Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink
6
CsG.emlékfutás

Egyéni vállalkozók figyelem!

A tevékenységüket szüneteltető vagy megszüntető adózóknak soron kívüli (záró) bevallást kell benyújtania a szüneteltetést/megszűnést megelőző időszakra. A benyújtás határideje harminc nap. (Art. 52. §)

A szeptember 1-től KATA szerint adózók a helyi iparűzési adóban az egyszerűsített, tételes iparűzési adómegállapítás (a Htv. 39/B. § (3) bekezdése alapján) lehetőségéhez az E-önkormányzat Portálon (ohp-20.asp.lgov.hu) elérhető „Bejelentkezés, változás-bejelentés” űrlapot küldjék be október 15-ig! Esetükben egyéni vállalkozó szerepkörben belépve az űrlap V. pontjában kell jelezni a választást és megadni a kezdő napot.

Longa Ádám
adóügyi ügyintéző
Tájékoztató Pénzügyi Bizottsági és Képviselő-testületi ülésről

Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 2022. szeptember 22-én 18 órától, a képviselő-testület 2022. szeptember 23-án 8 órától tartja következő ülését.
Őszi bál

EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM

A Csongrád-Csanád megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a rókák veszettség elleni orális immunizálása ügyében 2022. október 1. napjától kezdődően 2022. október 21. napjáig Csongrád- Csanád megye teljes közigazgatási területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.
Az ebzárlat és a legeltetési tilalom ideje alatt az alább leírtakat hiánytalanul be kell tartani:
• kutyákat megkötve úgy kell tartani, azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák megkötését mellőzni lehet, ha az állatok onnan nem szökhetnek ki,
• a kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni,
• a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni,
• érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, fegyveres erők és fegyveres testület ebei, katasztrófa-mentő ebek, segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól,
• az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
• az ebzárlat ideje alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható,
• az állatok legeltetése a fent részletezett területeken és időszakban tilos.
Munkavégzés

Tisztelt kiskerti ingatlantulajdonosok!
Tisztelt lakosok!

Értesítjük Önöket, hogy a holnapi napon (2022. szeptember 20.) 7-16 óráig a Diófa utca-Gyöngyvirág utcai és a Szüret utca-Kertész utca kereszteződések feltöltése miatt, ezen szakaszok lezárásra kerülnek.
Az érintett területeken táblák is jelzik majd a munkavégzést.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterven felüli, rendkívüli ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.
Az ülés ideje: 2022. szeptember 16. (péntek) 7:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem (Zsombó, Alkotmány utca 3.)

2022. szeptember 9-én megjelent a családi fogyasztói közösségekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet módosításáról szóló 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelet, melynek alapján a jegyzők adnak ki hatósági bizonyítványt a lakás rendeltetési egységek számáról ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.
Nevelőszülőket keresnek

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató országos hatáskörű gyermekvédelmi intézmény. Dolgunk az, hogy a családjából kiemelt gyermeknek a legjobban megfelelő elhelyezést biztosítsák nevelőszülőknél, illetve lakásotthonban.

Munkájuk egyik legfontosabb része, hogy a nevelőszülői hivatásra folyamatosan ráirányítsák a társadalom figyelmét. Nemcsak azért, hogy láttassák, milyen hasznos munkát végeznek, hanem azért is, hogy növeljék ennek a hivatásnak az ismertségét, megbecsültségét. Emellett kiemelt céluk az is, hogy maguk közé hívják, toborozzák azokat az embereket, akik szívesen válnának nevelőszülővé.

https://www.facebook.com/szegedazenvarosom/videos/846402849388115/
6
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak