Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XIX. évf. 3. szám- November

Korábbi számok »
Híreink
6
FBH- NP ügyfélkapcsolati pont zárva tartása

Az FBH-NP Nonprofit Kft. tájékoztatja Zsombó lakóit, hogy a 2021. augusztus 3. napján a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár épületében tartandó ügyfélkapcsolati és zsák értékesítési pont technikai okok miatt zárva tart.
Legközelebb 2021. szeptember 7-én (minden hónap első keddje) 14:00 -16:30-ig fogadja ügyfeleit.

Megértésüket köszönik.

A Zsombói Polgármesteri Hivatal 2021. július 26-30-ig igazgatási szünet miatt zárva tart (ezen idő alatt ügyelet sem lesz).
Értesítés gallyazási munkálatokról

Értesítjük a Tisztelt Lakosokat, hogy az NKM Áramhálózati Kft. megbízásából a Zöldterület Kezelő Kft. munkatársai, mint gallyazó partner a nagy-, közép-, és kisfeszültségű szabadvezetéki hálózatok nyomvonalai mentén - kizárólag KÜLTERÜLETEN- gallyazási munkálatokat végeznek, mely során a hálózatok biztonsági övezetébe nőtt fa vagy egyéb növényzet eltávolításra kerül.
A gallyazást a villamos művek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló, 2/2013. (I.22.) NGM rendelet szabályozza.
A munkavégzés várható befejezése: 2021.10.31.
A levágott ágak, gallyak a települések belterületéről 5 munkanapon belül elszállításra kerülnek, a külterületeken a munkavégzés helyszínén maradnak.
Gallyazó partner elérhetőségei:
Zöldterület Kezelő Kft.
Asztalos Máté
06 70/ 413 1103

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterv szerinti ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

Az ülés ideje: 2021. július 9. (péntek) 8:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem (Zsombó, Alkotmány utca 3.)
Tájékoztatás fogorvos szabadságáról

Dr. Apró Katalin fogorvos értesíti a tisztelt zsombóiakat, hogy 2021. július 5-től 9-ig szabadságon lesz.
Sürgős esetben, Dr. Bandl Erzsébet helyettesítő fogorvost tudják keresni a szatymazi fogorvosi rendelőjében (Ady E. u. 32.) Hétfőn, szerdán és csütörtökön délután 15 – 18 óráig, kedden és pénteken délelőtt 9 – 12-ig.

Megértésüket köszöni.

Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága ülést tart, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Az ülés ideje: 2021. július 8. napja (csütörtök) 17:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Az SZKTT ESZI házi gondozói munkakörbe munkavállalót keres, előre láthatóan 2021.08.01- 2022. 12.31-ig határozott időre, helyettesítés céljából.

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Mórahalmi Földhivatali Osztály értesíti a Tisztelt lakosokat, hogy 2021-ben is ellenőrzi a külterületi termőföldek és a termőföldnek minősülő kivett ingatlanokon a parlagfűvel fertőzött területeket Zsombón.
Az ingatlantulajdonosok kötelesek a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni és azt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. Az ellenőrzés során talált parlagfűvel fertőzött területek tulajdonosai növényvédelmi bírságra számíthatnak, mely mértéke 15 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig is terjedhet, aminek alapja a parlagfűvel borított terület nagysága és a borítottság mértéke.
Az ellenőrzések dátumai: 2021. július 6.
2021. július 27.
2021. szeptember 7.
2021. október 12.
Az ellenőrzés ütemtervben foglalt időpontok az időjárás körülmények, egyedi bejelentések számától függően változhatnak.
Részletes tájékoztatót a mellékletben találnak.

101 évvel ezelőtt június 4-én írták alá azt a trianoni békediktátumot, mely megcsonkította hazánk területét, és elcsatolt tőlünk több millió honfitársunkat. A nemzeti összetartozás napján erre emlékeztünk. Nem mellékesen ez volt hosszú idő után az első rendezvény, melyen megjelenhetett együtt településünk közössége. Az emlékműsort Gyuris Enikő 8. osztályos tanuló népdalcsokra és Balogh Lázár 7. osztályos diák szavalata színesítette. Meghívott vendégünk, Kalmár Ferenc, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szomszédságpolitika fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa, aki maga is határon túlról származó családban született, saját személyes élményeiről, és a nemzeti összetartozás fontosságáról beszélt.
Trianonra Emlékezünk

6
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak