Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Híreink
99
KIRÁNDULÁS SZOLNOKRA A BOKRÉTA DALKÖRREL
A Bokréta Dalkör kirándulást szervez augusztus 1-jén (szombaton) Szolnokra, a Tiszaligeti strandra. Program: Nyugdíjas Klubok Kulturális Fesztiválja és fürdés. Költség belépővel: 2.500,-Ft, Indulás reggel: 5.30-kor, Jelentkezni lehet a Közösségi Házban vagy Bánfiné Gyöngyinél (20/5304828)
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár 2009. augusztus 4-15-ig szabadság miatt zárva tart! Nyári szünet utáni első munkanap augusztus 18. Radnóti Miklós Naptárának ide illő soraival kívánunk mindenkinek tartalmas nyári pihenőt! (A versért kattintson a TOVÁBB gombra!)
IDŐPONTJA: 2009. július 16-22. KIKET VÁRUNK: Általános iskolás korú gyerekeket HELYSZÍNE: Wesselényi Népfőiskola,(Zsombó Szatymazi út 105.) ELHELYEZÉS: kőépületben, alvás matracokon hálózsákban, ÉTKEZÉS: napi háromszori étkezés, (meleg ebéd) KÖLTSÉGE:10 ezer forint (háromszori részletfizetési lehetőség) SZERVEZŐ: József Attila Közösségi Ház JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2009. július 10. MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK! A részletekért kattintson a TOVÁBB gombra!
ZSOMBÓI FALUNAPOK 2009. - PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY
A falunapi pörköltfőző versenyt idén június 20-án szombaton 9 órától a sportpályán rendezzük meg. Nevezési díj: 13 ezer forint, ami fedezi a 10 kg összedarabolt, kicsontozott hús árát. A húst a verseny napján 8.00 és 8.30 között, a Közösségi Ház udvarán lehet átvenni! Egyéb a főzéshez szükséges kellékeket (bogrács, égőfej, fűszerek stb.) mindenki hozzon magával. A pörkölt felhasználásával a szakács szabadon rendelkezik! Zsűri elnöke: Frank Sándor mesterszakács. Várjuk, baráti társaságok, rokonságok, cégek, szomszédsági közösségek nevezését! Jelentkezési határidő: június 17. szerda!!! a Közösségi Házban személyesen, telefonon a 595-560-as számon, vagy e-mailben a kultura@zsombo.hu címen.
Harmadik alkalommal rendezzük meg a Zsombói Falunapok rendezvénysorozat keretein belül motorostalálkozónkat. Idén is színes programokkal várjuk a motorozás szerelmeseit június 20-án szombaton. Az első 150 regisztrált motoros szombaton ebédre a rendezőség vendége! A részletekért kattintson a tovább gombra!
ZSOMBÓI FALUNAPOK 2009. - ZSOMBÓ PARÁDÉ
Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezzük június 20-án szombaton 11 órától a ZSOMBÓ PARÁDÉ elnevezésű felvonulásunkat Zsombó utcáin. Gyülekező a sportpálya mellett 10.30-tól. Nevezni lehet különböző járművekkel: öreg autók, motorok, díszített kerékpárok,mezőgazdasági gépek, görkorcsolyások, gördeszkások, fogatok, saját készítésű és extrém járművek, vonulnak el zenés felvezetéssel az érdeklődő lakosság és a zsűri értő szeme előtt. Várjuk mindenki nevezését, aki elég bátorságot érez ahhoz, hogy felvonuljon járművével. A zsűri az eredetiséget, ötletességet, a stílus hűséget értékeli különböző kategóriákban. Minden 14 év feletti induló egy energiaitalt kap ajándékba a RED BULL jóvoltából! Jelentkezési határidő: június 19-ig a Közösségi Házban személyesen, telefonon a 595-560-as számon, vagy e-mailben a kultura@zsombo.hu címen.
ZSOMBÓI FALUNAPOK 2009. - SZTÁRVENDÉG: CHARLIE
Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie Liszt-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Első együttese egy székesfehérvári iskolai zenekar volt a József Attila Gimnázium berkein belül, majd ez követtte a Woodcutters. 1967-ben tagja lett a Decca együttesnek, akikkel közösen egy év múlva megalapította az Olympia formációt, majd annek megszűnése után rövid ideig a Liversing tagja volt. 1975-80 között a Generál együttes énekese volt ez követően tíz évig külföldön lépett fel a Pannónia Express zenekarral, járt Norvégiában Svájcban, Spanyolországban, Japánban és New Yorkban. 1990-ben a Tátrai Band énekese lett. Később szólókarrierbe kezdett, mely a mai napig nagy sikerrel tart. Charlie a rádiók egyik legnépszerűbb, legtöbbet játszott előadója. Zsombói fellépésére a falunapok keretén belül 2009. június 21-én vasárnap 20 órától kerül sor. Mindenkit szeretettel várunk! web: www.charlieworld.hu
ZSOMBÓI FALUNAPOK 2009. - SZTÁRVENDÉG: MÁRIÓ
"Márió a modern kor vándora, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy volt már matróz, gondolás, bárzenész, virágárus, de a szíve mindig visszahúzta a szülőföldjéhez és szerelmeihez. A Márió név is utazásai során – Velencében - ragadt rá, és attól kezdve mindenki így ismeri. Utazásai során egy kis bőröndön kívül csak elválaszthatatlan barátját, a harmonikáját vitte magával. A slágerek romantikus dallamvilága és Márió virtuóz harmonikajátéka hitelesen tükrözik egy érzelemmel telített utazó gondolatait." A Zsombói Falunapokon 2009. június 20-án 19 órakor lép fel. Mindenkit szeretettel várunk! web: www.marioweb.hu
ZSOMBÓI FALUNAPOK 2009. - SZTÁRVENDÉG: DESPERADO
"Az 1998-ban alakult többszörös arany és platinalemezes debreceni formáció évek óta a legkeresettebb zenekarok közé tartozik. Nemcsak a nyári szabadtéri rendezvényeken, hanem diszkó fellépéseiken is fantasztikus hangulatot tudnak teremteni, melynek egyik oka, a rendhagyó és változatos koncert program. A falunapokon, bálokon és egyéb rendezvényeken a rádiókból már jól ismert slágerszámokat hallhatják az érdeklődők, a diszkókban és éjszakai klubokban – ha a hangulat úgy kívánja – egy pörgős, rendkívül húzós klubprogramra bulizhatnak a fiatalok. Nem csoda, hogy a Desperado 2003-ban elnyerte az év kedvenc zenekara címet, rá egy évre pedig az erdélyi könnyűzenei gálán az év legjobb koncertje címet is besöpörte. A 2006-ban megjelent nagysikerű Táncolj című albumukat pedig már élőhangszeres változatban is népszerűsítették. A zenekar idén ünnepli fennállásának 10 éves évfordulóját, aminek keretében nagyszabású élő koncertekkel szeretné még felejthetetlenebbé tenni az elmúlt évtizedet." Várunk tehát mindenkit 2009. június 20-án 20 órára a Desperado zenekar zsombói fellépésére! web: www.desperado.hu
Idén június 20-21-én a sportpályára szervezzük meg a ZSOMBÓI FALUNAPOK 2009. évi rendezvénysorozatot. Ízelítő a programokból: motoros találkozó, Ambrosia Boulder Cup - nemzetközi mászóverseny, önkormányzati foci a Zsombó Vándorkupáért, pörköltfőző verseny, Zsombó Parádé, hagyományörző aratás, válogatás a zsombói kulturális csoportok műsoraiból, kemencés program, roncsderbi, lakodalmas játék, utcabál a Jaffa Trióval és a Zsomboys-szal, tüzijáték, sztárvendégek: MÁRIÓ, DESPERADO, CHARLIE A részletekért kattintson a TOVÁBB gombra!
99
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak