Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 4. szám- 2022. április

Korábbi számok »
Tájékoztatás lejárt okmányokról

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatal értesíti a tisztelt lakosságot, hogy a járványügyi veszélyhelyzet idején a lejáró okmányok érvényességét meghosszabbította a kormány annak érdekében, hogy csökkentsék a személyes találkozások számát. 2022. június 30-án valamennyi 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejáró személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél érvényessége lejár.

Kérjük, hogy ellenőrizze okmányai érvényességét, és ha szükséges, mielőbb intézkedjen meghosszabbításukról, elkerülve a későbbi kényelmetlenségeket, amelyek a lejárt okmány ellenőrzése során érhetik külföldi vagy akár belföldi utazáskor, bankban, gyógyszertárba, postán vagy más élethelyzetekben.

Az okmányok cseréjére még szűk 2 hónap áll rendelkezésre. Az iratok érvényességének meghosszabbítása időpontfoglalás nélkül intézhető a kormányablakokban vagy a kormányablak buszokban. A kormányablakok munkatársai folyamatosan végzik az okmányok cseréjét, időpontfoglalással és időpontfoglalás nélkül is. A kormányablakok nyitva tartásáról és a kormányablak buszok menetrendjéről a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhatnak.

Fontos tudni, hogy a 2020. március 11. és 2020. június 3., illetve 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt egyéb okmányok (pl.: parkolási igazolvány) szintén csak 2022. június 30-ig érvényesek, a két időszak között, 2020. július 4. és 2020. november 3. között lejárt egyéb okmányok pedig már jelenleg sem hatályosak.

A vezetői engedély megújítása ügyfélkapun keresztül online is intézhető- a háziorvos által elvégzett alkalmassági vizsgálatot követően- a magyarorszag.hu weboldalon. A gépjárművek lejáró műszaki érvényessége esetében a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni, amennyiben ezt követően indokolt, akkor a forgalmi engedély cseréjét a kormányablakokban végzik.

Kérjük, hogy akinek lejárt valamelyik okmánya, mielőbb foglaljon időpontot vagy keressen fel egy kormányablakot, kormányablak buszt és ne hagyja az utolsó pillanatra a megújítást. Zsombón a következő kormányablak busz (KAB busz) kitelepülés 2022. június 20-án (hétfőn) lesz.

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak