Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
XX. évf. 9. szám

Korábbi számok »
Közérdekű hírek
1
Bérleti díjak változása 2023. január 1-től

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érintetteket, hogy Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a 111/2022. (XI.25.) Kt. határozatában döntött az önkormányzati szolgáltatási díjak, a lakások és egyéb helyiségek 2023. január 1-től érvényes bérleti díjáról.
Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

A képviselő-testület 2022. december 22-től 2023. január 6-ig terjedő időszakra a rendkívüli energiatakarékossági intézkedések hatékonysága érdekében, a különleges jogállású szerveknél és a helyi önkormányzatok képviselő-testületeinek hivatalánál elrendelhető igazgatási szünetre alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról szóló 460/2022. (XI. 10.) Kormányrendelet alapján igazgatási szünetet rendel el a Zsombói Polgármesteri Hivatalban.

Az igazgatási szünet alatt a Zsombói Polgármesteri Hivatal zárva tart, a köztisztviselők és munkavállalók fizetett szabadságukat töltik.

Zsombó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete munkaterv szerinti, rendes ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.
Az ülés ideje: 2022. november 25. (péntek) 8:00 óra
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem (Zsombó, Alkotmány utca 3.)

Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 2022. november 24. napján (csütörtök) 18:00 órai kezdettel tartja ülését, melyre ezúton tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem
Gyermekorvosi rendelő telefonmeghibásodás

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a zsombói gyermekorvosi rendelőben a vezetékes telefon jelenleg nem üzemel, a műszaki hiba elhárítása folyamatban van.
Kérjük, elsősorban a rendelői mobilt (30/524-4086) hívják, ha az is túlterhelt, akkor Dr. Szabó Ágnes gyermekorvos a magántelefonján elérhető (30/2493265).
Megértésüket köszönjük.
Pótösszeírás a Zsombói Polgármesteri Hivatalban 2022. november 21-28-ig

FELHÍVÁS ÁLLAMI TULAJDONÚ FÖLDTERÜLETEK VÁSÁRLÁSÁRA

Tájékoztatom, hogy a Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földügyi Központ (NFK, Szervezet) a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény (Nfatv.) 21. § (3a) bekezdés b) pontja alapján a - jelen levél végén található linkről letölthető - Hirdetményben megjelölt, Nemzeti Földalapba tartozó, 10 ha térmértéket meg nem haladó nagyságú földrészleteket nyilvános pályáztatás, illetve árverés mellőzésével értékesíteni kívánja.
Az NFK a 2020. évben megkezdett földértékesítési program mintegy folytatásaként, 2022. őszén összesen több ezer darab, 10 hektárnál kisebb területű állami földet hirdet meg eladásra, melynek első lépéseként az I. ütemben értékesíteni kívánt ingatlanok listája 2022. szeptember 7. napján, a II. és a III. ütemben értékesítésre szánt ingatlanok listái 2022. szeptember 30. napján kerültek közzétételre az NFK honlapján.
A jelen hirdetményben Szervezetünk további területeket kínál eladásra nyilvánosan, melyekre 30 napig lehet vételi ajánlatot tenni. Az agrártárca számára továbbra is fontos célkitűzés az osztatlan közös földtulajdon felszámolásának gyorsítása, amivel a magyar birtokpolitika több mint harminc éves adósságát kívánja orvosolni. Az előző földértékesítési programokhoz hasonlóan az eladásra kerülő földek az állami földvagyon-portfólió tisztítását is szolgálják, mivel a kis területű, jellemzően magántulajdonú területek közé ékelődő ingatlanok értékesítése is cél.
A meghirdetett földekre bárki tehet vételi ajánlatot, aki a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel. Az értékesítés elektronikus úton zajlik. Egy hektáros mérethatárig a földművesnek nem minősülő személyek is vásárolhatnak földet, és ilyen esetben az ingatlanok értékbecslésének költségét is az állam állja. Egy és tíz hektár közötti méretű földre, illetve tulajdoni hányadra pedig minden földműves ajánlatot tehet az NFK honlapjáról (https://nfk.gov.hu/) is elérhető Elektronikus Pályázati Rendszert (EPR, amely a következő elektronikus felületen érhető el: https://epr.nfk.gov.hu/) használva, az ügyfélkapus azonosítást követően.
A jelen eljárásban értékesítésre kerülő földek listája az NFK honlapján, valamint az EPR oldalon elérhető 2022. november 7-től.
Melléklet, melyet az alábbi hivatkozásra kattintva tölthet le:
(https://epr.nfk.gov.hu/palyazat-E10a/)
Madárinfluenza megfigyelési körzet elrendelése

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály CS/I01/03133-6/2022. számú határozatában Zsombó nagyközség teljes közigazgatási területére “MEGFIGYELÉSI KÖRZETET” rendelt el magas patogenitású madárinfluenza (H5N1) vírus megállapítása miatt az alábbi térkép alapján.
RENDŐRJÁRŐR TOBORZÁS

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a hivatásos állományának utánpótlása érdekében továbbra is aktív toborzó tevékenységet végez. A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet átrendeződésére való tekintettel kiemelten fontos feladattá vált a munkájukat elvesztő, álláskereső személyek megszólítása és a rendőrjárőr képzésre történő bevonzása.
A Rendőrség a sikeres felvételi eljárást követően, a tanfolyam indulásától azonnali munkaviszonyt, a harmadik hónaptól pedig hivatásos jogviszonyt kínál a jelentkezők számára. A képzések elvégzésével a jelentkezők teljes képesítésű rendőri végzettséget szereznek és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság állományában láthatnak el hivatásos szolgálatot.
Az elmúlt években tapasztalt érdeklődésre tekintettel a képzések ütemezése az alábbiak szerint valósulhat meg:
- 2022. november 21-én induló képzés
Jelentkezés határideje: 2022. október 31.
- 2023. február elején induló képzés
Jelentkezés határideje: 2023. január 10.
- 2023. május elején induló képzés
Jelentkezés határideje: 2023. április 10.
- 2023. szeptember elején induló képzés
Jelentkezés határideje: 2023.augusztus 10.
TÚRAVEZETÉS A ZSOMBÓI NAPRENDSZERBEN

2022. november 20-án (vasárnap) reggel 9 órakor Kálmán József, a zsombói Naprendszer atyja Túravezetést tart a Naprendszer 1:1,5 milliárd arányú túraútvonalán a településen.

Kicsiket és nagyokat egyaránt várunk az ismeretterjesztő túrán.
1
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Partnerek
Felugró ablak