Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Közösségi híreink
5

MÁTÓL HŐSÉGRIASZTÁS
Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos 2023. augusztus 21-én (hétfő) 14.00 órától kezdődően 2023. augusztus 24. (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére.
Másodfokú riasztást akkor adnak ki, ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri vagy meghaladja a napi 25 celsius fokot vagy a napi középhőmérséklet legalább egy napra eléri a 27 celsius fokot.
Az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, illetve bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetett csoportok a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ilyenkor fokozottan oda kell figyelni a folyadékbevitelre, érdemes kerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein és cukortartalmú üdítők, zsíros ételek fogyasztását.
Ajánlott bő, szellőző ruházattal és naptejjel védekezni a leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjon mindenki árnyékba. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban!
Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal tanácsai a hőségriasztással kapcsolatban az alábbi táblázatok tartalmazzák.
RENDŐRSÉGI TOBORZÁS


A Zsombói Polgármesteri Hivatal 2023. július 24-től július 28-ig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyeletet sem tart. Kérem, előrelátható ügyeik intézését ennek megfelelően ütemezzék.
Csatornarákötés utólagos bejelentése

Tisztelt Lakosok!

Az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. tájékoztatása, hogy az üzemeltetési területén található felhasználók számára utólagos csatornarákötés átvételi kampányt indított.
Az ingatlantulajdonosoknak 2023. július 2-től október 31-ig van lehetőségük bejelenteni a korábban készült, de az Alföldvíz Zrt. felé be nem jelentett szennyvízcsatorna rákötéseket.
Amennyiben a rákötés és a házi csatorna minden műszaki előírásnak megfelel, akkor szabályos átvételi eljárás keretében lehetőség van legalizálni a csatlakozást.
A kampány időtartama alatt a bejelentő felhasználók mentesülnek az 50 ezer forintos kötbérfizetési kötelezettség alól.
A fenti időszakot követően, 2023. november 1-től az Alföldvíz Zrt. fokozott ellenőrzést hajt végre a be nem jelentett, illegális rákötések felderítésére.
További információk és tudnivalók az Alföldvíz Zrt. facebook oldalán és a www.alfoldviz.hu honlapon található.

Tisztelt Szülők!
A 2023. szeptember 1-jén induló tanévben a gyermekétkeztetés megszervezéséhez Zsombó Nagyközség Önkormányzatának szüksége van a szülők által tett étkezési nyilatkozatokra. Kérem Önöket, hogy az önkormányzat által küldött levélben csatolt dokumentumokat kitöltve és a gondviselő által aláírva 2023. augusztus 25. napjáig a Zsombói Polgármesteri Hivatalban Kucskáné Szabó Vanessza vagy Móra Anita köztisztviselőnek személyesen adják át vagy a hivatal falán a bejárati ajtó mellett található postaládába dobják be.
A nyilatkozatokat gyermekenként szíveskedjenek kitölteni. A nevelésbe vett gyermek, illetve a tartósan beteg gyermek után járó kedvezmény igénylése esetén a nyilatkozat mellé a kedvezményre való jogosultságot igazoló okmányt is szíveskedjenek csatolni.
Ha nem kívánják igénybe venni a gyermekétkeztetést, ezt is jelezzék az étkezési menüről szóló nyilatkozaton a d) pont bekarikázásával.
Kérem, hogy az esetlegesen fennálló tartozásukat mielőbb fizessék meg a ZSOMBÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 50468108-10012019 számú számlájára átutalással vagy a Zsombói Polgármesteri Hivatal pénztárában készpénzben.
Pénztári nyitvatartás: kedden 8.00-12.00 és 13.00-17.30 csütörtökön 8.00-12.00 között.
Felhívom a figyelmüket, hogy a Zsombói Polgármesteri Hivatal 2023. július 24-től július 28-ig igazgatási szünet miatt zárva tart.
Amennyiben 2023. augusztus 25-ig nem fizetik meg az esetleges hátralékot, úgy 2023. szeptember 1-től Zsombó Nagyközség Önkormányzatának nem áll módjában biztosítani a gyermeke(i)k részére az étkezést, továbbá az önkormányzat a fennálló tartozások megfizetése érdekében a végrehajtási eljárást kénytelen lesz megindítani.
Együttműködésüket köszönöm.
dr. Sziromi Márta
jegyző

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterv szerinti, rendes ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.
Az ülés ideje: 2023. július 10. (hétfő) 17:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem (Zsombó, Alkotmány utca 3.)
5
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak