Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf. 11. szám- Július

Korábbi számok »
Híreink
102
ZSOMBÓI PÁLINKAVERSENY 2010.
A Közösségi Ház immár negyedik alkalommal hirdeti meg a zsombói pálinkák szemléjét. Idén február 13-án délelőtt 10 órától zsűrizzük a beérkezett mintákat. Nevezni lehet február 12. este 18 óráig, fél liter bármilyen gyümölcspálinkával! Az eredmányhirdetésre a verseny napján 15.30-kor kerül sor! A közönség számára a szomszédoló végén tesszük lehetővé a kóstolást!
VÁRJUK FÁNKSÜTŐK JELENTKEZÉSÉT!
2010. február 13-án szombaton a hagyományoknak megfelelően idén is megszervezzük a Zsombói Farsang és Szomszédoló elnevezésű rendezvényünket. A vendéglátáshoz most is várjuk fánksütőinket! Alapanyagokról (olaj, liszt) a Közösségi Ház gondoskodik, felvehető február 9-től munkaidőben. A fánkokat a rendezvény napján 13.30-ig várjuk! Együttműködésüket előre is köszönjük!
ZSOMBÓI FARSANG ÉS SZOMSZÉDOLÓ 2010.
Télbúcsúztató rendezvényünkre 2010. február 13-án szombaton 13.30-tól várjuk vendégeinket! A jelmezes felvonulásra 14.30-tól, a téltemető tűz meggyújtására 15.00-kor kerül sor. A felvonulásra várunk minden lelkes jelmezest! A szomszédolóval egybekötött farsangunkon idén KISKUNMAJSÁT látjuk vendégül, akiknek kulturális műsorát 16 órától tekinthetjük meg. A napot a MAYOSSA néptánccsoport vezetésével táncházzal zárjuk! Várunk mindenkit szeretettel! A belépés díjtalan!
CSŐSZBÉRTŐL A SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJÁIG - FILM A LÁPOSTAVI FOGADALMI MISÉRŐL
„A zsombói tanyákon élő embereknek több mint százéves hagyománya ez a Lápastó-i búcsú, és egyben kifejezi az embereknek a jó Isten felé érzett tiszteletüket és ragaszkodásukat. Az őszibarack fák közvetlen közelében bemutatott szentmise híven tükrözte azt a tényt, hogy az emberi munka Isten áldása nélkül mit sem ér.” A fogadalmi miséről most elkészült néprajzi film bemutatójára 2010. január 31-én, vasárnap 18 órától a József Atilla Közösségi Házban kerül sor. A vetítésen részt vesznek a film alkotói is. Mindenkit várunk szeretettel! A belépés díjtalan!

Benyújtási határidő: 2010. január 22.
ZÖLD KLUB: MADÁRETETŐ KÉSZÍTÉS
2010. első Zöld Klubos foglalkozásán madáretetőt készítünk. Alapanyagunk a fa lesz. Fúrunk, faragunk, szögelünk! A munkához minden alapanyagot és eszközöket mi biztosítunk! Várunk tehát minden régi és új klubtagot! A részvétel most is ingyenes!
DUSHA BÉLA FOTÓKIÁLLÍTÁSA
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2010. január 21-én csütörtökön 18 órára Dusha Béla fotóművész "Táncpillanatok a szegedi kortárs balett életéből" című kiállításának megnyitójára. A tárlatot megnyitja Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője. A kiállítást a Magyar Kultúra Napjának előestéjén rendezzük! Szeretettel várjuk!
FELOLVASÓ EST: MIKSZÁTH KÁLMÁN MŰVEIBŐL
2010. január 6-án 19 órától Mikszáth Kálmán műveiből olvasunk fel. A pályakép megrajzolását követően részletek hangoznak el a Tót atyafiak és a Jó palócok című műveiből. Mindenkit szeretettel várunk. A belépés díjtalan.
2009. utolsó napjának éjszakájára invitálunk mindenkit! A szilveszteri rendezvényünkön svédasztalos vacsorával, kabaréjelenetekkel, házaspárbaj vetélkedővel, tombolával, élő zenével (DOMIX ZENEKAR), jó hangulattal várjuk vendégeinket! Vacsorás belépő 6000 forint. (Gyermekeknek 6-14 kor között egységesen 3000 forint, társasjátékszobát idén is biztosítunk!) Érdeklődjön, és foglalja le helyét MÉG december 29-én, 30-án személyesen a Közösségi Házban, telefonon a 62/595-560-as számon, vagy FOLYAMATOSAN e-mailben a kultura@zsombo.hu címen! TALÁLKOZZUNK SZILVESZTER ÉJSZAKÁJÁN! Részletes menüért kattintson a TOVÁBB GOMBRA!
A József Attila Közösségi Ház munkatársai Áldott Karácsonyt, és Boldog Új esztendőt kíván! Fogadják szeretettel a Kormorán együttes dalát és Tollas Tibor Fenyők című versét! (A dalért kattintson az alábbi LINKRE, a versért pedig a TOVÁBB GOMBRA!)
102
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak