Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Hírmondó XXI. évf. 6. szám

Korábbi számok »
Híreink
OLIMPIAI ARCKÉPCSARNOK SOROZAT 6. RÉSZ
A sorozat befejezéseképpen a vízilabda élő legendái látogatnak el Zsombóra. Vendégeink lesznek: dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok center, valamint. Varga Tamás kétszeres bajnok vízilabdázó. A közönségtalálkozóra november 24-én hétfőn 17.30! órától kerül sor. A rendezvényre hozzunk el minél több gyermeket! A belépés most is díjtalan!
ECHOES OF PINK FLOYD - KONCERT
A klub 68 rendezvényeként igazi zenei csemegét kínálunk a rock zene szerelmeseinek. Az Echoes of Pink Floyd zenekar 1999-ben alakult, mint Magyarország egyetlen, kizárólag Pink Floydot játszó (TRIBUTE) zenekara. Zsombón november 21-én, 20 órától adnak koncertet. Beugró 600 ft (info: www.echoes.hu, és www.myspace.com/eopf)
KOLTAY GÁBOR FILMMŰHELYE SOROZAT 4. RÉSZ: HORTHY, A KORMÁNYZÓ
A sorozat negyedik (befejező) részeként Horthy, a kormányzó című dokumentumfilmet vetítjük 2008. november 17-én 18 órától. A film Horthy Miklós kormányzó életét és a két világháború közötti Magyarország történéseit mutatja be, megszólaltatva többek között olyan neves történészeket, mint Glatz Ferenc, Nemeskürty István, Salamon Konrád, Raffay Ernő. Belépő 500 forint. A filmet felvezeti Mészáros Csaba. A rendezvény a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával valósul meg. Mindenkit várunk szeretettel.
ŐSZI CSALÁDI KÉZMŰVES DÉLELŐTT
2008. november 15-én szombaton délelőtt 10 órától kézműves foglalkozást szervezünk őszi termések felhasználásával. Lehetőség lesz kukoricával, tökmaggal, napraforgómaggal, falevéllel, gesztenyével, dióval, kukorica csutkával és csuhával alkotni. Az együttlétet Gál Emese közreműködésével közös énekléssel zárjuk. A részvétel díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!
ILLYÉS GYULA OLVASÓKÖR: FELOLVASÓ EST LÁZÁR ERVIN MŰVEIBŐL
Az Illyés Gyula Olvasókör novemberi rendezvényén Lázár Ervin műveiből olvasunk fel: elhangznak novellák, gyermek és felnőtt mesék. A belépés díjtalan, mindenkit várunk szeretettel!
ZÖLD KLUB: DARULES A FEHÉR-TAVON
A Közösségi Ház Zöld Klubjának szervezésében 2008. november 8-án 14 órakor indulunk a Fehér-tóra darulesre. Öltözék az évszaknak megfelelően + terepcipő. Lehetőség szerint hozzatok fényképezőgépet, a többi felszerelésről mi gondoskodunk. Érkezés 17 órára a Közösségi Ház elé. A program a klubtagok számára ingyenes!
56-OS FOTÓKIÁLLÍTÁS NYÍLIK A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
Gloria Victis – Dicsősség a legyőzötteknek címmel történelmi fotókiállítás nyílik 2008. november 4-én 17.30 órakor a zsombói József Attila Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja Dr. Kiss Tamás, a szegedi MEFESZ egykori elnöke. Közreműködik Kispéter Gábor és Kothencz István (gitár, ének) Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
TANYA SZÍNPAD: BEMUTATKOZIK A ZSOMBÓI MŰVÉSZKLUB
A Wesselényi Népfőiskolán havonta rendezzük meg Tanya Színpad sorozatunkat. Elsőként a Zsombói Művészklub ad bemutatkozó önálló műsort, melyben versek, dalok, valamint hangszeres művek kapnak helyet. Várunk mindenkit 2008. október 30-án 18 órára! A belépés díjtalan!
KOLTAY GÁBOR FILMMŰHELYE SOROZAT 3. RÉSZ
A sorozat harmadik részeként a Néma kiáltás című dokumentumfilmet vetítjük. Az abortusz problémakörével foglalkozó alkotás megrendítő erővel mutatja be a valóságot. Vendégünk dr. Téglásy Imre az Alfa Szövetség főtitkára lesz. A filmet október 28-án 18 órától vetítjük. Belépő 500 forint. (www.alfaszovetseg.hu)
SZÜNIDEI PING - PONG BAJNOKSÁG
Az őszi szünet szombatjára (október 25-re) 10 órai kezdettel ping - pong bajnokságot hirdetünk. A jelentkezőktől függően több kategóriában, két asztalon folyik majd a küzdelem a bajnoki címért. Jelentkezni a Közösségi Ház irodájában lehet a verseny napjáig. Nevezési díj nincs!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak