Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf. 11. szám- Július

Korábbi számok »
Híreink
99
BAJNOKOK LIGÁJA DÖNTŐ: BAYERN MÜNCHEN - INTERNATIONALE
2010. május 22-én rendezik az idei év bajnokok ligája döntőjét. A Bayern München és az Internationale csapatai garanciát jelentenek a jó szórakozásra. Jöjjön el és nézzük együtt a közösségi házban felállított kivetítőn. A meccs alatt büfé üzemel. Várunk minden foci rajongót 20 órától!
TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT – LÁTOGATÁS A MEGYEHÁZÁRA
Az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.3.2.-08/2-2009-0012 ) keretében a József Attila Közösségi Ház "TANULJUK A DEMOKRÁCIÁT!" címmel indított sorozatot, melynek célja a demokratikus intézményrendszer bemutatását. Ennek érdekében több csoportban kirándulásokat (intézménylátogatásokat) tervezünk, úgy, hogy a felmerülő költségeket a pályázat kereteiből finanszírozzuk. 2010. május 17-én hétfőn 10 órától a zsombói általános iskolás gyermekek számára tesszük lehetővé hogy tanulmányi kirándulás keretében látogassanak a Csongrád Megyei Önkormányzathoz.
NAGY ZSOMBÓI SZÁMHÁBORÚ - IDŐPONTVÁLTOZÁS!!!
2010. május 16-án !!! vasárnap délután 15 órára !!!várjuk azokat a gyerekeket és szüleiket, akik szívesen vesznek részt a zsombói láperdőben rendezett számháborúban. A közösségi háztól közösen indulunk, gyalog/biciklivel/autóval. Reményeink szerint a játék 16 órakor el is kezdődni. A számokat a közösségi ház biztosítja. Várunk mindenkit szeretettel! HURRÁ NYARALUNK! Szorozd be pontjaid számát családtagjaid számával! (Annyiszor 2 pontot adunk, ahány családtag részt vesz a számháborúban!)
EURÓPA LIGA DÖNTŐ: FULHAM - ATLETICO MADRID
A második legrangosabb európai kupadöntőjében Gera Zoltánért szoríthatunk, hiszen csapata a Fulham meghatározó alakjává nőtte ki magát a sorozatban. Az ellenfél a spanyol elitcsapat az Atletico Madrid lesz. Hozza el barátait és szurkoljunk együtt! A közvetítési mizéria miatt ezúttal is online csatornán közvetítjük a meccset projektoros kivetítőn. Büfé üzemelni fog. Az összecsapásra 2010. május 12-én szerdán este 20 órától várjuk az érdeklődőket.
ÁLLATMESÉK A FELOLVASÓ ESTEN
A TÁMOP 3.2.4.-08/1 Tudásdepó-Expressz program keretében május hónapban gyerekeknek szóló irodalmi estet rendezünk, melyen állatmeséket népszerűsítünk Móra Ferenc tolmácsolásában. „A szerző nagy szeretettel és értő figyelemmel fordult az állatokhoz, négylábú, szárnyas vagy zümmögő barátainkhoz, és hol bűbájos mesét, hol tanulságos ismereteket mondott el róluk. A hatrongyosi kakasok, a nagyhatalmú Sündisznócska, a gavallér zsiráfok, Harkály mester és a csókai csóka régi kedves ismerősei a magyar gyermekeknek. Talán azért, mert már szüleik, sőt nagyszüleik is az ő közvetítésükkel ismerkedtek meg velük.” A rendezvényre 2010. május 12-én 17 órától kerül sor. (HURRÁ NYARALUNK! PONTSZERZÉSI LEHETŐSÉG!)
SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
2011. május 11-én 18 órától tájékoztatót tartunk azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke bekapcsolódott a HURRÁ NYARALUNK pontgyűjtő akciónkba, és szeretnének a közösségi ház szervezésében táborozni. Tájékoztató hangzik még el a TÁMOP programunk keretében folytatott tanfolyamainkról is! Várunk mindenkit szeretettel!
A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH KIÁLLÍTÁSA
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2010. május 6-án csütörtökön 18 órára A SZEGEDI SZÉPMÍVES CÉH csoportos képzőművészeti kiállítására. A tárlatot megnyitja Maróti Antalné, a zsombói Kós Károly iskola igazgatója. A kiállítás megtekinthető 2010. május 21-ig. A tárlat kiemelt támogatója Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Szeretettel várjuk!
"ÉDESANYÁM VIRÁGOSAT ÁLMODTAM" - RAJZPÁLYÁZAT
A József Attila Közösségi Ház “Édesanyám virágosat álmodtam” címmel rajzpályázatot hirdet zsombói általános iskolás tanulók részére, melynek témája az édesanyák és a nagymamák! Az alkotásokat bármilyen eszközzel és technikával el lehet készíteni A/3-as méretben. Beküldési határidő: 2010. április 23. A beérkezett pályaművekből 2010. Anyák napján kiállítást rendezünk, ahol a legszebb alkotásokat díjazzuk is. (HURRÁ NYARALUNK! 2 PONT)
vASÁRNAPI PÓDIUM: ISTVÁN, KOPPÁNY ÉS A TÖBBIEK
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár, valamint a Kós Károly Alapfokú Művészeti Intézmény magánének tanszakja tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2010. április 25-én vasárnap 16 órára „ISTVÁN, KOPPÁNY ÉS A TÖBBIEK” című könnyűzenei koncertjére! Fellépnek: Aufmuth Lili, Gál Bence, Kneip Anna, Kneip Rita, Rác Szabó Emese, Gábor Tamás, Nagy Jennifer, Rácz Viktória, Szivák Klára, Tóth Renáta Zongorán kísér: Elekné Sándor Szilvia Felkészítő tanár: Veréb Judit Szeretettel várjuk! A belépés díjtalan!
SZALAI ATTILA KARIKATURISTA KIÁLLÍTÁSA
2010. április 22-én 18 órakor Szalai Attila délvidéki karikaturista kiállítását nyitjuk meg a Közösségi Házban! Sajátos rajzstílusa mind a politikai tárgyú, mind az egyszerű kisembert érintő témáknál kifejezésre jut. Mindenkit szeretettel várunk! A tárlat két hétig látható!
99
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak