Gyuris Zsolt
polgármester

Zsombó nagyközség valamennyi lakója nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt, aki megtisztelt bennünket községünk iránti érdeklődésével....

Zsombói Hírmondó
Zsombói Hírmondó 2019. 09. hó

Korábbi számok »
Iskolai hírek
2

Félévi vizsga a Kós Károly Alapfokú Művészeti Iskolában

A Zsombó SE kézilabda szakosztályába jelentkezhetnek 2003, 2004 és 2005-ben született lányok és fiúk.

Zsombó község plébánosa, Gyenes Csaba és segítői, Gyuris Zsolt polgármester, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanárai és diákjai az utóbbi tanévben gyakran nyújtottak támogatást a hódmezővásárhelyi katolikus fenntartású hajléktalanszállónak.

Zsombó Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Kós Károly Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatói állásának betöltésére, 2012. július 9. napjától 2017. június 30. napjáig szóló megbízással.

A Sprint Zsombó SE szervezésében

2012. május 12-én az ELMÛ-ÉMÁSZ rendezésében került sor az Energiasuli tanulmányi verseny országos, élő döntőjére a budapesti Millenáris Fogadó épületében.
Szemétszedés

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola azon diákjai, akiknek szülei beleegyező nyilatkozatban hozzájárultak, csatlakoztak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által szervezett országos szemétgyűjtési akciójához. Nemcsak környezetünk tisztult meg, hanem arra is jó alkalom nyílt, hogy környezettudatos életmódra nevelődjenek a diákok. A munkavégzés csoportosan, szervezett keretek között történt, mindenki a kiosztásra került egyéni védőeszközök használatával (védőkesztyű, védőmellény, szemetes zsák) végezte a körültekintő munkát.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola is csatlakozott az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által meghirdetett Happy-hét elnevezésű programhoz. (2007 tavaszán az OÉTI munkatársai az Egészségügyi Világszervezet támogatásával dolgozták ki a HAPPY (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young – Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében – modellprogramot. Innen az elnevezés.)

Idén januárban Magyarországon is útjára indult a Microsoft Partners in Learning for Schools program, az innovatív iskolák programja, amelybe ötven hazai közoktatási intézmény kapott meghívást – köztük iskolánk is.

Mikszáth Kálmán bölcs gondolata: Semmi nem tart jobban össze embereket, mint az iskolapadok emléke. (Nem szó szerinti idézet!) Zsombóra is érvényes.
2
Videók
Dokumentumok
Örökség-Kultúra
Fejlesztések
Szavazás
Partnerek
Felugró ablak