Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf. 12. szám- Október

Korábbi számok »
Híreink

 

 

1

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterven felüli ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

Az ülés ideje:2020. október 30. (péntek) 9:00 óra
Az ülés helye:Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem
64 éve, ezen a napon történt

64 éve, ezen a napon történt

- A magyar forradalom közvetlen előzményei. 1956 október 22 hétfő.

Magyarországon, 1956 őszén az események nem a békés megoldás felé haladtak. 1956 október 16-án, Szegeden párttól független ifjúsági szervezet alakult, a MEFESZ (Magyar Egyetemi és Főiskolai Egyesületek Szövetsége)! Erről részletes élménybeszámoló az egyetemen történtekről itt található https://tinyurl.com/y4n3qk6m A nagygyűlésének magával ragadó hangulatát őrzi a Magyar Rádió hangszalagja, amely meghallgatható itt. https://tinyurl.com/y4tkqfdt
 
Alig egy héttel később pedig 1956 október 22-én, a budapesti műegyetemen 16 pontos követelés készült a legfontosabb követelésekről, mint a szovjet hadsereg kivonulása, Nagy Imre kormányfői kinevezése, többpárti szabad választások megtartása, szabadságjogok biztosítása, a magyar nemzeti szimbólumok szabad használata, Rákosi bíróság elé rendelése, és a bérek rendezése. A MEFESZ –hez más egyetemek is csatlakoztak: Pécsen, Miskolcon, és Sopronban! Az egyetemisták október 22-én, a Budapesti Műszaki Egyetem nagygyűlésén fontos döntésre jutottak: másnap a lengyel eseményekre reagálva, szimpátiatüntetést fognak tartani a lengyel-magyar barátságot jelképező Bem József szobor környékén.
 
 
(A döntés idején, október 22-én még nem lehetett tudni, hogy Lengyelországban a szovjet tankok valóban támadásba lendülnek e majd a tüntetők ellen, vagy esetleg békés megoldás fog születni.)
 
forrás: http://tortenelemcikkek.hu/

Halottak napi temető látogatásokra vonatkozó néhány hasznos tanács

Legközelebbi Kormányablak busz ügyfélfogadás Zsombón: 2020. november 16. 11:30-tól 14:00

A Négyforrás Nonprofit Kft teljes munkaidős állást hirdet Sofőr munkakörben.
A munkavégzés helye: Bordány, Forráskút, Üllés, Zsombó
Munkaidő: 1 műszakos, munkaidő keret alkalmazásával.

A túlsúly és elhízás jól ismert népegészségügyi probléma, ami növeli a COVID-19 fertőzés súlyosabb lefolyásának esélyét is. A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) programja a tudatos fogyáshoz szükséges alapokat kívánja átadni az érdeklődők számára.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével lehetséges: https://forms.gle/mihbGPzqADriLffk
Dr. Borbély Rita felnőttorvos közleménye

Kedves Betegeim!

Bizonytalan ideig COVID pozitivitás miatt nem dolgozunk a felnőtt háziorvosi rendelőben. Nővéreimmel együtt mindannyian jól vagyunk kérem ne aggódjanak. Az Önök zökkenőmentes ellátása megoldott, mert otthonról dolgozunk. Rendelési időben a megszokott telefonszámokon elérhetőek vagyunk.
Recept igényüket a 62-595-577-es 06-30-3363627 illetve drborbelyrita@gmail.com címen tudják leadni.
A betegellátás a telemedicina szabályai szerint működik, melyet 06-30-3363627-es telefonon keresztül kérhetnek segítséget. Szükség esetén beteg vizsgálatot szervezek az arra rászorulónak, melyben szatymazi kollegáim fognak segíteni. Minden esetben a fent megadott telefonszámon jelentkezzenek panasz esetén.
Előre köszönöm a türelmüket, remélem hamarosan személyesen is találkozunk..
A többi egészségügyi szolgáltatás (gyermekorvos, fogorvos, védőnők) változatlan formában üzemel.

dr. Borbély Rita

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterven felüli ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

Az ülés ideje: 2020. október 20. (kedd) 17 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem
Polgármesteri fogadóóra elmarad

Tisztelt Zsombóiak!
Előre nem látott, egyéb hivatali elfoglaltsága miatt Gyuris Zsolt polgármester fogadóórája a mai napon elmarad. Helyette jövő héten, október 13-án (kedden) 16:30-tól 17:30-ig lesz lehetőség személyesen kérdezni a polgármestertől. Időpontot foglalni a fogadóórára a 62/595-569-es telefonszámon lehetséges vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban.
Babos Árpád képviselő fogadóórája meg lesz tartva, a mai napon 16:30-tól 17:30-ig várja a tisztelt zsombóiakat kérdéseikkel, észrevételeikkel.

A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda online vagy személyes egyéni tanácsadással segíti az érdeklődőket.
1
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak