Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 4. szám- 2022. április

Korábbi számok »
Közérdekű hírek
3
Horváth Dezső temetése

Horváth Dezső Zsombó nagyközség díszpolgára temetése 2022. március 24-én 13 órakor lesz Szegeden, a Rózsa utcai Dugonics temetőben.

A gyászoló család kérése, hogy kegyeletét mindenki maximum egy szál virággal rója le.

Fájó szívvel búcsúzik Zsombó Nagyközség Önkormányzata Horváth Dezsőtől (1936-2022) Zsombó nagyközség díszpolgártól és újságírótól, aki a Wesselényi Népfőiskola szervezője volt közel 40 évig.

Az elmúlt napokban Zsombón és a környéken is többen megmozdultunk, hogy gyűjtést szervezzünk a háború sújtotta Ukrajnából érkező magyar és ukrán lakosság megsegítésére. Magyarországra, azóta is, folyamatosan érkeznek a háború elől menekülők, így további adományokat, felajánlásokat is várunk, amennyiben megtehetik és segíteni szeretnének a háború elől menekült honfitársainknak. Mutassuk meg mit jelent az összefogás ereje Zsombón is!
Összeszedtük, hogy jelenleg milyen felajánlásokat várnak és hol tudják leadni a településen.
Helyi adóval kapcsolatos tájékoztatás

Felhívom a figyelmüket, hogy 2022. évtől az adófizetési kötelezettségről évi egy alkalommal küldünk egyenlegértesítőt, illetve a befizetéshez szükséges csekkeket. Továbbra is március 15. és szeptember 15. napja az adóbefizetési határidő. Kérem, fokozottan figyeljenek erre.

Tavaly nagyon sok téves befizetés érkezett a helyi adóban, ezért kérem, hogy minden befizetésnél tüntessék fel a mutatószámukat (mely az értesítőn, általunk küldött határozatokon megtalálható), adóazonosító jelüket vagy adószámukat az önkormányzat által adott postai csekk jobb felső sarkában vagy az átutalás közlemény rovatában.

A gazdálkodó szervezeteknek – köztük az egyéni vállalkozóknak is – változatlanul kötelező az elektronikus ügyintézés, így kizárólag az elektronikus úton benyújtott dokumentumokat fogadhatjuk be tőlük és csak elektronikus úton küldünk nekik levelet, többek között az éves értesítőt is. Kérem, hogy figyeljék az ügyfél/cégkapujukat!

Nyári-Tolnai Andrea
adóügyi ügyintéző

Munkatársat keresünk közművelődési szakembermunkakör betöltésére

A foglalkoztatás:

Határozatlan idejű, teljes munkaidős, 3 havi munkaidőkeretben, 3 hónap próbaidővel,

a munka törvénykönyvérőlszóló 2012. évi I. törvény(Továbbiakban: Mt.) alapján.

A pályázat benyújtásának határideje:2022. március 10.

A munkakör betöltésének kezdete: A pályázat elbírálását követően azonnal.

Tisztelet Zsombói Lakosok!

Tisztelt Ügyfeleink!Tájékoztatom Önöket, hogy a fertőzésszámok csökkenése miatt 2022. február 21-től (hétfő) újra kinyitjuk a polgármesteri hivatal ajtaját az ügyfelek előtt. Az Önök és a hivatali dolgozók egészsége érdekében az eddigi óvintézkedéseket, mint maszk használata és megfelelő távolság megtartását továbbra is kérjük betartani a Zsombói Polgármesteri Hivatalban. Kérjük, hogy betegen, lázasan semmiképpen ne jöjjenek.

Azok az ügyfelek, akik nem szeretnék személyesen intézni ügyeiket, kérelmeiket és leveleiket továbbra isbedobhatják a hivatal falán elhelyezett postaládába vagy megküldhetik elektronikus formában. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérem, telefonszámukat minden esetben írják fel.
Tűzgyújtási tilalom

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a csapadékszegény időjárás miatt február 17-étől tűzgyújtási tilalmat rendelt el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékben. A hatóság kiemelte: az erdőben és az erdő környéki területeken található könnyű holt biomassza (elszáradt tavalyi gyepvegetáció, avar) nedvességtartalmát a szeles, napos időjárás tovább csökkentette, így Magyarország több megyéjében megemelkedett a tűzesetek száma.
Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterv szerinti, rendes ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.
Az ülés ideje: 2021. február 15. (kedd) 17:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem (Zsombó, Alkotmány utca 3.)

Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 2022. február 14. napján (hétfőn) 17:00 órai kezdettel tartja ÜLÉSÉT,melyre ezúton tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem
3
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak