Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Közérdekű hírek
41

Aranykalászos gazda OKJ-s képzést kínálunk Önnek, mivel az előkészítés alatt álló jogszabályok tovább szigorítják majd a földhasználattal, földtulajdonlással kapcsolatos jelenlegi szabályrendszert, így aki nem készül fel a változásokra könnyen jövedelem nélkül maradhat. A 2013. december 15-én hatályba lépő új földtörvény rendelkezése szerint földművesnek az számít majd: „aki Magyarországon nyilvántartásba vett belföldi természetes személy, illetve tagállami állampolgár, aki e törvény végrehajtására kiadott rendeletben meghatározott mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséggel rendelkezik”, illetve a támogatások megpályázása esetén legalább Aranykalászos gazda képzettséggel kell rendelkeznie!

Mit tegyek, ha egy gyermek félrenyel, esetleg eszméletét veszti? Mit tegyek, ha nem szuszog?
Önben felmerült már, hogy képes lenne-e megfelelően reagálni?
Ha igen, itt a helye, hogy frissítse vagy fejlessze tudását!

Az EDF DÉMÁSZ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat újra hátralékkezelő programot indít az áramdíj megfizetésével küzdő háztartások megsegítésére.

A parlagfüves területek felderítése és azok számának csökkentése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából 2012-ben kifejlesztésre került egy ún. Parlagfű Bejelentő Rendszer.
A Parlagfű Bejelentő Rendszert bárki használhatja, a helyi lakosság, a helyi társadalmi szervezetek és a vállalkozások egyaránt.


dr. Papp István címzetes egyetemi docens, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főigazgatójának - a Wesselényi Népfőiskolán 2013. február 4-án elhangzott - előadás anyaga megtalálható a letölthető anyagok között és

Változások a súlyos mozgáskorlátozottakat megillető gépjárműadó-mentesség feltételeiben.

2012. augusztus 27-től beadható pályázat a fűtési rendszerek korszerűsítése pályázati felhívásra

A Földgáz Szállító Zrt. tájékoztatja a Tisztelt Felhasználókat, hogy 2012. július 27-én 10:00-14:00 közötti időszakban Zsombó községet érintően az üzemeltetésében lévő földgázszállító rendszeren gázszolgáltatási szünettel járó karbantartási munkát végez.

Az ürömlevelű parlagfű hazánk egyik legveszélyesebb és legagresszívebben terjedő, allergiát kiváltó hatású gyomnövénye. Az ellene történő védekezés nemcsak a növénytermesztők, hanem minden földhasználó és földtulajdonos – beleértve a kiskertek tulajdonosait is – kötelező feladata!

Tisztelt Adózók!
Tájékoztatom Önöket, hogy a helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának határideje 2012. május 31.
41
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak