Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf. 11. szám- Július

Korábbi számok »
Híreink
KLUB68: EZEK A FIATALOK CÍMŰ FILMET VETÍTJÜK
A klub 68 e havi összejövetelén 2009. április 30-án csütörtökön az EZEK A FIATALOK című filmet vetítjük. /A tartalomból: a film a hatvanas évek fiataljairól szól, az akkori 18 évesekről, akik - mint minden időszak felnövekvő generációja - a pályaválasztás felelősségével, a nemzedéki kérdés problémáival és a szerelem zsongító érzésével, nem utolsósorban pedig az emiatti érzelmi viharok gondjaival vannak elfoglalva. A mai fiatalok pedig igazán rácsodálkozhatnak: milyenek voltak szüleik, nagyszüleik ideáljai anno... A szülők és nagyszülők pedig nosztalgiázhatnak egy jót. forrás: www.port.hu/ Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!
PAFF, A NAGY HO-HO-HO-HO, MIKI MANÓ ÉS BARÁTAI
2009. április 23-án csütörtökön 10 órától Orbán Józsi, a 100 folk celsius zenekar énekese ad gyermekkoncertet a Közösségi Házban. A belépő 500 forint. A rendezvény az OKM PANKKK program keretében valósul meg. Érdeklődjenek a óvodai csoportvezetőknél, és osztályfőnököknél, valamint a Közösségi Házban! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
IRODALMI EST: VENDÉGÜNK DÖBRENTEI KORNÉL
2009. április 21-én kedden 18 órától irodalmi estet rendezünk a költészet napjához kapcsolódóan. Ez alkalomból vendégünk lesz Döbrentei Kornél, József Attila-díjas író, költő. Az esten a költővel életútjáról, műveiről beszélgetünk, felolvasva egy-egy művét. Az estet Petrás Mária csángó népdalénekes teszi még emlékezetesebbé. Várunk mindenkit szeretettel! A belépés díjtalan! A rendezvény a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány támogatásával valósul meg.
VASÁRNAPI PÓDIUM: „GERSHWINTŐL WEBBERIG”
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár, valamint a Kós Károly Alapfokú Művészeti Intézmény magánének tanszakja tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2009. április 19-én vasárnap 17 órára „GERSHWINTŐL WEBBERIG” című könnyűzenei koncertjére! Fellépnek: Bitó Renáta, Gábor Tamás, Gál Emese, Molnár Zsuzsa m.v. Nagy Jennifer, Rácz Viktória, Szivák Klára, Turzó BarbaraZongorán kísér: Elekné Sándor Szilvia és Gábor Tamás Felkészítő tanár: Veréb Judit Szeretettel várjuk! A belépés díjtalan!

Zsombó – Csólyospálos Községek Közoktatási Intézményi Társulása Társulási Tanácsa pályázatot hirdet a Zsombó-Csólyospálos Községek Általános Iskolája, Óvodája, Alapfokú Művészetoktatási Intézményének igazgatói állására 2009. július 2. napjától 2014. július 1. napjáig szóló megbízással, három hónap próbaidő kikötésével.

ZÖLD KLUB A MEGYEI MÓRA FERENC MÚZEUMBAN
2009. április 11-én szombaton tartjuk a Zöld Klub következő összejövetelét. A foglalkozás a Csongrád megyei Móra Ferenc Múzeumban lesz a Föld Napjához kapcsolódóan. A részvétel, belépő ingyenes! Indulás reggel 10 órakor a Közösségi Háztól. Érkezés: kb. 13 óra Várunk minden régi és új klubtagot!
„ÚTSZÉLI KRISZTUSOK” FOTÓKIÁLLÍTÁS:
2009. április 8-án szerdán 17 órakor a zsombói József Attila Közösségi Ház „Útszéli Krisztusok” címmel nyit kiállítást, a zsombói útmentén állított keresztek fotóiból. A tárlatot megnyitja Mádi György plébános. (A fotókat készítette: Lajkó Antal) Közreműködik: Kispéter Gábor és Kothencz István. Mindenkit várunk szeretettel! A kiállítás április végéig tekinthető meg a 2-es klubban.
HÚSVÉTI ALKOTÓHÁZ – ÓVODÁSOKNAK ÉS ISKOLÁSOKNAK
2009. április 5-én virágvasárnap délután 15 órától a húsvéthoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokat szervezünk: Tojásfestés, Tavaszi virágfüzér, Tojástartó készítés, Fonalcsibe és Nyuszi, Csiga hullámpapírból, Méhecske zsenalinból, Szalvétatartó készítés és még sok minden mással várjuk a kicsiket és nagyokat. Tegyük közösen széppé az Ünnepet! A részvétel díjtalan!
IV. BOKRÉTA DALOS TALÁLKOZÓ
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár valamint a Bokréta Népdalkör ezúton is szeretettel meghívja IV. Dalos találkozójára 2009. április 4-én 15 órára! Fellépnek: Balotaszállási Asszonykórus, Bordányi Borostyán népdalkör, Forráskúti Őszirózsa népdalkör, Szatymazi Barackvirág népdalkör, Radics Bálint citerás, Zsombói Bokréta dalkör. A dalostalálkozó kísérőrendezvényeként idén is meghirdettük a zsombói borversenyt. A közönség a borokat ezen a napon 14 órától kóstolhatja meg és szavazhat az általa legfinomabbnak ítélt borra. A belépés díjtalan!

A zsombói lakosok segítségét kérjük a kiadvány tartalmának összeállításához.
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak