Gyuris Zsolt polgármester

Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Tanyagondnoki Szolgálat

Zsombó a Homokháti Önkormányzatok Kistérségfejlesztési Társulás által nyert pályázati program keretében jutott tanyagondnoki képzési és foglalkoztatási lehetőséghez. Így 2004. őszétől két, 2008-tól három tanyagondnok dolgozik a településen.

2005. április végén, a motorok átvétele után, önállóan, különválva a Házi Segítségnyújtó Intézménytől, megosztva a külterületet, részben más feladatot kaptak. Fő hangsúly továbbra is a segítségnyújtás: bevásárlás, fűvágás, kerítés-, kapu-, ajtójavítás, esőcsatorna tisztítás, gyógyszeríratás, kiváltás, orvos, védőnő szállítás, fürdetésre-tisztálkodásra ki- és behozás, fürdetés, borotválás, hajvágás, az önkormányzatnál ügyintézés, szén és fa beszerzés, felvágás, behordás.

Ezeken kívül tájékozódnak azoknak az embereknek a helyzetéről (szociális, egészségügyi) akik még nem kérik a segítségüket, de rászorulnának. Részt vesznek továbbá a nagyközség területén a lakosság többségét érintő, faluképet, közérzetet javító programokban pl.: utca névtáblák elkészítése és kihelyezése, közterületre szemétgyűjtők kihelyezése, belvíz esetén segítségnyújtás, iskolai játszóudvar elkészítésében valamint óvodai kerítés elkészítésében közreműködés stb.

2009-ben pályázati forrás bevonásával egy Mercedes kisbusz vásárlásával javult a szolgálat számára rendelkezésre álló gépjárműpark.

A Tanyagondnoki Szolgálat által nyújtott szolgáltatás térítésmentesen vehető igénybe.

A szolgáltatás iránt érdeklődők a tanyagondnokokat keressék az alábbi telefonszámokon:

Lukácsné Bába Angéla 06-20-953-7766
Kiss Gábor 06-20-953-7607
Kothencz István 06-20-806-8870

 

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak