Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf 13. szám - November

Korábbi számok »
KORONA-VÍRUS TÁJÉKOZTATÓ

Magyarország Kormánya 2020. március 28. napjától határozott időre, 2020. április 11. napjáig kijárási korlátozást rendelt el. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag alapos indokkal kerülhet sor. Az alapos indokok felsorolását a lenti linken található Kormányrendeletben találják.
A 65. életévüket betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják. Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65. életévüket betöltött vásárlók tartózkodhatnak. Ennek betartása a a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.
A kijárási korlátozás betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki ezen rendelkezést megszegi, szabálysértést követ el. A bírság mértéke 5000-500.000 forintig terjedhet. 

A Kormány rendelete a kijárási korlátozásról az alábbi linken érhető el:

https://www.kormany.hu/download/9/f9/c1000/Kij%C3%A1r%C3%A1s_11.pdf

 

 

 

Magyarország Kormánya az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében veszélyhelyzetet hirdetett, és nap mint nap újabb rendkívüli intézkedéseket foganatosít. Ezekről a híradásokból, a kormany.hu és a koronavirus.gov.hu internetes oldalakon tájékozódhatnak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ által létrehozott ingyenesen hívható zöldszámok (06-80-277-455 és a 06-80-277-456) a hét minden napján 24 órában elérhetők, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázhatók. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.
 

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak