Gyuris Zsolt polgármester

Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
2018. november

Korábbi számok »
Híreink
99
NEFELEJCS ÓVODA JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁSA
A Nefelejcs Óvoda Szülői Választmánya szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2009. február 07-én 19,00 órakor a József Attila Közösségi Házban megrendezésre kerülő JÓTÉKONYSÁGI BÁLRA! Belépő- illetve támogatójegyek az Óvodában vásárolhatóak az alábbi időpontokban: 2009. január 19-20-án 15,30 órától - 17,30 óráig, valamint 2009. január 26-án 15,30 órától—17,30 óráig. Program: Vacsora * Műsor * Zene * Tánc * Tombola! A talpalávalót a már jól ismert HOMOKÓRA zenekar szolgáltatja. A felajánlott tombolatárgyak leadhatóak a Virágboltokban. Köszönjük! Mindenkit szeretettel várunk és jó szórakozást kívánunk!
KARIKATÚRA KIÁLLÍTÁS NYÍLIK
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2009. január 9-én pénteken 18 órára, Kovács „KovZsi” Zsigmond fiatal szegedi karikaturista (Zsombói ovibál 2008. http://www.kovzsi.hu/karikatura/zsombo/zsombo.htm) kiállításának megnyitójára! Megnyitja Kovács Zoltán, matematikus Közreműködik: Gál Emese, gitár és ének, valamint Kovács Zsigmond és Kovács Zoltán, humor! Szeretettel várjuk! A tárlat január végéig látható.
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKNEK!
Adjon Isten minden szépet, Irigyeknek békességet, Adjon Isten minden jót, Hazug szájba igaz szót. Hontalannak menedéket, Éhezőknek eleséget, Tollat író kezébe, Puját asszony ölébe. Legényeknek feleséget, Szegényeknek nyereséget, Áfonyát a havasra, Pisztrángot a patakba. Istenhitet a pogánynak, Hű szeretőt a leánynak, Szép időben jó vetést, Szomorúknak feledést. Sarkvidékre hideg telet, Az árváknak jó kenyeret, Fegyvereknek nyugalmat, Szelíd szónak hatalmat. Betegeknek egészséget, Fuldoklóknak reménységet, Vitorlának jó szelet, Napfényből is öleget. Jó lövést az ordasokra, Nyíló ajtót vaskapukra, Vándoroknak fogadót - Isten adjon minden jót!

Zsombón a Móra Ferenc utcai és Móricz Zsigmond utcai közterületi játszóterek 2009. évben a Csongrád Megyei Önkormányzat 2.500.000 Ft összegű támogatásának köszönhetően megújultak...
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Ady Endre: Karácsony Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének, Az én kedves kis falumban Karácsonykor Magába száll minden lélek. Minden ember Szeretettel Borul földre imádkozni, Az én kedves kis falumba A Messiás Boldogságot szokott hozni. A templomba Hosszú sorba Indulnak el ifjak, vének, Az én kedves kis falumban Hálát adnak A magasság Istenének. Mintha itt lenn A nagy Isten Szent kegyelme súgna, szállna, Az én kedves, kis falumban Minden szívben Csak szeretet lakik máma.
FALUKARÁCSONY
December 20-án szombaton 18 órakor a Közösségi Házban rendezzük meg hagyományos karácsonyi ünnepségünket. A karácsony legszebb múvészeti alkotásaiból (betlehemezés, népdal, komolyzene, hangszeres zene, vers, próza) összeaállított műsorunkat gyermekeink, szüleink, nagyszüleink szereplése teszi még felejthetetlenebbé. Mindenkit szeretettel várunk!
2008. utolsó napjának éjszakájára invitálunk mindenkit. A szilveszteri rendezvényünkön svédasztalos vacsorával, kabaréjelenetekkel, vetélkedővel, tombolával, élő zenével, jó hangulattal várjuk vendégeinket! Vacsorás belépő 5500 forint. Érdeklődjön, és foglalja le helyét december 29-én vagy 30-án személyesen a Közösségi Házban, telefonon a 62/595-560-as számon, vagy e-mailben a kultura@zsombo.hu címen! TALÁLKOZZUNK SZILVESZTER ÉJSZAKÁJÁN! Részletes menüért kattintson a TOVÁBB GOMBRA!
KLUB 68: SZÉP LEÁNYOK, NE SÍRJATOK CÍMŰ FILMET VETÍTJÜK
A KLUB 68 rendezvényeként december 16-án 18 órakor Mészáros Márta a Szép leányok,ne sírjatok című filmjét vetítjük. A kortörténeti alkotásban Savanyú és barátai egy üzemben dolgoznak munkásként. A lélekölő munka után az esti örömökben: bulikban, együttesek koncertjeiben, "csajozásban" keresik a kikapcsolódást. Savanyú komolyan udvarol Julinak, már az eljegyzést is megtartották, de nincs hely az intimebb jellegű találkozásokhoz. Illegálisan elfoglalnak tehát egy romos lakást, de a rendőrség elzavarja őket. Az Ifjúsági Park egyik koncertjén Juli megismerkedik a zenész Gézával, majd a zenekarral vidékre utaznak. Savanyú és barátai utánuk mennek, a riválisok között verekedés tör ki. Juli választás elé kényszerül. A belépés díjtalan!

Tisztelettel meghívom az Érdeklődő Lakosokat Zsombó község rendezési terve és helyi építési szabályzata módosításának lakossági bemutatására, véleményezésére.
ÁDVENTI KÉSZÜLŐDÉS
A hagyományoknak megfelelően idén december 13-án (szombaton) 14 órai kezdettel várunk mindenkit, akik a közelgő ünnepeket szeretnék saját kezük munkájával bensőségesebbé tenni. Kézműves foglalkozások: fenyő, mézeskalács,papír, gyertya, kukoricacsuhé, sóliszt, termések, szalma felhasználásával. Tegyük közösen széppé az Ünnepet! A részvétel díjtalan!
99
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak