Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XVIII. évf. 11. szám- Július

Korábbi számok »
Híreink
TANYA SZÍNPAD: FELLÉP A CECÍLIA KÓRUS
A zsombói Wesselényi Népfőiskola Tanya Színpad sorozatának újabb fellépője, 2009. november 19-én csütörtökön 18 órától a Cecília kamarakórus. Közreműködnek a művészeti iskola népi énekesei. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!
ZSOMBÓI ZSENGÉK - CSOPORTOS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS
Zsombói Zsengék címmel 2009.november 18-án szerdán 18 órakor csoportos képzőművészeti kiállítást nyitunk a Közösségi Házban. A tárlaton, Gergely Bori, Szántó Laura, Veszprémi Lili, három tehetséges fiatal zsombói "művészpalánta" alkotásait mutatjuk be. Megnyitja Maróti Antalné, közreműködik Gergely Kata Viola. Mindenkit szeretettel várunk! (Keresse Gergely Bori munkáit az alábbi oldalon!)
BOSZORKÁNYOK ÉJSZAKÁJA - NAGYCSALÁDOS BÁL
Boszorkányok éjszakája címmel 2009.november 14-én 19 órától tartja hagyományos jótékonysági bálját a Szivárvány Nagycsaládos Egyesület. A jó hangulatról a Zsomboys együttes gondoskodik. A vacsorát a zsombói Jóbarát Vendéglő szolgáltatja. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! További információ 30/391-15-00 telefonon kérhető.

Zsombó Község Képviselő-testülete 2009. november 6-i ülésén két utca elnevezésének megváltoztatásáról döntött.
A Felszabadulás utca visszakapta a korábbi nevét, 2009. november 15-től Andrássy útnak hívják.
A Temető utca neve Szent Mihály utcára változik 2009. november 15-től.

A döntés lakossági kezdeményezésre született. Az érintett ingatlantulajdonosok körülbelül 2/3-ának megkérdezésével a képviselő-testület tagjai által végzett közvéleménykutatás segítette a döntés meghozatalát. A lakosság túlnyomó többsége támogatta -a válaszadók 35% ellenezte- a változást.

A Polgármesteri Hivatal segíti a magánszemélyeket és a vállalkozásokat a utcanévváltozásból eredő ügyintézés terhének és a költségek jelentős részének átvállalásával.
Részleteket dr. Csúcs Áron jegyző úr tájékoztatója tartalmazza.


Gyuris Zsolt
polgármester
ZÖLD KLUB: LÁTOGATÁS A SZEGEDI CSILLAGVIZSGÁLÓBA
2009 a Csillagászat Nemzetközi Éve. Ebből az alkalomból november 13-án pénteken 17 órakor indulunk a Szegedi Csillagvizsgálóba, ahol az e havi foglalkozáson veszünk részt. "Az ENSZ és az UNESCO által meghirdetett év nagyszerű alkalom arra, hogy minél szélesebb körben megismertessük a csillagászat eredményeit. A legelső távcsöves megfigyeléseket elsősorban Galileihez kötjük. A Csillagászat Évének apropója, hogy éppen négyszáz évvel ezelőtt, 1609-ben alkalmazták először a távcsövet csillagászati megfigyelésekre." Várunk minden régi és új klubtagot!
FELOLVASÓ EST: MAGYAR REGÉK ÉS MONDÁK
2009. november 4-én délután 17 órakor magyar történelmi regéket és mondákat olvasunk fel. "A monda epikus népköltészeti műfaj, amely valamely valós jelenséghez kapcsolódik, de csodás elemekkel beszél keletkezéséről, az illető helyhez, személyhez, jelenséghez fűződő hiedelmekről. Elsősorban történeti hagyományokat dolgoz föl a kultúrközösség hőskorából." Várunk mindenkit szeretettel, a belépés díjtalan!
HAJRÁ LOKI!
November 4-én este az olasz Fiorentina ellen idegenben lép pályára a Debreceni VSC a Bajnokok Ligája főtábláján! 20 órától várunk minden futball rajongót: szurkoljunk együtt a LOKI sikeréért! Kezdés: 20.45 (Amit hozol, eszel/iszol!)

Kerékpárút épül 2010-ben Zsombón!
ŐSZI KÉZMŰVES DÉLUTÁN
Az őszi szünetben, 2009. október 28-án (szerdán) délután 15 órától kézműves foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket! Lehetőség lesz kukoricával, tökmaggal, napraforgómaggal, falevéllel alkotni. Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan!

megnyílt Zsombón a település központjában lévő étterem...
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak