Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf. 11. szám- Július

Korábbi számok »
Polgármesteri közlemény

Tisztelt Zsombóiak!

Június 18-án megszűnt a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet. Bizonyos értelemben fellélegezhetünk, újra a megszokott életünket élhetjük. De nem szabad teljesen sutba vágni az utóbbi hónapokban megszokott óvatosságot, hiszen a vírus itt maradt velünk, nem tudhatjuk, mikor és hol okoz újabb megbetegedéseket. Éppen ezért a Kormány Magyarország egész területére járványügyi készültséget vezetett be június 18-tól, melynek szükségességét 3 havonta felülvizsgálja. Ennek keretében továbbra is kötelező tömegközlekedési eszközön és üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például maszkot, sálat, kendőt) viselni. A vendéglátó üzletek belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – továbbra is kötelesek maszkot viselni. A 6 éven aluli gyermekek a maszkviselés alól felmentést kapnak ezután is. 

Megszűnt az idős polgárok vásárlási idősávja, azaz bárki bármikor vásárolhat a nyitvatartási időben.

Jó hír, hogy június 18-tól lehet rendezvényeket tartani, zárt térben és szabadtéren egyaránt, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve a személyzetet is – egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár június 22-től újra megnyitja kapuit a közönség előtt, nyári nyitvatartási rend szerint. A részletekről a kultura@zsombo.hu honlapon, a közösségi ház Facebook oldalán és telefonon (62-595-560) tájékozódhatnak.

Egyéb intézményeink (bölcsőde, óvoda, iskola, védőnők, szociális szolgáltató és polgármesteri hivatal) már korábban visszatértek a megszokott rend szerinti működéshez. 

Egyúttal felhívom a figyelmüket, hogy a Polgármesteri Hivatal július 27-től 31-ig igazgatási szünetet tart. Ez a dátum a Hírmondóban tévesen jelent meg, amiért elnézésüket kérem. 

Kérem, a továbbiakban is legyenek óvatosak, ne feledkezzenek meg az észszerű távolságtartásról és a gyakori, szappanos kézmosásról!

Nyugodt, szép hétvégét kívánok Önöknek!

Gyuris Zsolt

polgármester


Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak