Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX.évf 4. szám- 2022 május

Korábbi számok »
Híreink
2008. utolsó napjának éjszakájára invitálunk mindenkit. A szilveszteri rendezvényünkön svédasztalos vacsorával, kabaréjelenetekkel, vetélkedővel, tombolával, élő zenével, jó hangulattal várjuk vendégeinket! Vacsorás belépő 5500 forint. Érdeklődjön, és foglalja le helyét december 29-én vagy 30-án személyesen a Közösségi Házban, telefonon a 62/595-560-as számon, vagy e-mailben a kultura@zsombo.hu címen! TALÁLKOZZUNK SZILVESZTER ÉJSZAKÁJÁN! Részletes menüért kattintson a TOVÁBB GOMBRA!
KLUB 68: SZÉP LEÁNYOK, NE SÍRJATOK CÍMŰ FILMET VETÍTJÜK
A KLUB 68 rendezvényeként december 16-án 18 órakor Mészáros Márta a Szép leányok,ne sírjatok című filmjét vetítjük. A kortörténeti alkotásban Savanyú és barátai egy üzemben dolgoznak munkásként. A lélekölő munka után az esti örömökben: bulikban, együttesek koncertjeiben, "csajozásban" keresik a kikapcsolódást. Savanyú komolyan udvarol Julinak, már az eljegyzést is megtartották, de nincs hely az intimebb jellegű találkozásokhoz. Illegálisan elfoglalnak tehát egy romos lakást, de a rendőrség elzavarja őket. Az Ifjúsági Park egyik koncertjén Juli megismerkedik a zenész Gézával, majd a zenekarral vidékre utaznak. Savanyú és barátai utánuk mennek, a riválisok között verekedés tör ki. Juli választás elé kényszerül. A belépés díjtalan!

Tisztelettel meghívom az Érdeklődő Lakosokat Zsombó község rendezési terve és helyi építési szabályzata módosításának lakossági bemutatására, véleményezésére.
ÁDVENTI KÉSZÜLŐDÉS
A hagyományoknak megfelelően idén december 13-án (szombaton) 14 órai kezdettel várunk mindenkit, akik a közelgő ünnepeket szeretnék saját kezük munkájával bensőségesebbé tenni. Kézműves foglalkozások: fenyő, mézeskalács,papír, gyertya, kukoricacsuhé, sóliszt, termések, szalma felhasználásával. Tegyük közösen széppé az Ünnepet! A részvétel díjtalan!
BÁTKI FAZEKAS ZOLTÁN JUBILEUMI SZERZŐI ESTJE
December 10-én 17 órai kezdettel Bátki Fazekas Zoltán önálló szerzői estjére várunk mindenkit! A 40 éves művész legszebb megzenésített versei mellett, elhangozik egy-egy verse is. Közreműködnek: Bernáth Erika – zongora, Veréb Judit – ének, Kispéter Gábor – gitár, Kothencz István – gitár, Papp István – színinövendék és Bátki Fazekas Ilona – ének. A belépés díjtalan! A rendezvény az Oktatási és Kulturális Minisztérium PANKKK programjának keretében valósul meg.
ZÖLD KLUB: TÉLI MADARAINK, ÉS MADÁRETETŐKÉSZÍTÉS
A Zöld Klub december havi összejövetelén a madarak téli életformájáról hallhattok. A kötetlen beszélgetés, után mindenki elkészítheti saját madáretetőjét. A foglalkozásra 2008. december 6-án 10 órától kerül sor. Várunk minden régi és új klubtagot! A program ingyenes!
KATALINI TÁNCHÁZ ÉS ANDRÁS NAPI DISZNÓTOR
November 29-én déltől a Közösségi Ház udvarán kolbászt és hurkát töltünk majd a kemencében sütjük meg. Üstben töpörtyűt sütünk. 16 órakor megnyitjuk a konyhai falvédő kiállítást. 17 órától kóstolóra várjuk vendégeinket (Disznótoros vacsorára nov. 26-ig lehet jelentkezni!). 18 órától Faragó Laura és a szabadkai Juhász Zenekar műsorát (támogatja: OKM PANKKK program)kínáljuk. A dél-alföldi táncház 19 órakor kezdődik. Belépő 600 ft. Mindenkit szeretettel várunk!
TANYA SZÍNPAD SOROZAT: 2. RÉSZ
Wesselényi Népfőiskolán havonta rendezzük meg Tanya Színpad sorozatunkat. Az első sikeres előadást követően november hónapban a Bokréta Dalkör ad önálló műsort sok-sok népdallal, nótával. Szólót énekel Bánfiné Kopasz Gyöngyi, citerán kísér Radics Bálint. Várunk mindenkit 2008. november 25-én 18 órára! A belépés díjtalan!
OLIMPIAI ARCKÉPCSARNOK SOROZAT 6. RÉSZ
A sorozat befejezéseképpen a vízilabda élő legendái látogatnak el Zsombóra. Vendégeink lesznek: dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok center, valamint. Varga Tamás kétszeres bajnok vízilabdázó. A közönségtalálkozóra november 24-én hétfőn 17.30! órától kerül sor. A rendezvényre hozzunk el minél több gyermeket! A belépés most is díjtalan!
ECHOES OF PINK FLOYD - KONCERT
A klub 68 rendezvényeként igazi zenei csemegét kínálunk a rock zene szerelmeseinek. Az Echoes of Pink Floyd zenekar 1999-ben alakult, mint Magyarország egyetlen, kizárólag Pink Floydot játszó (TRIBUTE) zenekara. Zsombón november 21-én, 20 órától adnak koncertet. Beugró 600 ft (info: www.echoes.hu, és www.myspace.com/eopf)
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak