Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XXI. évf. 2. szám

Korábbi számok »
Pályázatok, Fejlesztések

A Zsombói Polgárőr Egyesület, a Nemzeti Együttműködési Alap finanszírozásában meghirdetett „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2022.” című felhívás keretében pályázatot nyújtott be és 350.000 Ft működési támogatásban részesült.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az Országos Polgárőr Egyesület (OPSZ) együttműködési megállapodást kötött a megyei feladatok végrehajtásában való közreműködő egyesületek támogatásáról. A megyei igazgatóságok megyénkként 3 db polgárőr egyesület támogatását javasolhatták. 2022. évben a Zsombói Polgárőr Egyesület, a Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóság javaslata alapján, összesen 120.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A testvértelepülési látogatás elsődleges célja az orotvai Erős Zsolt általános iskola megújulásának 2022. június 6. napján tartott átadója, névadója és az azon való részvétel volt. Az eddigi leghíresebb magyar hegymászónk, Erőss Zsolt, az iskola padjait koptatta gyermekkorában, és vált felnőttként a leghíresebb orotvaivá. Az átadón beszédet mondott Gyuris Zsolt polgármester, hangsúlyozva a testvértelepülési összetartás és az iskolák megújításának és a székely kisebbség megmaradásának fontosságát. A zsombói küldöttség diákjai közül az átadó ünnepségen az egyik 8. osztályos tanuló Babits Mihály: Áldás a magyarra című versét szavalta el, míg középiskolás diáktársa egy Gyergyói népdalcsokort énekelt. Az iskola megújulásához hozzájárulók mellett a zsombói Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is emlékplakettel gazdagodott.
MAGYAR FALU PROGRAM- Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése

Projekt megnevezése: Közterületi játszóterek korszerűsítésé Zsombón
Projekt támogatási összege: 4.237.355 Ft
Projekt megvalósításának éve: 2022
Támogatott intézmény megnevezése: Zsombó Nagyközség Önkormányzata

A szemléletformálás célja globális közösségi környezetvédő gondolkodás és tudat kialakítása. A tudatformálást és paradigmaváltást közösségi projektek (közösségi megmozdulások) konkrét megvalósításával érjük el. A szemléletformálás olyan tartalommal valósul meg, amely megoldás környezetmentő társadalmi innovációkat integrál egységes rendszerbe. Lényeges elem, hogy egyszerre szükséges az infrastruktúra-fejlesztéssel és a társadalmi struktúrákkal foglalkozni. Nincs lecsupaszított szituáció és egydimenziós megoldás, csak komplex, integrált megoldások léteznek, a nevelési intézmények és a lakosság együttes bevonásával.

Kedvezményezett neve: ZSOMBÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe: Csapadék- és belvízelvezető rendszer fejlesztése Zsombón
Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-CS1 -2019-00006
Magyar Falu Program- Gárdonyi Géza utca burkolat-felújítás

Projekt megnevezése: Zsombó, Gárdonyi Géza utca burkolat-felújítás
Projekt támogatási összege: 29.981.976 Ft
Projekt megvalósításának éve: 2021
Támogatott intézmény megnevezése: Zsombó Nagyközség Önkormányzata
Magyar Falu Program- Kommunális eszköz beszerzés

Projekt megnevezése: Kommunális eszköz beszerzése
Projekt támogatási összege: 14.999.999 Ft
Projekt megvalósításának éve: 2022
Támogatott intézmény megnevezése: Zsombó Nagyközség Önkormányzata
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak