Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Híreink
109
Pancza István könyvbemutatója

Szeretettel várjuk Pancza István Különleges történetek című művének könyvbemutatójára!

Időpont: 2013. március 15., 18:30

Helyszín: József Attila Közösségi Ház és Könyvtár

Mese, mese, mátka - Budai Ilona műsora

A TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0024 „A 21. sz. könyvtára” c. projekt keretében gyerekeknek szóló műsorral várjuk a 6 és 11 év között gyerekeket 2012. január 26-án 11 órától a Közösségi házban. Budai Ilona erdélyi meséket fog mesélni, népdalokkal  összevonva előadásában.

A belépés díjtalan!

Minden érdeklődőt várunk!

Sziki Gyalogtúra- két lábon, három távon, több mint négyszázan

 

Sziki Gyalogtúra- két lábon, három távon, több mint négyszázan

 

 

Túrázókba és futókba botlott az, aki március 2-án szombaton délelőtt Zsombón járt. Ekkor rendezték meg ugyanis a Sziki Gyalogtúrát, amely idén is a dorozsmai Orczy István Általános Iskolából indult. A nevezők három táv közül választhatták ki a nekik legmegfelelőbbet: 7, 16 vagy 27 kilométert kellett megtenniük. Az egészen profi futóktól kezdve a délelőtti kikapcsolódást kereső, kutyával induló családokon át meglehetősen szép számmal indultak a túrán: összesen több, mint 400 látogató regisztrált és vett részt az eseményen. A napos idő ellenére reggel még igen csípős szél kísérte a túrázókat, azonban a bordányi Kulipintyó Csárdánál, illetve a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtár udvarán berendezett fordító pontnál meleg teával, vízzel, süteményekkel várták a beérkezőket a rendezők. Itt beszélgettünk Halászevics Péter főrendezővel a túra múltjáról, céljáról, fogadtatásáról.

Mikor rendezték meg az első Sziki Gyalogtúrát? Mi motiválta a rendezőket?

 

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2003-ban, az ország egyik legnagyobb, két éven át tartó szabadidős sorozatának nyitóeseményeként rendezte meg először a Sziki Gyalogtúrát. Az esemény az Olimpiai Ötpróba Athén 2004 sorozat Csongrád megyei állomása volt abban az esztendőben.

 

Hanyadik Sziki Gyalogtúra volt az idei?

 

Mivel 2003 óta minden esztendőben sikerült megrendeznünk a túrát, így immár ez a tizenegyedik alkalom volt. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. tavaszi idénynyitó rendezvénye azóta is a Sziki túra, amelyet a túrázók és a rendezők is türelmetlenül várnak a hosszú téli hónapokat követően. Az esemény napján négyszáz résztvevő regisztrált a dorozsmai Orczy István Általános Iskola sportcsarnokában, amely hagyományosan a túra központja. Mintegy negyven zsombói lakos csatlakozott a rendezvényhez, akik úgy gondolták, hogy ezen a napon túrázással töltik a szombat délelőttöt. Ezúton szeretném megköszönni a rendezvény sikeres megvalósításában résztvevő Gyuris Zsolt polgármester úr és a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár munkatársainak támogató együttműködését.

 

Milyen korosztályok a legmeghatározóbbak az indulók között?

 

A legfiatalabb résztvevők Pikó Tamás és Kökény Titanilla, mindketten hat évesek, a legidősebb a 71 esztendős Ivánkovits Imre, valamennyien szegediek. Imre szinte mindegyik szabadidős rendezvényünk rendszeres látogatója. Iskolai csoportok, baráti társaságok, nyugdíjas klubok tagjai mind-mind szívesen jönnek a túrára, amelynek 7, 16 és 27 kilométeres távjai közül a leghosszabbra neveznek a legtöbben.

 

Mit szeretnének elérni ezzel a rendezvénnyel?

 

Az esemény célja, hogy megismertessük szűkebb lakókörnyezetünk rejtőzködő természeti szépségeivel Csongrád megye szabadidős sportolóit, aktív családjait és mindenkit, aki tenni akar egészsége megtartása érdekében. A túrázás a legegyszerűbb sportos mozgásforma, amelyhez különösebb edzettség sem szükséges. A Sziki gyalogtúra romantikus tanyai útvonalai, a zsombói láperdő hatalmas fái között tett séta pedig kiváló kikapcsolódást, regenerációt jelent a túrázóknak. A program népszerűségét mutatja, hogy a két-két angol és finn túrázó mellett Székesfehérvárról, Debrecenből, Kiskőrösről, Mosonmagyaróvárról, Budapestről és Sopronból is érkeztek a rendezvényre.

 

Mikor lehet részt venni hasonló programon a közeljövőben, és mi lesz az? 

 

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. idei szabadidős rendezvénytervei ezekben a napokban válnak véglegessé. Az év első félévében, áprilisban és júniusban egy-egy több távon zajló kerékpáros teljesítménytúrára, májusban egy szegedi utcai futófesztiválra, június végén pedig a rendkívül népszerű maty-éri Nemzeti Kajak-kenu Olimpiai központban rendezendő „Érj át!” nevet viselő távúszó programra várjuk a szabadidős sportolókat és Zsombó érdeklődő polgárait.

 

Minden indulónak gratulálunk teljesítményükhöz! Reméljük, jövőre is számíthatunk megjelenésükre, hogy újra együtt tölthessünk egy szép tavaszi délelőttöt!

 

Kószó Viktória

FINANSZÍROZÁSI MEGOLDÁSOK AZ AGRÁRIUMBAN - ELŐADÁS

Az OTP Bank Kiskundorozsmai Kirendeltsége előadást tart

FINANSZÍROZÁSI MEGOLDÁSOK AZ AGRÁRIUMBAN címmel, 

2013. február 28-án, csütörtökön, 17 órától!

- Agrár Széchenyi kártya igénylése

- Birtokfejlesztési hitel

- Területalapú támogatások

- Egyéb pénzügyi lehetőségek

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, gazdát, agrárszakembert!

 

 

„Díszítsük fel a könyvtárat!”

A könyvtár pályázatot hirdet

„Díszítsük fel a könyvtárat!”

címmel több korosztály részére.

A 6 éven aluli gyermekektől rajz, a 6-11 éves korosztálytól szintén rajz, a 12-14 évesektől agyag, rajz, a 14 éven felüliektől valamilyen irodalmi mű ihlette alkotást várunk.
Pályázati feltételek: könyvtári tagság.

Beadási határidő: 2012. február 10. (péntek) 18 óra

Az értékes könyvnyereményeket a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0024 „A 21. s z . könyvtára” c. pályázat keretében vásároljuk meg. Várunk minden alkotni szerető versenyzőt!


Nagy Beatrix
könyvtáros

 

A Comenius partnertalálkozó folytatódik

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola küldöttsége a franciaországi Nîmes városába utazott, hogy részt vegyen a Comenius nemzetközi partnertalálkozón. A delegációt a zsombói önkormányzat a repülőtérre jutásban és a francia vendéglátók ajándékcsomagjának összeállításában segítette. A küldöttség feladata az eddig felmerült IKT, zenei és nyelvi problémák és tapasztalatok megbeszélése, a projekt DVD véglegesítése és egy záró beszámoló elkészítése.

Július 6-9-ig Zsombó delegációja Gyuris Zsolt polgármester vezetésével a Székelyföldön járt testvértelepülésén, Orotván.

Elbúcsúztattuk Mészáros Csabát

2013. április 13-án végső búcsút vettünk a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár egykori igazgatójától, önkormányzati képviselőtől a káposztásmegyeri Szentháromság templomban.
Társadalmi munka

Az Összefogás Zsombóért Közhasznú Egyesület 2012. május 19-én (szombat) 8:00-tól társadalmi munkára várta az iskola melletti játszótéren a környezetüket szépíteni, óvni vágyó, tettre kész zsombóiakat. A délelőtt alatt sor került a településen lévő faeszközök (közterületi játszóterek fajátékai, buszvárók, üdvözlő táblák, információs táblák) felújítására, festésére, melyhez az eszközöket az egyesület biztosította. Minden résztvevő munkáját nagyon köszönjük!

Megjelent és megvásárolható az Első Zsombói Receptkönyv.
109
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak