Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX.évf 4. szám- 2022 május

Korábbi számok »
Felnőttorvosi rendelés

Kedves Betegeim!

Sajnos a járványhelyzet az utóbbi hetekben egyre rosszabb. Kérem Önöktől, tartsák be a maszkviselésre és a higiénére vonatkozó rendszabályokat. Ne menjenek dolgozni, közösségbe minimális fertőző betegségre utaló tünetekkel sem! A gyors ütemben szaporodó esetszám miatt sajnos az OMSZ munkatársai nem tudnak a kívánt ütemben haladni a mintavételekkel és a labor sem halad a mintavételi anyagok feldolgozásával. Sok esetben emiatt napokat vesz igénybe egy-egy Covid lelet megérkezése. A Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai határozattal kötelező házi karantént rendelnek el a Covid-pozitív személyeknek és szoros kontaktjaiknak. A nagy esetszám miatt a határozatok megérkezésére is sokat kell várni. A kötelező házi karantén lejárta után sem szabad közösségbe menni abban az esetben, ha tünete van egy betegnek. A tünetek megszűnése után legalább 3 nappal ajánlott először közösségbe menni. Természetesen ez idő alatt táppénz igényelhető.

Sajnos nagyon sok egészségügyben dolgozó kolléga Covid fertőzötté válik, emiatt sok helyen átcsoportosítások vannak az egészségügyben, azért, hogy minél több dolgozó segíteni tudjon a Covid fertőzötteken. Emiatt a halasztható beavatkozásokat (pl. halasztható műtétek) későbbi időpontban fogják elvégezni.

A mi munkánk is megsokszorozódott a járvány helyzetben.

A vizsgálatoka járványhelyzet miatt továbbra is csak telefonos előjegyzés alapján történnek. Kérem az időpontok betartását mindannyiunk érdekében. A vizsgálatot megelőzően minden esetben egy alapos, telefonos kikérdezés előzi meg, melynek során lehetőség van leleteik megkonzultálására is. Lehetőleg szakorvosi vizsgálatokat csak halaszthatatlan esetekben vegyenek igénybe!

Egyelőre a vérvételeket folytatjuk, amely szintén előjegyzés alapján történik.

Sajnos az influenza elleni védőoltások elfogytak. Ígéretet kaptam arra, hogy újabb adag oltást küldenek. A védőoltásra jelentkezőket összeírjuk és amint oltás érkezik, telefonon értesítjük.

Telefonos elérhetőségeim a rendelési időben:                       0662/595-577,

rendelési idő után csak sürgős esetben délután 16 óráig: 0630/3363627

16 óra után a központi orvosi ügyelet:                                   0662/433-104

vagy 112 hívható sürgős esetben.

Gyógyszeríratás:

Telefonon: 0662/ 595-577

Email:drborbelyrita@gmail.com

a rendelő ajtaja mellé kihelyezett postaládába névvel, TAJ számmal vagy születési dátummal megjelölve.

 

Vigyázzunk egymásra!

Köszönöm türelmüket:

Dr. Borbély Rita

  felnőttorvos

 

Felnőttorvos: Dr. Borbély Rita

Rendelési idő:
Hétfő:8:00-12:00
Kedd:8:00-10:00
Szerda:13:00-17:00
Csütörtök:8:00-11:00
Péntek:8:00-12:00

Telefon: 62/595-577
             30/336-3627

Sürgős esetben ügyeleti ellátás a mentőállomáson vagy a 79/524-821 vagy a 112-es telefonszámon kérhető segítségnyújtás.

További információ (hírek, helyettesítés): http://zsomborendelo.hu/
 

 

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak