Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 6. szám

Korábbi számok »
Közösségi híreink
25

Régi pénzeink 1848-tól Trianonig

A magyar jezsuiták gyorsgyűjtést szerveznek Kárpátalja családjai számára, akik a háború következményeként egyre súlyosabb nélkülözésben élnek. Adományokat a cikkben szereplő csatornákon keresztül lehet eljuttatni a jezsuiták segítségével a rászorulóknak.

II. fokú belvízvédelmi készültség elrendelése

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányablak kialakításával kapcsolatos munkálatokra tekintettel a
Mórahalmi Járási Hivatal Mórahalmi Okmányirodájában (6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1.) az ügyfélfogadás 2015. március 3. napjától 2015. március 6. napjáig szünetel.
Ezen időszak alatt a járási hivatalhoz tartozó ÜLLÉSI OKMÁNYIRODÁBAN van lehetősége teljeskörű ügyintézésre.

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.
Az ülés ideje: 2015. február 27. (péntek) 15:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Házasságkötő terem

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 28/2015. (II.20.) számú és a 29/2015.(II.20.) számú közleményeire szeretném felhívni figyelmüket, amely az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatott intézkedések 2015. évi program szintű monitoring adatszolgáltatás teljesítésének részletes szabályairól rendelkezik.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megbízásából tisztelttel meghívom Önt a 2015-2020 közötti KAP szabályozásával, közvetlen támogatásokkal, piaci támogatásokkal és vidékfejlesztési tervezéssel kapcsolatos tájékoztató tárgyában tartott csoportos tájékoztatásra.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján
Zsombó Nagyközség Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel településünkön a Zsombó nagyközség közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez.

Új szemléletet képviselve, a fejlődés lehetőségeit keresve képzési programot hirdet a Csongrád Megyei Önkormányzat mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak. A Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Program első eleme a február 24-én induló gyakorlatorientált üzleti szeminárium. A képzés 20 vállalkozó számára ingyenes, és a tervek szerint a jövőben minden járási székhelyen elérhető lehet ilyen típusú program.

Az előző évi nagy sikerének köszönhetően, újra indul a BTC EGTC fürdőprogram. A Banat-Triplex Confinium EGTC kezdeményezésére ismételten összefogott a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő és a makói Hagymatikum Gyógyfürdő. A két fürdő együttműködésében kedvezményt biztosítanak az EGTC lakossága számára.
25
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak