Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf. 11. szám- Július

Korábbi számok »
Híreink
GYERMEKKONCERT: GRIMM-BUSZ BULI
2009. október 21-én szerdán 10 órakor a szegedi székhelyű Grimm-Busz Színház ad gyermekkoncertet. A koncerten élő énekkel, a társulat saját szerzeményű dalai (Grimm-Busz Buli című album) hangoznak el. Ajánljuk óvodásoknak, kisiskolásoknak. Mindenkit várunk szeretettel! A Rendezvény a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával valósul meg!
ZÖLD KLUB: ŐSZ A FÜVÉSZKERTBEN
A következő Zöld Klub programunk állomása a Szegedi Füvészkertben lesz. A helyszínen az ősz kincsinek megismerésén túl, bepillantást nyerhetünk az őszi természet változatos világába. Lehetőségünk lesz a madáretetőknél előforduló telelő madaraink megfigyelésére is, ezért érdemes lesz a meleg ruhán kívül távcsövet és fényképezőgépet is magaddal hoznod. Indulás: 2009. október 17-én 10 óra. Várunk minden régi és új zöldklubost!
"A Csermely Környezetvédelmi Egyesület ebben az évben indította el „A környezeti szempontú fenntarthatóság elemeinek erősítése és a helyi értékek megőrzése a tanyasi életmódban és a farmgazdálkodásban” című programját, melynek célja a tanyasi életforma környezeti szempontból fenntartható elemekkel való gazdagítása, és az esetleges környezeti károk mérséklése." A konferenciát a József Attila Közösségi Házzal együttműködésben rendezzük meg, 2009 október 16-án pénteken 11 órától. Mindenkit szeretettel várunk! A részvétel díjtalan! TOVÁBBI INFÓÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
2009. október 14-én szerdán 18 órától a "Hóhér vigyázz!" című portréfilmet vetítjük. Vendégünk lesz Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, halálraítélt. A filmet bevezeti Mészáros Csaba. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan! Emlékezzünk közösen 1956 mártírjaira! ÉLETRAJZÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
Szeretettel meghívom Önt és kedves családját, barátait a „FALUNKÉRT” JÓTÉKONYSÁGI BÁL 2009. évi rendezvényére a József Attila Közösségi Házba 2009. október 10-én (szombaton) 19.00 órára! RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
FELOLVASÓ EST NÉMETH LÁSZLÓ MŰVEIBŐL
2009. október 7-én délután 17 órakor Németh László műveiből olvasunk fel. A pályakép bemutatása után elhangzik Horváthné meghal című díjnyertes írása, mellyel a Nyugat 1925 novellaíró pályázatát nyerte meg. Várunk mindenkit szeretettel, a belépés díjtalan!
A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár tisztelettel hívja Önt és Kedves Családját 2009. október 3-án szombaton 19 órára Az algyői Móra Ferenc Népszínház, Istennél a kegyelem – történelmi játék 13 képben (Damjanich János leveleinek felhasználásával) című vendégjátékára. Az előadást az aradi vértanúk emléknapja, nemzeti gyásznapunk alkalmából rendezzük meg! Emlékezzünk közösen! A belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk! SZEREPOSZTÁSÉRT KATTINTSON A TOVÁBB GOMBRA!
HAJRÁ LOKI! - DVSC:LYON
Hazai pályán először lép pályára a Debreceni VSC a Bajnokok Ligája főtábláján! Ellenfele a francia rekordbajnok Olympique Lyon csapata lesz! 20 órától várunk minden futball rajongót: szurkoljunk együtt a sikerért! Kezdés: 20.45
JELÖLETLEN TÖMEGSÍROK: FILM AZ 1944-ES DÉLVIDÉKI MAGYARÍRTÁSRÓL
1944 őszén, illetve a következő év elején a Délvidéken a partizánok Tito tudtával egyes kutatások szerint 20 ezer, mások szerint 40 ezer magyart végeztek ki. A közelmúlt véres eseményeiről a vajdasági magyar családokban hallgattak és hallgatott a hatalom is. Az utóbbi 15-20 évben azonban egyre több tényfeltáró munka lát napvilágot. A dokumentum-játékfilm hitelesen, és megrendítően mutatja be az eseményeket. A vetítés 2009. szeptember 29-én 18 órakor kezdődik! Vendégünk az alkotó Forró Lajos, történész. Mindenkit várunk szeretettel! A belépés díjtalan!
SZUPERKONCERT: SZÍNPADON A FOLT FORMÁCIÓ ÉS A NICETEA ZENEKAR
A NICETEA zenekar a szegedi székhelyű Tegyükfelhogy nevű formáció utódjának tekinthető. A dallamos rockzene elkötelezettjei, akik ebben a felállásban még gyerekcipőben járnak, ám zenei képzettségük egy felejthetetlen koncertet vetítenek előre a zsombóiak számára. A FOLT együttes 2004-ben alakult, magukat "elektroakusztikus art" zenei műfajba soroló formáció. Az egyedi szövegvilágú saját szerzemények több, különböző zenei stílusból merítenek. A hol nyers, hol melankolikus, hol ábrándozó, hol provokatív dalok egy pillanatra sem hagyják ellustulni a hallgatót. Koncertjük 2009. szeptember 25-én pénteken 20 órakor kezdődik. Mindenkit szeretettel várunk! Belépő 500 HUF
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak