Gyuris Zsolt polgármester

Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
2018. november

Korábbi számok »
Híreink
101
56-OS FOTÓKIÁLLÍTÁS NYÍLIK A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
Gloria Victis – Dicsősség a legyőzötteknek címmel történelmi fotókiállítás nyílik 2008. november 4-én 17.30 órakor a zsombói József Attila Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja Dr. Kiss Tamás, a szegedi MEFESZ egykori elnöke. Közreműködik Kispéter Gábor és Kothencz István (gitár, ének) Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
TANYA SZÍNPAD: BEMUTATKOZIK A ZSOMBÓI MŰVÉSZKLUB
A Wesselényi Népfőiskolán havonta rendezzük meg Tanya Színpad sorozatunkat. Elsőként a Zsombói Művészklub ad bemutatkozó önálló műsort, melyben versek, dalok, valamint hangszeres művek kapnak helyet. Várunk mindenkit 2008. október 30-án 18 órára! A belépés díjtalan!
KOLTAY GÁBOR FILMMŰHELYE SOROZAT 3. RÉSZ
A sorozat harmadik részeként a Néma kiáltás című dokumentumfilmet vetítjük. Az abortusz problémakörével foglalkozó alkotás megrendítő erővel mutatja be a valóságot. Vendégünk dr. Téglásy Imre az Alfa Szövetség főtitkára lesz. A filmet október 28-án 18 órától vetítjük. Belépő 500 forint. (www.alfaszovetseg.hu)
SZÜNIDEI PING - PONG BAJNOKSÁG
Az őszi szünet szombatjára (október 25-re) 10 órai kezdettel ping - pong bajnokságot hirdetünk. A jelentkezőktől függően több kategóriában, két asztalon folyik majd a küzdelem a bajnoki címért. Jelentkezni a Közösségi Ház irodájában lehet a verseny napjáig. Nevezési díj nincs!
OLIMPIAI ARCKÉPCSARNOK SOROZAT 5. RÉSZ
A nagy sikerű tavaszi sorozat folytatásaként, ősszel olyan olimpikonokat hívunk meg, akik a 2008-as játékokon sikerrel képviselték hazánkat. Vajda Attila az idei játékok egyetlen egyéni bajnokaként látogat el hozzánk! A közönségtalálkozóra 2008. október 24-én pénteken 18 órától kerül sor. A belépés díjtalan!
KELEMEN JÓZSEF FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA
A fiatal szegedi fotóművész, Dusha Béla egyik legtehetségesebb tanítványaként Zsombón önálló kiállítással jelentkezik. A „Premier/plane” címet viselő tárlat legérdekesebb alkotásainak a légi felvételek ígérkeznek. A kiállítást Dusha Béla fényképészmester, 2008. október 18-án 18 órakor nyitja meg. Közreműködik: Gál Emese, gitár és ének. (További információ: www.kelemenfoto.hu)
GRYLLUS VILMOS GYERMEKKONCERTJE
Gryllus Vilmos, több évtizede képviseli az igényes gyermekdalokat. Zenéjén generációk nőttek fel. Zsombón október 14-én kedden 11 órától ad koncertet az óvodás és kisiskolás korosztály számára. Belépő: 400 forint A rendezvény az Oktatási és Kulturális Minisztérium PANKKK programjának keretében valósul meg. (További információ: www.gryllus.hu)
BARKOS BEÁTA ÉS SIMON MIKLÓS TŰZZOMÁNC KIÁLLÍTÁSA
2008. szeptember 26-án 18 órakor nyílik Simon Miklós és Barkos Beáta tűzzománc munkáiból összeállított kiállítás. A tárlatot Dr. Tóth Attila művészeti író. A megnyitón közreműködik Ivánovics Tünde és Fábri Géza. Mindenkit szeretettel várunk! A kiállítás két hétig látható.
IRODALMI KALANDOZÁSOK BUDA FERENC KOSSUTH-DÍJAS KÖLTŐVEL
2008. szeptember 17-én szerdán 19 órától vendégünk Buda Ferenc Kossuth díjas költő. A rendezvény az olvasókör első összejövetele. A közönségtalálkozón a szerző életútján keresztül beszélgetünk az irodalom mai helyzetéről. Házigazda Mészáros Csaba, A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
ÍR NÉPZENEI KONCERT ÉS TÁNCHÁZ
2008. szeptember 12-én pénteken 19 órától ír népzenei koncertet és táncházat szervezünk a Bran zenekarral. Az együttes koncertjei kulturális események, melyeken az ír zene és tánc mellett a szigetország történelme, mitikus hagyományai, folklór és mesevilága is megelevenedik. További információ: www. bran.hu A belépő 600 Ft! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
101
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak