciát jelentenek a jó szórakozásra. Jöjjön el és nézzük együtt a közösségi ház udvarán felállított kivetítőn. A meccs alatt büfé üzemel. Várunk minden football rajongót 20 órától!
BOLL WEEVIL FOLK BLUES GANG - KONCERT
A zenekar az ország kisszámú archaikus népi bluest játszó formációinak egyike. A korai fekete muzsika kettősségének köszönhető, hogy a blues – miközben a könnyűzene legfontosabb gyökerévé vált – megőrizhette a minden népzenére jellemző tisztaságot és közvetlenséget. A Boll Weevil az országban egyedülálló módon a korai fekete népzene műfaji és hangulati változatosságának teljes bemutatására törekszik. Repertoárukban a blues mellett fontos szerepet kap a korai gospel, a spirituálé, a népballada és a ragtime műfaja. Egyik legfőbb céljuk, hogy megmutassuk, hogy a blues nemcsak a levertség és a bánat, de legalább annyira az öröm, a boldogság zenéje is. A koncert 2009. május 21-én, csütörtökön 19 órakor kezdődik. Belépő 500 forint Mindenkit szeretettel várunk! A rendezvény az OKM PANKKK program keretében valósul meg.
"VAN AKI FORRÓN SZERETI"- PLAKÁTKIÁLLÍTÁS A GLOGÁLIS FELMELEGEDÉSRŐL
A József Attila Közösségi Ház szeretettel meghívja a "Van aki forrón szereti"- című plakátkiállításra, a glogális felmelegedés veszélyeit jeleníti meg, a plakát műfajára jellemző kreatív, figyelemfelhívó módon. A tárlatot 2009. május 15-én pénteken 18 órakor nyitjuk, a közösségi ház 2-es klubjában. Megnyitóbeszédet mond Loksa Gábor, a Szent István Egyetem oktatója, valamint Bartos Mónika, környezetvédelmi agármérnök. A kiállítás a Magyar Plakáttársasággal együttműködve jön létre.
100
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak