Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXII. évf. 1. szám

Korábbi számok »
Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés

Tisztelt Lakosság!

A határon túli magyar közösségek jogainak védelmére irányuló polgári kezdeményezés kapcsán szeretném kérni az Önök segítségét.

2017. tavaszán az Európai Bizottság bejegyezte a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack polgári kezdeményezés), amely arra irányul, hogy az Európai Unió fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében. Jelenleg az Európai Unióban nincs olyan szabályozás, amely az őshonos kisebbségek nyelvi és kulturális jogait védi. 
A külhoni magyarság képviselői 2017. november 10-én a Magyar Állandó Értekezleten egyértelmű kérést fogalmaztak meg az anyaország irányába, hogy a magyarországi emberek aláírásukkal segítsék az európai kezdeményezés sikerét. Ennek lényege, hogy az unión belül április 3-áig össze kell gyűjteni egymillió aláírást, és ha ez sikerül, akkor az Európai Bizottság akár jogalkotási folyamatot is indíthat az őshonos kisebbségek érdekében. Magyarországon összesen 15 ezer 750 aláírásnak kell összejönnie.

Azzal a kéréssel fordulok a Tisztelt Lakosokhoz, hogy meggyőződésük szerint támogassák aláírásukkal a kezdeményezést!

A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést elektronikusan és papír alapon is lehet támogatni. A kezdeményezés a http://www.jogaink.hu/ oldalon írható alá elektronikusan, illetve a Magyar Posta valamennyi hivatalában elérhető (a zsombói postán is!) az aláírásgyűjtő ív és az ingyenes válaszboríték. 
Az elektronikus kitöltés mindössze 1-2 percet vesz igénybe! A http://www.jogaink.hu/ weboldalon mind az elektronikus, mind a papíralapú kitöltéshez talál aláírási útmutatót!

 

Köszönettel,

 

Gyuris Zsolt 
polgármester

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak