Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Iskolai hírek
2

2015. március 1-jén elindított, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) közreműködésével, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával „Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében” tárgyú projektben (továbbiakban: tanuloknak.hu és kreszfelfrissito.hu program).
Felhívás

„Zsombó Község Tanácsa – Csongrád megye” feliratú intézményi tábla 2013-ban került elő a Polgármesteri Hivatal padlásáról. Nem tudjuk pontosan a történetét, de valószínű, hogy 1956-ban a forradalom után festették felül az eredetileg rajta szereplő Rákosi címert a forradalom után rövid ideig újra használt Kossuth címerrel.

Aki ismeri a tábla történetét, a címer átfestésének, sérülésének, leszerelésének, tárolásának körülményeit, kérem, dokumentálja és juttassa el a Zsombói Polgármesteri Hivatalba vagy a József Attila Közösségi Ház és Könyvtárba, vagy dokumentálás céljából vegye fel a kapcsolatot velem.
A legügyesebb „kis történész” (általános iskolai tanuló), méltó jutalmazásban részesül.

Zsombó, 2014. október 23.Gyuris Zsolt
polgármester

Félévi vizsga a Kós Károly Alapfokú Művészeti Iskolában

A Zsombó SE kézilabda szakosztályába jelentkezhetnek 2003, 2004 és 2005-ben született lányok és fiúk.

Zsombó község plébánosa, Gyenes Csaba és segítői, Gyuris Zsolt polgármester, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanárai és diákjai az utóbbi tanévben gyakran nyújtottak támogatást a hódmezővásárhelyi katolikus fenntartású hajléktalanszállónak.

Zsombó Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Kós Károly Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatói állásának betöltésére, 2012. július 9. napjától 2017. június 30. napjáig szóló megbízással.

A Sprint Zsombó SE szervezésében

2012. május 12-én az ELMÛ-ÉMÁSZ rendezésében került sor az Energiasuli tanulmányi verseny országos, élő döntőjére a budapesti Millenáris Fogadó épületében.
Szemétszedés

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola azon diákjai, akiknek szülei beleegyező nyilatkozatban hozzájárultak, csatlakoztak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által szervezett országos szemétgyűjtési akciójához. Nemcsak környezetünk tisztult meg, hanem arra is jó alkalom nyílt, hogy környezettudatos életmódra nevelődjenek a diákok. A munkavégzés csoportosan, szervezett keretek között történt, mindenki a kiosztásra került egyéni védőeszközök használatával (védőkesztyű, védőmellény, szemetes zsák) végezte a körültekintő munkát.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola is csatlakozott az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által meghirdetett Happy-hét elnevezésű programhoz. (2007 tavaszán az OÉTI munkatársai az Egészségügyi Világszervezet támogatásával dolgozták ki a HAPPY (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young – Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében – modellprogramot. Innen az elnevezés.)
2
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak