Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 6. szám

Korábbi számok »
Híreink
FARSANG és SZOMSZÉDOLÓ 2009.
FARSANG-SZOMSZÉDOLÓ-PÁLINKAVERSENY Február 14-én szombaton tartjuk hagyományos farsangi rendezvényünket. (felvonulással, téltemető tűzzel) Várjuk a jelmezeseket, akik délután 13 óra magasságában gyülekezzenek a Közösségi Háznál! Idén is várjuk lelkes fánksütők jelentkezését, akik áldozatos munkájukkal hozzájárulnak az esemény sikeréhez (a sütéshez lisztet és olajat biztosítunk, jelentkezni személyesen, telefonon:595-560 számon, vagy kultura@zsombo.hu címen lehet). A szomszédoló keretében Újszentiván település tart kulturális műsort a Közösségi Házban. Ezen a napon pálinkaversenyt is hirdetünk, melyre február 13-ig várjuk a termelők pálinkáit (fél liter). Várunk tehát mindenkit a Közösségi Házhoz, búcsúztassuk együtt a telet, tiszteljük meg szomszédoló településünket érdeklődésünkkel! A rendezvény díjmentes!
VENDÉGÜNK: ERŐSS ZSOLT HEGYMÁSZÓ
2009. február 11-én szerdán 18 órától vendégünk Erőss Zsolt hegymászó, aki első magyarként jutott fel a világ legmagasabb csúcsára a Mount Everestre. Vetítéssel egybekötött előadásában a 8000 méter feletti expedícióiról számol be. Várunk mindenkit szeretettel! Belépő: 250 forint
TANYA SZÍNPAD: BOKRÉTA NÉPDALKÖR
Wesselényi Népfőiskolán (Szatymazi út 105.) október hónapban rendeztük meg Tanya Színpad sorozatunk első előadását. A programsorozat elsődleges célja a helyi értékeink megjelenítése, és a Népfőiskola méginkább bekapcsolása a település kulturális életébe. Januárban a Bokréta Dalkör ad önálló műsort sok-sok népdallal, nótával. Szólót énekel Bánfiné Kopasz Gyöngyi, citerán kísér Radics Bálint. Várunk mindenkit 2008. január 29-én 18 órára! A belépés díjtalan!
FELOLVASÓ EST: MÁRAI SÁNDOR FÜVESKÖNYVÉBŐL
2008. január 28-án szerdán 17 órától, Márai Sándor Füveskönyvéből rendezünk felolvasó estet. A XX. század kiemelkedő irodalmi alakjának remekműve, életünk legfontosabb kérdéseire ad egy-egy megfontolásra érdemes választ. "Olyasféle ez a könyv, mint a régi füves könyvek, amelyek egyszerű példákkal akartak felelni a kérdésekre, mit is kell tenni, ha valakinek a szíve fáj, vagy elhagyta az Isten. Nem eszmékről és hősökről beszél, hanem arról, aminek köze van az emberhez. Írója tanulva akarja tanítani embertársait, tanulva a régiektől, a könyvekből, azokon keresztül az emberi szívből, az égi jelekből. Elemi ismereteket kíván közvetíteni az emberi élet alapigazságait illetően." Várunk minden érdeklődőt!
MAGYAR KULTÚRA NAPJA – VENDÉGÜNK MELOCCO MIKLÓS, KOSSUTH-DÍJAS SZOBRÁSZ
A Magyar Kultúra Napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már hosszú évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak. A dátum apropóját az az esemény szolgálja, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Ennek emlékére 1989-től január 22-én a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük. E jeles napon szervezett rendezvényünk vendége Melocco Miklós, a mai magyar képzőművészet kiemelkedő alakja lesz. A rendezvény a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány támogatásával valósul meg. Mindenkit szeretettel várunk 18 órára! A belépés díjtalan!
ÚJÉVI JAZZ KONCERT: CSEPREGI-RÁTONYI DUÓ
2009. január 16-án este 19 órakor a József Attila Közösségi Házban a hazai Jazz élet két kiválósága, Csepregi Gyula (szaxofon)és Rátonyi Róbert (zongora), ad koncertet. Az előadás a "private conversation" című új albumuk lemezbemutató koncertje. A rendezvény az OKM PANKKK programjának keretében valósul meg. Belépő: 800 HUF, Mindenkit szeretettel várunk!
NEFELEJCS ÓVODA JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁSA
A Nefelejcs Óvoda Szülői Választmánya szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 2009. február 07-én 19,00 órakor a József Attila Közösségi Házban megrendezésre kerülő JÓTÉKONYSÁGI BÁLRA! Belépő- illetve támogatójegyek az Óvodában vásárolhatóak az alábbi időpontokban: 2009. január 19-20-án 15,30 órától - 17,30 óráig, valamint 2009. január 26-án 15,30 órától—17,30 óráig. Program: Vacsora * Műsor * Zene * Tánc * Tombola! A talpalávalót a már jól ismert HOMOKÓRA zenekar szolgáltatja. A felajánlott tombolatárgyak leadhatóak a Virágboltokban. Köszönjük! Mindenkit szeretettel várunk és jó szórakozást kívánunk!
KARIKATÚRA KIÁLLÍTÁS NYÍLIK
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2009. január 9-én pénteken 18 órára, Kovács „KovZsi” Zsigmond fiatal szegedi karikaturista (Zsombói ovibál 2008. http://www.kovzsi.hu/karikatura/zsombo/zsombo.htm) kiállításának megnyitójára! Megnyitja Kovács Zoltán, matematikus Közreműködik: Gál Emese, gitár és ének, valamint Kovács Zsigmond és Kovács Zoltán, humor! Szeretettel várjuk! A tárlat január végéig látható.

Zsombón a Móra Ferenc utcai és Móricz Zsigmond utcai közterületi játszóterek 2009. évben a Csongrád Megyei Önkormányzat 2.500.000 Ft összegű támogatásának köszönhetően megújultak...
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKNEK!
Adjon Isten minden szépet, Irigyeknek békességet, Adjon Isten minden jót, Hazug szájba igaz szót. Hontalannak menedéket, Éhezőknek eleséget, Tollat író kezébe, Puját asszony ölébe. Legényeknek feleséget, Szegényeknek nyereséget, Áfonyát a havasra, Pisztrángot a patakba. Istenhitet a pogánynak, Hű szeretőt a leánynak, Szép időben jó vetést, Szomorúknak feledést. Sarkvidékre hideg telet, Az árváknak jó kenyeret, Fegyvereknek nyugalmat, Szelíd szónak hatalmat. Betegeknek egészséget, Fuldoklóknak reménységet, Vitorlának jó szelet, Napfényből is öleget. Jó lövést az ordasokra, Nyíló ajtót vaskapukra, Vándoroknak fogadót - Isten adjon minden jót!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak