Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf 13. szám - November

Korábbi számok »
TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00038 pályázat
Pályázó neve ZSOMBÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe Zsombói polgármesteri hivatal és közösségi ház energetikai korszerűsítése
Szerződés száma TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00038

Támogatás összege (Ft) 49 933 350
Összköltség (Ft) 49 933 350
Biztosítéknyújtásra köteles Igen
A projekt megvalósításának kezdete 2018.08.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2020.09.30.
Záró elszámolás benyújtásának határideje 2020.12.29.
Az eredeti hatálybalépés dátuma 2018.03.08.
A legutóbbi szerződésmódosítás hatálybalépés dátuma 2020.09.11.

Zsombó Nagyközség Önkormányzata 2 épületét felújította a jelen projekt keretében: A Polgármesteri Hivatalt és a közvetlen mellette levő Közösségi Házat. Mindkét épület építészetileg felújításra került korábban, kivéve a Közösségi Ház padlástere, ezt most a költségoptimum szintnek megfelelően hőszigetelésre került. A 2 közeli épület közös fűtési rendszerrel lett ellátva a meglevő régi állandó hőmérsékletű kazánok helyett.

A Polgármesteri Hivatal udvarában elhelyezésre került 2 db levegő-víz hőszivattyú ami mindkét épület fűtését ellátja, illetve a hivatal tanácstermének és tetőtéri részének hűtését a meglevő split klímák helyett. A fűtési-hűtési energia bevitele hővisszanyerős légkezelő géppel történik, mellyel egyúttal költséghatékony és energiatakarékos módon az alap szellőzés is megoldható. A tetőtéri kis irodákban a legkisebb radiátor elhelyezése is problémás, a légbefúvás - elszívás megoldható volt a folyosó mennyezete alatt. Ily módon tudjuk alacsony hőmérsékletű közeggel a közbenső helyiségeket is hőn tartani a hőszivattyú minél energiahatékonyabb kihasználása érdekében. A tanácsteremben melyet házasságkötő teremként is használnak szükséges az alkalmankénti szellőztetés, hűtés. Erre egy álmennyezeti fan-coil berendezés került beépítésre a split klíma helyett.

A Közösségi Házban a meglevő állandó hőmérsékletű kazánnal üzemelő radiátoros rendszerre álltak rá. A kazán tartalékként és ha szükségessé válna kiegészítésként megmarad. A többlet villamos energiaigény fedezésére a meglevő 10 kW mellé 12 kW napelemes rendszer került a két épület közötti udvarba. Mindkét épületben LED technológiájú lámpatestek beépítéselett eszközölve.

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak