Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Híreink
2
Mikulás előadás

Karácsonyi járművek felvonulása

Kisállat kiállítás

RENDŐRJÁRŐR TOBORZÁS

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a hivatásos állományának utánpótlása érdekében továbbra is aktív toborzó tevékenységet végez. A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet átrendeződésére való tekintettel kiemelten fontos feladattá vált a munkájukat elvesztő, álláskereső személyek megszólítása és a rendőrjárőr képzésre történő bevonzása.
A Rendőrség a sikeres felvételi eljárást követően, a tanfolyam indulásától azonnali munkaviszonyt, a harmadik hónaptól pedig hivatásos jogviszonyt kínál a jelentkezők számára. A képzések elvégzésével a jelentkezők teljes képesítésű rendőri végzettséget szereznek és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság állományában láthatnak el hivatásos szolgálatot.
Az elmúlt években tapasztalt érdeklődésre tekintettel a képzések ütemezése az alábbiak szerint valósulhat meg:
- 2022. november 21-én induló képzés
Jelentkezés határideje: 2022. október 31.
- 2023. február elején induló képzés
Jelentkezés határideje: 2023. január 10.
- 2023. május elején induló képzés
Jelentkezés határideje: 2023. április 10.
- 2023. szeptember elején induló képzés
Jelentkezés határideje: 2023.augusztus 10.
Madárinfluenza megfigyelési körzet elrendelése

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály CS/I01/03133-6/2022. számú határozatában Zsombó nagyközség teljes közigazgatási területére “MEGFIGYELÉSI KÖRZETET” rendelt el magas patogenitású madárinfluenza (H5N1) vírus megállapítása miatt az alábbi térkép alapján.
FELHÍVÁS ÁLLAMI TULAJDONÚ FÖLDTERÜLETEK VÁSÁRLÁSÁRA

Tájékoztatom, hogy a Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ (NFK, Szervezet) a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv.) 21. § (3a) bekezdés b) pontja alapján a - jelen levél végén található linkről letölthető - Hirdetményben megjelölt, Nemzeti Földalapba tartozó, 10 ha térmértéket meg nem haladó nagyságú földrészleteket nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellőzésével értékesíteni kívánja.
Az NFK a 2020. évben megkezdett földértékesítési program mintegy folytatásaként, 2022. őszén összesen több ezer darab, 10 hektárnál kisebb területű állami földet hirdet meg eladásra, melynek első lépéseként az I. ütemben értékesíteni kívánt ingatlanok listája 2022. szeptember 7. napján, a II. és a III. ütemben értékesítésre szánt ingatlanok listái 2022. szeptember 30. napján kerültek közzétételre az NFK honlapján.
A jelen hirdetményben Szervezetünk további területeket kínál eladásra nyilvánosan, melyekre 30 napig lehet vételi ajánlatot tenni. Az agrártárca számára továbbra is fontos célkitűzés az osztatlan közös földtulajdon felszámolásának gyorsítása, amivel a magyar birtokpolitika több mint harminc éves adósságát kívánja orvosolni. Az előző földértékesítési programokhoz hasonlóan az eladásra kerülő földek az állami földvagyon-portfólió tisztítását is szolgálják, mivel a kis területű, jellemzően magántulajdonú területek közé ékelődő ingatlanok értékesítése is cél.
A meghirdetett földekre bárki tehet vételi ajánlatot, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Az értékesítés elektronikus úton zajlik. Egy hektáros mérethatárig a földművesnek nem minősülő személyek is vásárolhatnak földet, és ilyen esetben az ingatlanok értékbecslésének költségét is az állam állja. Egy és tíz hektár közötti méretű földre, illetve tulajdoni hányadra pedig minden földműves ajánlatot tehet az NFK honlapjáról (https://nfk.gov.hu/) is elérhető Elektronikus Pályázati Rendszert (EPR, amely a következő elektronikus felületen érhető el: https://epr.nfk.gov.hu/) használva, az ügyfélkapus azonosítást követően.
A jelen eljárásban értékesítésre kerülő földek listája az NFK honlapján, valamint az EPR oldalon elérhető 2022. november 7-től.
Melléklet, melyet az alábbi hivatkozásra kattintva tölthet le:
(https://epr.nfk.gov.hu/palyazat-E10a/)
TÚRAVEZETÉS A ZSOMBÓI NAPRENDSZERBEN

2022. november 20-án (vasárnap) reggel 9 órakor Kálmán József, a zsombói Naprendszer atyja Túravezetést tart a Naprendszer 1:1,5 milliárd arányú túraútvonalán a településen.

Kicsiket és nagyokat egyaránt várunk az ismeretterjesztő túrán.
VÁLTOZÁS A SZELEKTÍV GYŰJTÉSBEN

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!
Mint arról már korábban értesültek a szelektív hulladékgyűjtéshez a közszolgáltató sárga színű gyűjtő edényeket oszt a helyi hulladékudvarban. A gyűjtő edényt lakcímkártya és az utolsó befizetés igazolásának felmutatásával vehetik át.

A gyűjtés során már nem osztunk cserezsákokat belterületen, mivel a közszolgáltató célja a zsákos gyűjtés kivezetése. Ezért kérjük, hogy a sárga gyűjtő edényeket helyezzék ki reggel 7 óráig!

2022. december 31-ig lehetőség lesz még a szolgáltató emblémájával ellátott zsákok pótlására, de már csak személyesen lesz átvehető a Négyforrás Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában. Mivel korlátozott mennyiségben áll a rendelkezésünkre a zsák, így személyenként havonta csak 5 darab zsákot tudunk kiadni.

Külterületen továbbra is marad a zsákos szelektív hulladékgyűjtés.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!


Négyforrás Nonprofit Kft.
Fogászati ügyelet

2022. október 17-napjától ingyenes fogászati ügyeleti ellátás vehető igénybe
munkaszüneti napokon, heti pihenőnapokon, valamint ünnepnapokon 3 órás rendelési időben: 10.00 órától 13.00 óráig
a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika rendelőjében (6720 Szeged, Tisza L. krt. 64-66.).
Munkavégzés a kiskertekben

Tisztelt kiskerti ingatlantulajdonosok!
Tisztelt lakosok!

Értesítjük Önöket, hogy a 2022. november 9-én (szerdán) 7-16 óráig a Szüret utca-Kertész utca kereszteződések feltöltése miatt, az útszakasz lezárásra kerül.
Az érintett területen táblák is jelzik majd a munkavégzést.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!
2
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak