Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XIX. évf. 1. szám- Február

Korábbi számok »
Intézkedések április 7-től

 Tisztelt Zsombóiak!

Április 6-án, kedden beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első feltétele volt. Így a mai naptól, április 7-től az enyhítésről szóló rendelet hatályba lépett, intézkedései a következők:

A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva. A  10 négyzetméteres vagy ennél kisebb vásárlótérrel rendelkező üzletben egy időben egy vásárló tartózkodhat. A tíz négyzetméternél nagyobb vásárlótérrel rendelkező üzletben egy időben legfeljebb tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat. Az üzlet előtti várakozás során mindenkinek - a  közös háztartásban élők kivételével – kötelező a másfél méteres távolság megtartása és a maszk használata. Az üzletvezető köteles gondoskodni a bevásárlókocsi és kosár fertőtlenítéséről és kézfertőtlenítő szer kihelyezéséről.

Kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.

A vendéglátóegységek továbbra sem nyithatnak ki, csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása történhet.

Fontos, hogy az enyhítések bevezetésével továbbra is fennmaradnak amaszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó szabályok, így Zsombó teljes belterületén, az utcán és minden közterületen kötelező orrot és szájat eltakaró maszkot viselni és a másfél méteres távolságot betartani.

Ezen szabályok betartását továbbra is a rendőrség és a kormányhivatal ellenőrzi, bírságot ők szabnak ki.

Tisztelettel:

dr. Sziromi Márta jegyző
 

Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak