Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Híreink

Zsombón a Móra Ferenc utcai és Móricz Zsigmond utcai közterületi játszóterek 2009. évben a Csongrád Megyei Önkormányzat 2.500.000 Ft összegű támogatásának köszönhetően megújultak...
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES VENDÉGÜNKNEK!
Adjon Isten minden szépet, Irigyeknek békességet, Adjon Isten minden jót, Hazug szájba igaz szót. Hontalannak menedéket, Éhezőknek eleséget, Tollat író kezébe, Puját asszony ölébe. Legényeknek feleséget, Szegényeknek nyereséget, Áfonyát a havasra, Pisztrángot a patakba. Istenhitet a pogánynak, Hű szeretőt a leánynak, Szép időben jó vetést, Szomorúknak feledést. Sarkvidékre hideg telet, Az árváknak jó kenyeret, Fegyvereknek nyugalmat, Szelíd szónak hatalmat. Betegeknek egészséget, Fuldoklóknak reménységet, Vitorlának jó szelet, Napfényből is öleget. Jó lövést az ordasokra, Nyíló ajtót vaskapukra, Vándoroknak fogadót - Isten adjon minden jót!
BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!
Ady Endre: Karácsony Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének, Az én kedves kis falumban Karácsonykor Magába száll minden lélek. Minden ember Szeretettel Borul földre imádkozni, Az én kedves kis falumba A Messiás Boldogságot szokott hozni. A templomba Hosszú sorba Indulnak el ifjak, vének, Az én kedves kis falumban Hálát adnak A magasság Istenének. Mintha itt lenn A nagy Isten Szent kegyelme súgna, szállna, Az én kedves, kis falumban Minden szívben Csak szeretet lakik máma.
2008. utolsó napjának éjszakájára invitálunk mindenkit. A szilveszteri rendezvényünkön svédasztalos vacsorával, kabaréjelenetekkel, vetélkedővel, tombolával, élő zenével, jó hangulattal várjuk vendégeinket! Vacsorás belépő 5500 forint. Érdeklődjön, és foglalja le helyét december 29-én vagy 30-án személyesen a Közösségi Házban, telefonon a 62/595-560-as számon, vagy e-mailben a kultura@zsombo.hu címen! TALÁLKOZZUNK SZILVESZTER ÉJSZAKÁJÁN! Részletes menüért kattintson a TOVÁBB GOMBRA!
FALUKARÁCSONY
December 20-án szombaton 18 órakor a Közösségi Házban rendezzük meg hagyományos karácsonyi ünnepségünket. A karácsony legszebb múvészeti alkotásaiból (betlehemezés, népdal, komolyzene, hangszeres zene, vers, próza) összeaállított műsorunkat gyermekeink, szüleink, nagyszüleink szereplése teszi még felejthetetlenebbé. Mindenkit szeretettel várunk!
KLUB 68: SZÉP LEÁNYOK, NE SÍRJATOK CÍMŰ FILMET VETÍTJÜK
A KLUB 68 rendezvényeként december 16-án 18 órakor Mészáros Márta a Szép leányok,ne sírjatok című filmjét vetítjük. A kortörténeti alkotásban Savanyú és barátai egy üzemben dolgoznak munkásként. A lélekölő munka után az esti örömökben: bulikban, együttesek koncertjeiben, "csajozásban" keresik a kikapcsolódást. Savanyú komolyan udvarol Julinak, már az eljegyzést is megtartották, de nincs hely az intimebb jellegű találkozásokhoz. Illegálisan elfoglalnak tehát egy romos lakást, de a rendőrség elzavarja őket. Az Ifjúsági Park egyik koncertjén Juli megismerkedik a zenész Gézával, majd a zenekarral vidékre utaznak. Savanyú és barátai utánuk mennek, a riválisok között verekedés tör ki. Juli választás elé kényszerül. A belépés díjtalan!

Tisztelettel meghívom az Érdeklődő Lakosokat Zsombó község rendezési terve és helyi építési szabályzata módosításának lakossági bemutatására, véleményezésére.
ÁDVENTI KÉSZÜLŐDÉS
A hagyományoknak megfelelően idén december 13-án (szombaton) 14 órai kezdettel várunk mindenkit, akik a közelgő ünnepeket szeretnék saját kezük munkájával bensőségesebbé tenni. Kézműves foglalkozások: fenyő, mézeskalács,papír, gyertya, kukoricacsuhé, sóliszt, termések, szalma felhasználásával. Tegyük közösen széppé az Ünnepet! A részvétel díjtalan!
BÁTKI FAZEKAS ZOLTÁN JUBILEUMI SZERZŐI ESTJE
December 10-én 17 órai kezdettel Bátki Fazekas Zoltán önálló szerzői estjére várunk mindenkit! A 40 éves művész legszebb megzenésített versei mellett, elhangozik egy-egy verse is. Közreműködnek: Bernáth Erika – zongora, Veréb Judit – ének, Kispéter Gábor – gitár, Kothencz István – gitár, Papp István – színinövendék és Bátki Fazekas Ilona – ének. A belépés díjtalan! A rendezvény az Oktatási és Kulturális Minisztérium PANKKK programjának keretében valósul meg.
ZÖLD KLUB: TÉLI MADARAINK, ÉS MADÁRETETŐKÉSZÍTÉS
A Zöld Klub december havi összejövetelén a madarak téli életformájáról hallhattok. A kötetlen beszélgetés, után mindenki elkészítheti saját madáretetőjét. A foglalkozásra 2008. december 6-án 10 órától kerül sor. Várunk minden régi és új klubtagot! A program ingyenes!
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak