Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXII. évf. 1. szám

Korábbi számok »
Tájékoztató hulladékgyűjtő edények kiosztásáról
Tisztelt Zsombói Lakosok!

A Móraép Nonprofit Közhasznú Kft. rendelkezésünkre bocsátotta a 2018. évi KEHOP hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése elnevezésű pályázat keretében beszerzésre került barna fedeles zöld hulladék gyűjtőedényeket, valamint a sárga fedeles szelektív gyűjtőedényeket. Ezek mindegyike kizárólag lakossági felhasználásra adható ki, az eddig zöld, illetve sárga zsákos gyűjtésben érintett, hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéssel rendelkező lakosoknak. Gazdasági társaságok és intézmények nem jogosultak ilyen gyűjtőedényre.

 

A barna fedeles gyűjtőedények a zöld zsákos gyűjtést váltják le, a sárga fedeles gyűjtőedények a szelektív sárga zsákos hulladék gyűjtésére szolgálnak a jövőben. A zsákos gyűjtés tehát kivezetésre kerül. Ez ténylegesen azt jelenti, hogy a lakosságnál kint lévő gyűjtőzsákok, ha kihelyezésre kerülnek, akkor még azokat elszállítják, de már nem osztanak új csere zsákot.  

A barna fedeles edények olyan szerződött lakosoknak kerülnek kiosztásra, akiknél eddig is volt zöld zsákos hulladékgyűjtés, vagyis akiknek a szerződésében heti egyszeri kommunális ürítés szerepel. A sárga fedeles edényeket azok a szerződéssel rendelkező lakosok (teljes közigazgatási terület) vehetik át, akik 2022. évi kiosztás alkalmával még nem vettek át ilyen gyűjtőedényt.

A gyűjtőedények az adott ingatlanhoz kapcsolódóan kerülnek kiosztásra, ebből adódóan, ha az ingatlanban tulajdonosváltozás következett be, akkor a gyűjtőedényt az ingatlan részeként kell kezelni és a közszolgáltatási szerződés átírásával együtt kerül az új tulajdonos nevére, nem viheti magával még településen belül sem a régi tulajdonos.

Az edények kiosztásának időpontja:

                                                                            2024. július 17. szerda 13-16 óra

                                                                            2024. július 18. csütörtök 13-16 óra

                                                                            2024. július 23. kedd 16-19 óra

                                                                            2024. július 24. szerda 8-11 óra

                                                                            2024. július 27. szombat 8-11 óra

 

 A kiosztás helyszíne: Bordányi út, a zsombói hulladékudvar melletti ingatlan.

Az átvételre a szerződő, vagy annak meghatalmazottja jogosult, személyazonosságának és lakcímének igazolása mellett (személyazonosító igazolvány vagy jogosítvány és lakcímkártya szükséges).Ha meghatalmazott személy kívánja átvenni a gyűjtőedényt, az alábbi linkre kattintva töltse le a meghatalmazást és szíveskedjen kitöltve, aláírva elhozni az átvételre. Amennyiben 2024. április 1. után kötött szerződést hulladékszállításra, kérem, hozza magával szerződését is.

Az átvételről ingatlanonként átadás-átvételi dokumentumot töltünk ki, melyben feltüntetjük az ügyfél adatait és a gyűjtőedény egyedi sorszámát.

A gyűjtőedény kiszállításához indokolt esetben segítséget tudunk nyújtani. Kérjük ezt jelezze a 62/595-552 telefonszámon ügyfélfogadási időben a polgármesteri hivatalban. A kiszállítást előreláthatólag a beérkezett igényeket összegyűjtve fogjuk lebonyolítani.

Amennyiben a fenti időpontokban nem tudja a gyűjtőedényt felvenni, kérjük jelezze a polgármesteri hivatalban, ügyfélfogadási időben a fenti telefonszámon, hogy az átvétellel kapcsolatban egyeztetni tudjunk.

                                                          Zsombó Nagyközség Önkormányzata

 

 

Meghatalmazás hulladékgyűjtő edények átvételéhez

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak